כללי ויכוח עם לקוח על מחיר

• פותח הנושא mr
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
צריכה עצה בבקשה!

לקוח ביקש:
עיצוב עמוד A4 צבעוני - כריכה לקלסר חגיגי מאירוע משפחתי.
+ רצועה לצד הקלסר.
+ שאלך לדפוס להדפיס לו את זה.

סיכמנו על מחיר.
אחרי שהדפסתי הוא התחרט, וטוען שהוא בירר בבתי דפוס והמחיר הוא זול בהרבה!

1. מה עושים בכזה מצב?
2. כמה באמת צריכה לעלות כזו עבודה? (עם או בלי שירות ההדפסה)

תודההה

• הוסף לסימניות
ב״ה

ראשית, (המלצה אישית): לעולם(!) אל תלכי להדפיס ללקוח עבודה באופן פיזי! לשם כך נוצר דבר מגניב וחדיש ביותר העונה לשם ״מייל״...
דבר נוסף, אם סיכמת על מחיר לא אמורה להיות בעיה! אם הוא מצא ביותר זול, למה מלכתחילה לא הלך לעשות השוואת מחירים ולראות מה משתלם לו??

• הוסף לסימניות
כדי לקחת מהדפוס צריך באופן פיזי.
זה לקוח שאין לו אימייל, בין היתר.

כמה באמת אמור לעלות כזה דבר?
(רק הגרפיקה, בלי השירות של ההדפסה)

• הוסף לסימניות
אם סגרתם על מחיר מראש, אין פה בכלל ויכוח.
תגידי לו שהוא יכל לומר לך לפני, שהוא רוצה לבדוק את המחיר, אם הוא לא אמר סימן שהחליט על מה שקבעת והוא צריך לשלם את כל המחיר במלואו.
במיוחד שכבר הדפסת, אם לא היית מדפיסה אז יכולת לומר לו תשלם רק על הגרפיקה ואת הדפוס תעשה לבד, אבל אחרי שזה מודפס אין לו מקום להתחרט.
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
קודם כל, תודה!

ברור לי שזה לא הוגן שהוא יתחרט.
אבל אני מנסה לפתור את המצב. אולי ללכת לקראתו?

לכן אני רוצה לדעת כמה הייתם לוקחים על עבודת גרפיקה כזו?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mr;2159384:
קודם כל, תודה!

ברור לי שזה לא הוגן שהוא יתחרט.
אבל אני מנסה לפתור את המצב. אולי ללכת לקראתו?

לכן אני רוצה לדעת כמה הייתם לוקחים על עבודת גרפיקה כזו?

פרנציפ לא הייתי הולך לקראתו! אלא זורק אותו מכל המדרגות ואומר לו שילך לחפש מעצב אחר...

מה קורה איתכם לאיפה נאבד הכבוד של המעצבים?!

• הוסף לסימניות
אין מה ללכת לקראת למפרע - כשהעבודה כבר מודפסת. בפרט אם היה סיכום מוקדם.

ליתר בטחון, תשאלי רב.

• הוסף לסימניות
אם סיכמתם מראש- זו ממש כפיות טובה מצידו.
אישית- אני אף פעם לא אלך לדפוס להוציא עבודה של לקוח.
המקסימום זה שאהיה מוכנה לשלוח לדפוס בלי לקחת אחריות על ההדפסה.

• הוסף לסימניות
אם סגרתם מחיר, והוא הסכים, וגם אישר את העבודה ומרוצה ממנה (כנראה שאישר ומרוצה, כי הרי זה כבר הודפס) - הכל בסדר.
אלא אם כן לקחת ממנו מחיר מופקע, לא נשמע לי שזה המקרה.
אם הוא יודע לברר - יכול היה לברר לפני שסגר איתך.

מה שכן, ללקוחות שמחפשים לחסוך אני ממליצה ללכת לדפוס, ולבקש מהמעצבת של הדפוס לעצב להם את העבודה. חסכון גדול במחיר. אלה לקוחות שהכל ייראה להם יקר מדי, פשוט עדיף לא לעבוד איתם.

• הוסף לסימניות
אין כאן מה "לבא לקראתו".
לבא לקראת זה שקרה משהו בטעות או מחמת חוסר הבנה בין הצדדים יש מקום להתחשבות.
אבל על משהו שסכם מחיר ולא משלם? הוא גנב. וכי אנו באים לקראת הגנבים?

הסיטואציה לא קלה עם לקוחות מהסוג הזה, וקל לדבר.
ואדרבה ככל שרוכשים נסיון בלעמוד על דברים כאלה זה נהיה יותר קל.

• הוסף לסימניות
הרבה מקרים נמנעים כשלוקחים מקדמה מראש, ובפרט בהפקות דפוס שלוקחים תשלום מלא לפני השליחה לדפוס לכל צרה שלא תבוא.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;2160045:
אם סגרתם מחיר, והוא הסכים, וגם אישר את העבודה ומרוצה ממנה (כנראה שאישר ומרוצה, כי הרי זה כבר הודפס) - הכל בסדר.
אלא אם כן לקחת ממנו מחיר מופקע, לא נשמע לי שזה המקרה.
אם הוא יודע לברר - יכול היה לברר לפני שסגר איתך.

מה שכן, ללקוחות שמחפשים לחסוך אני ממליצה ללכת לדפוס, ולבקש מהמעצבת של הדפוס לעצב להם את העבודה. חסכון גדול במחיר. אלה לקוחות שהכל ייראה להם יקר מדי, פשוט עדיף לא לעבוד איתם.

ועוד תוספת
אני נמנעת לקבל עבודות משפחתיות
זה בד"כ אנשים שאין להם מושג במחירים ובצורת עבודה

• הוסף לסימניות
מצטרף לדעות מעליי שטוענות שאין ללכת לקראתו מבחינת המחיר.
תוכלי לנמק את הסכום שדרשת בסיבה שאת מדפיסה בבית דפוס איכותי, ואילו בתי הדפוס הזולים שמצאה כנראה איכותם ירודה. בכל אופן - אין לשלוח שום קובץ ואין להעביר שום תוצר מוגמר עד להעברת הסכום במלואו. כמו כן, דרישת מקדמה במיוחד במקצוע כמו שלנו זו חובה והכרח.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה