דרוש מידע ועדה רפואית ביטוח לאומי לילד בעל קושי שפתי

• הוסף לסימניות
בוקר טוב
אשמח לקבל מידע מה קורה בוועדה מה שואליםאת הילד? מה בודקים? על מה מסתמכים?
מדובר בילד בגיל 3 וקצת עם קושי שפתי (עבר לפני חצי שנה ניתוח כפתורים ואין שיפור משמעותי מאז) יש מילים פה ושם שאומר נכון / ברור אבל רוב השפה שלו ממש לא ברורה וגם כשאומר משהו שהוא כבר מובן אז כשמחלקים למילים בודדות רואים שהוא לא אומר אותם נכון לדוגמא משמיט אותיות / לא מסיים מילה וכו'
אשמח למידע מבעלי ניסיון

• הוסף לסימניות
הועדה לוקחת בערך 5 דקות, פשוט שישתוק שם. זה לא מידי קשה לילד בן 3...
שיסתמכו על מה שאתם אומרים ודו"ח של קלינאית.
כדאי להתמקד רק בקושי השפתי שלו ולא לבזבז זמן על קשיים לא רלוונטים.
תדגישו את הפער בדיבור לעומת בני גילו, הרבה ילדים בגיל הזה השפה שלהם לא מספיק ברורה וצריך להדגיש את החריגות שלו
תסתכלי כאן:
chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://www.btl.gov.il/%D7%98%D7%A4%D7%A1%D7%99%D7%9D%20%D7%95%D7%90%D7%99%D7%A9%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D/Documents/t3506.pdf

ותדגישי את הקושי שלו בנקודות הספציפיות שמופיעות באבחון
בהצלחה רבה רבה והרבה בריאות ונחת :)

• הוסף לסימניות
ראשית כל תודה רבה על המידע
הקישור ששלחת זה רק קובץ שהקלנאית תקשורת צריכה למלא?- כי את זה יש לי כבר

• הוסף לסימניות
הקלנאית ממלאה, תעברי על מה שהיא כתבה שתרחיבי על הקשיים האלה בבית.
לדג' אם הקלנאית כתבה שהגננות מתקשות להבין מה הוא אטומר. תפרטי בוועדה על הקושי שלכם בבית, האחים המשפחה המורחבת וכו' להבין אותו, ושוב בדגש על זה שהקושי גדול יותר מבני גילו

• הוסף לסימניות
הי
חפי מה שרני רואה באתר ביטו"ל עמים מספיק מסמכים ואין צורך בועדה
יודעים אם יש מקרים כאלו?
מלחיץ אותי ועדה...
ואגב, יש משמעות אם הילד קיבל סל שילוב בעקבות הקושי?

• הוסף לסימניות
מעדכנת שהייתה הוועדה הרפואית וקבלנו זכאות
תודה על העזרה
סליחה על ההקפצה
אשמח לדעת אילו שאלות שואלים שם פחות או יותר
שואלים רק את הילד או שמבקשים גם מהאמא לספר ולתאר?
יש לנו ועדה מחר עם הילד על עיכוב שפתי
הילד בגן שפה ומטופל אצל קלינאית

• הוסף לסימניות
אני מגישה עכשיו טפסים עבור ילד עם קושי שפתי שהיה לי עיכוב בשמיעה עקב נוזלים באוזניים (עבר ניתוח כפתורים)
האם יש ענין להראות את הבדיקת שמיעה עם הירידה השמיעתית לפני הניתוח ? מישהו נתקל במקרה דומה?
או שיתלו את הירידה בשפה בגלל השמיעה ולכאורה הענין סודר.. למרות שעדיין יש קושי שפתי לפי הדיווח של הקלינאית.

• הוסף לסימניות
יכולה לספר מניסיון של לפני חודש שהוא ממש ניסה לחלוב את הילד שידבר, ממש דובב אותו
הוא לא האמין למה שכתוב בטפסים והתחיל לחקור אותי... בסופו של דבר אישר לנו רק לשנה ולא לשנתיים כמו שמקובל
נהיו ממש קשים!

• הוסף לסימניות
יכולה לספר מניסיון של לפני חודש שהוא ממש ניסה לחלוב את הילד שידבר, ממש דובב אותו
הוא לא האמין למה שכתוב בטפסים והתחיל לחקור אותי... בסופו של דבר אישר לנו רק לשנה ולא לשנתיים כמו שמקובל
נהיו ממש קשים!
תודה רבה רבה על המענה
מה עוד צריך חומר שם?
הבן שלי יכול להגיד כמה מילים אבל גם הם לא ברורות

• הוסף לסימניות
אחיין שלי עבר ועדה כזו
הגישו את כל הטפסים והאישורים
כך שהכל היה כתוב
אחי הביא לו סוכריה למצוץ לפני שנכנסו כדי שלא ידבר
ולא ניסו לדבר איתו [אולי זה תלוי כמה המסמכים חד משמעיים]
קבלו אישור אפי' שכשיצאו הוא שאל בקולי קולות אבא למה לא סגרת את הדלת..

• הוסף לסימניות
אחיין שלי עבר ועדה כזו
הגישו את כל הטפסים והאישורים
כך שהכל היה כתוב
אחי הביא לו סוכריה למצוץ לפני שנכנסו כדי שלא ידבר
ולא ניסו לדבר איתו [אולי זה תלוי כמה המסמכים חד משמעיים]
קבלו אישור אפי' שכשיצאו הוא שאל בקולי קולות אבא למה לא סגרת את הדלת..
אני בהלם! אצלי הוא אכל במבה והרופא אמר לי "אמא תקחי לו את הבמבה ותראי שהפה שלו ריק"

• הוסף לסימניות
תודה רבה רבה על המענה
מה עוד צריך חומר שם?
הבן שלי יכול להגיד כמה מילים אבל גם הם לא ברורות
אם זה ככה אז תתפללו לטוב, ותגידו מראש הוא מדבר לא ברור, אין מובנות דיבור... הוא בוכה הרבה... אנחנו מתוסכלים שאנחנו לא מצליחים להבין אותו
תתבכיינו... אצלינו זה לא עזר, אולם אצלכם זה יעזור

• הוסף לסימניות
בעיקרון הם יכולים לאשר מגיל 3-5
לנו אישרו רק 3-4

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

ישנו מיתוס נפוץ, כביכול במגזר החרדי יש הרבה יותר מקבלי קצבת נכות מאשר בציבור הכללי.
הסיבות ברורות הכנסה נמוכה, לא עובדים וכו'.

הלכתי לבצע בדיקה מקיפה והופתעתי מהתוצאות
מתברר שבמגזר החרדי יש הרבה פחות מקבלי קצבת נכות מאשר במגזר הכללי
בעוד הממוצע הארצי של מקבלי קצבת נכות עומד על 3.6% כל הערים החרדיות שבדקתי נמצאות מתחת לממוצע.
אם נבדוק באופן פרטני לפי ערים נוכל לראות שבמודיעין עילית יש פחות מקבלי קצבת נכות (באחוזים)
מאשר בתל אביב (ואם מדברים על ערים חולון, בת ים, חיפה ונתניה, הפערים כבר הופכים להיות דרמטיים הרבה יותר).
ראו קובץ מצורף עם הנתונים, ערים חרדיות מסומנות בצהוב, מעורבות בתכול, וחילוניות בירוק (מקור הנתונים, אתר ביטוח לאומי
כאן)
נתוני קצבאות בערים חרדיות מול ערים כלליות.png

מצד אחד זה משמח, אולי זה מראה שבציבור החרדי שומרים יותר על אורח חיים בריא וחולים פחות.

אבל יש גם אפשרות נוספת
אולי אולי יכול להיות שבציבור החרדי יש הרבה אנשים שזכאים ופשוט לא מבקשים את המגיע להם?

לצערי אני חושש שהתשובה השניה נכונה.
במסגרת עבודתי אני נתקל כל העת במקרים רבים של אנשים שהיו זכאים לקצבה במשך שנים ופשוט לא טרחו לבקש.

לאחרונה נתקלתי באשה שמטופלת בשל בעיות פסיכאטריות במשך שנים שלא הגישה בקשה לקצבה כיוון שחששה מהתהליך, לקח לנו זמן לשכנע את המשפחה שעוד 8,374 ש"ח כל חודש (או מאה אלף ש"ח בשנה) מצדיקים את המאמץ.

לעיתים אנשים כלל לא מעלים בדעתם שהם זכאים לקצבה, לפני תקופה טיפלתי באדם בן 50 שפנה בעקבות שבר בקרסול, והתברר שהוא סובל מבעיה חמורה בראיה במשך שנים והוא פשוט לא חשב לבקש קצבה...

יודעים מה, עוד לפני שנלך על בעיות חמורות שמזכות בקצבה קבועה לצמיתות, בא נדבר על קצבה זמנית.
כמעט מדי שבוע אני נתקל באנשים שסבלו מבעיות רפואיות זמניות (שבר ברגל, ניתוחים, צינתורים) ולא עלה בדעתם לבדוק אולי הם זכאים לקצבה, זו ממילא רק בעיה זמנית תכף אני חוזר לעבודה, הם הפטירו.
ובכן קצבת נכות זמנית של 8,300 ש"ח כפול חמישה חודשים זה יותר מ 40,000 ש"ח !!!
איזו סיבה הגיונית יש לזרוק לפח סכום כזה? רק בגלל קצת טרחה ומאמץ.

השוואה של נתוני מקבלי קצבת נכות במגזר החרדי למול המגזר הכללי מובילה למסקנה הבלתי נמנעת
בציבור החרדי ישנם אלפי אנשים (ויתכן שעשרות אלפים) שזכאים לקצבת נכות ולא מקבלים.

בחלקם מדובר במקרים מורכבים שנדרש תהליך כדי לקבל את הקצבה.
אך ישנם גם מקרים בהם מדובר בכאלו שאם רק יגישו את הבקשה יאשרו להם ללא בעיה, ועדיין הם לא מבקשים קצבה.

חייבים לעצור את זה עכשיו

אם אתם סובלים מבעיה רפואית הפוגעת בתפקוד שלכם
או אם אתם מכירים בסביבה שלכם מישהו כזה
לכו עכשיו לבדוק את הזכאות,
בכל יום שאתם דוחים את הבדיקה אתם שורפים כסף!!!

אל תניחו הנחות מוקדמות, מקסימום תרוויחו.

הכנתי עבורכם מדריך עם הדרכה מפורטת איך לקבל את הקצבה, עם הסבר שלב אחרי שלב לכל התהליך, כולל טיפים יחודיים כיצד להתנהל בוועדה הרפואית ומאלו טעויות צריך להזהר.

הורידו כעת את המדריך המלא לקבלת קצבת נכות ותפסיקו לשרוף שטר של 200 ש"ח בכל יום.
להורדת המדריך לחצו
כאן
לביקור בעולם הידע של קל זכות לחצו כאן

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה