וירוס קיצורי דרך שמסרב להיעלם

• הוסף לסימניות
שלום.
לאחרונה נתקלתי במין קיצורי דרך (כפי שמופיע בקובץ המצורף) בכמה מחשבים שלי ובכמה תיקיות. כנראה וירוס ויראלי
עשיתי סריקת וירוס ומחקתי, במחשבים זה נעלם, ובאון קי זה חוזר מדי פעם.
כרגע יש לי און קי שאני לא מצליח בשום פנים ואופן למחוק את הקיצורי דרך, וזה חוזר 5 שניות אחרי שאני מוחק.
האם יש פתרון (חוף מפירמוט)? ומדוע זה חוזר כל פעם
תודה רבה

קבצים מצורפים

• וירוס.PNG
    וירוס.PNG
    KB 17.6 · צפיות: 99
  • הוסף לסימניות
לחלץ, לבחור כונן ו...

קבצים מצורפים

• fix_shortcat new.zip
    KB 434 · צפיות: 75
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
תודה רבה.
עזר לי מאד.
רק עכשיו מאז שביצעתי, הוא מביא לי כל פעם שאני מדליק את המחשב את ההודעה הבאה (מצורף כתמונה). אני סוגר וזה נעלם
מה זה אומר?

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
כבר העלו את זה

קבצים מצורפים

• אנטי וירוס לקיצורי דרך - להעתיק קובץ זה לאונקי-לא בתוך תיקיה- ולהפעילו משם .zip
    KB 1.5 · צפיות: 71
  • הוסף לסימניות
כבר העלו את זה
כמה שצחקתי לראות מה יש בפנים .. הוא עושה את אותו דבר 3 פעמים. מי שעשה אותו העתיק את התוכן בלי להבין כלום.
אגב, לא כדאי להפעיל אותו בשולחן העבודה. הוא ימחק את כל קיצורי הדרך שלכם.

• הוסף לסימניות
כמה שצחקתי לראות מה יש בפנים .. הוא עושה את אותו דבר 3 פעמים. מי שעשה אותו העתיק את התוכן בלי להבין כלום.
אגב, לא כדאי להפעיל אותו בשולחן העבודה. הוא ימחק את כל קיצורי הדרך שלכם.

זה יכול להזיק ? א"כ אולי תשפץ את זה לטובת הכלל

• הוסף לסימניות
אין מה לשפץ.
כתבתי מה זה יכול להזיק. מעבר לזה הוא לא יכול.

מי שיודע טיפ טיפה פקודות batch יכול להבין בדיוק מה שכתוב שם. זה בכלל לא מסובך.
הקובץ הזה הוא רשימה של פקודות מסוימות שעזרו לכל מיני בעיות. וזה צירוף של הרבה כאלה.
לדוגמא:
מחיקת כל קובץ שהסיומת שלו היא lnk (קיצור דרך) מתיקיית העבודה (זה מושג בשורת פקודה - למעשה בענייננו התיקייה בה הקובץ נמצא)
מחיקת כל קובץ שיש לו סיומת vbs wsf vfs מתייקית העבודה כנ"ל (לפעמים הם מכילים וירוסים, ורוב האנשים אינם משתמשים בהם לצרכים סטנדרטיים).
הפיכת כל קובץ מוסתר לכזה שאינו מוסתר.
בנוסף מחיקת קבצי וירוסים ידועים במיקומים ידועים.

ועוד כל מיני שורות לא רלוונטיות שניכר שמי שחיבר אותם לא ידע מה הוא עושה.

• הוסף לסימניות
היה לי את אותה בעיה ממש לםני שבוע עם אונקי וקצורי דרך ששום דבר לא עזר
האנטי וירוס שלי גם לא זיהה את זה
התקנתי גרסת נסיון של NOD והוא גילה את הוירוס והקיצור דרך ומחק אותו מהכרטיסים והאונקי
ומאז שקט

• הוסף לסימניות
אני לא יודע כמה פה מכירים את האופציה, אבל לeset יש אופציה לסריקה אונליין (הוא מוריד תוכנה קטנטונת לזמן הסריקה שנמחקת לאחמ"כ מהמחשב).
הסריקה הזו היא חינמית לגמרי. מומלץ להריץ אותה מידי פעם על המחשב.

אפשר להגיע לסריקה הנ"ל מכאן:
https://www.eset.co.il/online-scanner

בהצלחה.

• הוסף לסימניות
@פרסומון צריך להפעיל אותו
או שהוא מופעל אוטומטית ברגע שהורדתי אותו?

כמו כן במידה ויש לי eset פרוץ זה מפריע אחד לשני?

• הוסף לסימניות
האמת שאין לי מושג
גם לי אחרי הניקוי של המחשב מהוירוס הנ"ל זה קופץ כל פעם
חיפשתי הרבה בפורום ולא מצאתי איך להסיר את זה
אולי @Avshalom05 או @פרסומון או @דודכהן ידעו איך לפתור את זה
זה לא נראה לי בעייתי רק מציק בכל הפעלה של המחשב

• הוסף לסימניות
צודק. שכחתי להעלות תמונה.
זה מה שהוא מביא לי כל פעם שאני מדליק את המחשב אחרי שהבעיה הסתדרה
לא קשור לוירוס.

תעשה 'שמור בשם' לקובץ הזה, והמיקום שייפתח כברירת מחדל לשמירת הקובץ, זה המיקום של הקובץ, תמצא את הקובץ (בשם desktop.ini) ותמחק אותו.

• הוסף לסימניות
בשעה טובה גם אותי תקף הוירוס הזה.
פניתי לחברת ESET והם הפנו אותי לעיין במדריך הנמצא בכתובת:
https://stips.co.il/tip/36526
אך זה חסום לי.
אולי בכל זאת מישהו יכול להעלות באופן מסודר וברור שלב אחרי שלב איך מסדרים את הענין הזה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה