טיול בחו"ל ונציה - סופרמרקט כשר - יש?

• הוסף לסימניות
יש איפה לקנות מצרכי מזון בסיסיים וחטיפים וכו׳?
על מסעדת גםגם אני יודעת כבר:)
תודה רבה!

• הוסף לסימניות
משום מה לא זכור לי שראינו סופרמרקט כשר
יש את גםגם ובית חב"ד
יש עוד משהו שם?
מעניין...

• הוסף לסימניות
בחלבית של גם גם מוכרים מעט מצרכי מזון.

גם במאפיה שבכשרות הרבנות המקומית מוכרים מצרכי מזון כשרים.

• הוסף לסימניות
יש איפה לקנות מצרכי מזון בסיסיים וחטיפים וכו׳?
על מסעדת גםגם אני יודעת כבר:)
תודה רבה!
יש מסעדה חדשה של בגטו. שווה!
אין מה להשוות לגםגם בכלל
אין מכולת בונציה. תביאו איתכם מה שאתם צריכים.
פרות, ירקות, (דגני בוקר של קלוגס הפשוטים, בלי מילוי) אפשר לקנות בסופר

• הוסף לסימניות
כשרות ??
כמו גם גם ???
בגם גם הכשרות היא של חב"ד. אי באופן אישי לא אוכלת.

בבגטו הכשרות היא של הרבות הראשית לונציה, גלאט חלק.
אבל אני מכירה את הבעלים ויש משגיח רציני כל הזמן. גם שם הייתי לוקחת דגים ולא בשרי אבל זו מסעדה ברמה

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
בגם גם הכשרות היא של חב"ד. אי באופן אישי לא אוכלת.

בבגטו הכשרות היא של הרבות הראשית לונציה, גלאט חלק.
אבל אני מכירה את הבעלים ויש משגיח רציני כל הזמן. גם שם הייתי לוקחת דגים ולא בשרי אבל זו מסעדה ברמה
אפשר לסמוך על כשרות הרבנות הראשית לונציה? בית המאפה למשל?

• הוסף לסימניות
אפשר לסמוך על כשרות הרבנות הראשית לונציה? בית המאפה למשל?
כדאי לדעת שהמושג 'רבנות ראשית' בחו"ל מאוד מאוד שונה מהארץ.
בארץ המדינה יהודית (לפחות רשמית) והיא היתה צריכה כשרות שתתן מענה על הכל אבל ממש הכל, כי ע"פ החוק הכל חייב להיות כשר, אבל מכיוון שממש קשה לתת כשרות במקומות שכל האנשים אינם שומרים תו"מ, ומכיוון שרוב צורכי הכשרות הזאת הם לא מהמהדרין, אז הרמה של הכשרות בהתאם.
בחו"ל לעומת זאת, מי שצורך כשרות זה רק אלו שזה איכפת להם, וכמו"כ השוק מאוד קטן, ומי שרוצה את הכשרות זה רק חרדים, ובמקום שאין קהילות מבוססות זה בעיקר חב"ד, (זה מאוד מעניין אבל תתקנו אותי אם אני טועה, אני לא מכיר מסעדה אחת כשירה באירופה שהבעלים הם לא חרדים/דתיים), ולכן הרמה של הכשרות שם בכל מקום הרבה יותר גבוהה מהרבנות כאן.
וזה חוץ ממה שהצמד מילים 'רבנות ראשית' בחו"ל זה משהו מועמד למכירה, ובמקומות שאין קהילות מבוססות (קפריסין, איטליה, גאורגיה, ועוד) זה חסידות חב"ד שמחזיקה בתואר הזה.

ולגופו של עניין, צריך לדעת שבחו"ל אי אפשר לקחת שום דוגמה ממקום למקום, יש מקומות שהכשרות שם לא נופל מההכשרים הכי טובים כאן, ויש מקומות שזה רמה בינונית ומטה.
בכל מקום צריך לברר מי נותן הכשרות, ומי המשגיח שם בשעת מעשה, ועל מה הם מקפידים (אפיית ישראל, בישול ישראל, חלב ישראל, בשר גלאט, כשרות חומרי גלם, ייצור מיוחד, וכו' וכו').
בכל הנוגע לאפיית ובישול וחלב ישראל, ידוע שבחב"ד מאוד מקפידים על זה, ומכיוון שזה לא כולל הרבה לכן לענ"ד אפשר לסמוך על זה למהדרין.
לגבי המוצרים ושאר הדברים צריך לברר בכל מקום לגופו.

• הוסף לסימניות
תודה. מאלף.

שאלתי ספציפית לגבי המאפיה שם שבהשגחת הרב המקומי, הוא לא קשור לחב"ד ואין לי מושג מי הוא. בתעודת הכשרות המתנוססת שם הוא כותב שכל מה שנאפה במקום כשר באחריותו, מלבד סוגי מאפה אחדים המפורטים בתעודה שהם מכילים גם חומרים לא לגמרי כשרים.

הנוסח חשוד לי, וכבר כתבתי על זה כאן בעבר.

• הוסף לסימניות
בוודאי שאני שואל על בסיס ולא על בשרי...
אבל את יודעת שזו רמה יותר גבוהה של כשרות מאשר גם גם ??
יש לי הרבה מה לכתוב על יהודים משלנו שיושבים לאכול בכל מקום שיש בו תעודת כשרות באיטליה בלי להעיף מבט אפילו מה היא שווה.

על בסיס אפשר לסמוך על בגטו. אפשר גם לדבר עם המשגיח הוא נמצא כל הזמן. לבדוק איתו מה המצב.
בגם גם הכשרות היא של חבד, אנחנו באופן אישי לא אוכלים את השחיטה שלהם גם כשזה כרוך בלהביא עופות ובשרים מרחבי אירופה לכל ילדי הגן ובית הספר שלו בסכומים אדירים.
שכל אחד ישאל את הרב שלו.

מבחינת השאר-
בגטו זו מסעדה ברמה גבוהה, זו בעצם רשת מסעדות ברחבי איטליה (בכל מקום הכשרות שונה, ברומא למשל אין מצב לאכול בבשרי).יש משגיח במקום וזה חריג באיטליה, אם לא קוים בשרי אנחו היינו אוכלים שם.
ו אנחנו בגדול אוכלים ממש חופשי רק במילאנו. אין תחליף לרמת הכשרות שם, ברמה של בדץ בארץ.

• הוסף לסימניות
אם הבנתי נכון, בגטו נמצאת במבנה בו היתה בעבר המאפיה והמכולת הכשרה? האם המכולת עברה יחד עם המאפיה למיקום הנוכחי שלה?

• הוסף לסימניות
אפשר גם לדבר עם המשגיח הוא נמצא כל הזמן
אנחנו רוצים לדבר עם המשגיח, לברר אצלו אם אפשר לאכול בשרי, יכולה לכוון אותי מה לשאול אותו?
מה השחיטה שסומכים עליה באיטליה?
ויש לך אולי מספר שלו?

• הוסף לסימניות
אנחנו רוצים לדבר עם המשגיח, לברר אצלו אם אפשר לאכול בשרי, יכולה לכוון אותי מה לשאול אותו?
מה השחיטה שסומכים עליה באיטליה?
ויש לך אולי מספר שלו?
השחיטה שסומכים עליה באיטליה היא לא אחידה.
במילאנו הכשרות תחת פיקוח של הרב מיכאל קדוש מבי ברק והיא ברמה של בד"ץ בארץ.
ברומא זה רבנות רומא וזה פחות מרבנות בישראל
בשאר המקומות זה מיובא מאנשהו.

דיברתי עם הבעלים של בגטו, הם משתמשים שם עכשיו או בעטרה או בעופות של הרב ברגר ו KLBD
אם זה השני, אנחנו אוכלים, בדקנו הרבה וזו שחיטה מעולה.

• הוסף לסימניות
השחיטה שסומכים עליה באיטליה היא לא אחידה.
במילאנו הכשרות תחת פיקוח של הרב מיכאל קדוש מבי ברק והיא ברמה של בד"ץ בארץ.
ברומא זה רבנות רומא וזה פחות מרבנות בישראל
בשאר המקומות זה מיובא מאנשהו.

דיברתי עם הבעלים של בגטו, הם משתמשים שם עכשיו או בעטרה או בעופות של הרב ברגר ו KLBD
אם זה השני, אנחנו אוכלים, בדקנו הרבה וזו שחיטה מעולה.
מי זה הרב ברגר וKLBD ?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת