התייעצות ועד בית שהחליט לחלק סופגניות מכספי הקופה המשותפת

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
בבנין שלנו ועד הבית החליט לחלק סופגניות לכל דיירי הבניין וילדיהם.
לזו"צים שגרים ביח"ד הוא גם הביא כי זה לא יפה שלא וחבל לפגוע, למרות שהם משלמים 50% וועד בית.

לשאלתי (בעדינות ובדיסקרטיות) גם משפחת X - השכנים שלא כל כך משלמים ועד בית והנשמה יוצאת עד שהתשלום מגיע - קיבלו את התשורה כדי שלא לפגוע.

מה דעתכם על היוזמה הנ"ל?

• הוסף לסימניות
אם יש כסף מיותר בקופה, זה די הגיוני (סוג של קירוב לבבות)
(למרות שזו פעם ראשונה שאני שומע על יוזמה כזו)
הבניין מתוחזק? הקופה מנוהלת בשקיפות?

• הוסף לסימניות
מילא לזוצים, אבל לאלה שלא משלמים ועד בית?

• הוסף לסימניות
לא מקובל = לא שמעתי כזה רעיון אף פעם.
אבל דווקא הנושא של הזוצים נראה לי הגיוני שיקבלו גם, הם משלמים פחות, אבל בדר"כ גם יש להם פחות נפשות אז הם קיבלו פחות סופגניות, לא?
ואלו שיוצאת הנשמה עד שמשלמים - אם בסוף הם משלמים - גם מגיע להם.

• הוסף לסימניות
ממתי מותר לועד הבית להשתמש בכסף כרצונו הטוב?
חסר פרטים בסיפור, הוא שאל לפני שהוא קנה?
הוא סיכם מראש מה מותר לו לעשות עם הכסף של כולם?
זה שהוא ועד הבית לא גורמת לו להיות בעלים על הכסף

• הוסף לסימניות
המטרה היא ליצור קירוב לבבות לרגל חנוכה?
אז קירוב לבבות כזה מצריך גם סופגניות לשכנים מיחידות הדיור, ולמרות שזה מתסכל - גם לאלו שלא ממש נחמדים.
קירוב לבבות זה לא משהו שעושים רק עם מי שנחמד אלינו, לא?

השאלה הגדולה היא האם ועד הבית של הבנין אמור גם לצאת ביוזמות מהסוג הזה, וזה כבר תלוי הסכמים והרגלים שלכם.
אם באופן השוטף ועד הבית שלכם מארגן מבצעים, כנסים ופעלויות לילדים, נשמע לי הגיוני שיחלקו גם סופגניות...
וכמובן, יש לבדוק האם זה לא על חשבון הצרכים הבסיסיים של הבנין, ניקיון ותחזוקה.
בכל אופן, במידה ופעילויות כאלו נפוצות אצלכם - אי אפשר לצאת ביוזמה מאחדת אבל להחריג את מי שלא בא לי בטוב...

• הוסף לסימניות
לא שמעתי בחיים דבר כזה
נשמע מוזר...

השאלה מה העלות של כל העסק הזה
וכמה זה מציק לכם

כי זה שאלה אם מותר לו לעשות דבר כזה על דעת עצמו
(למרות שיש לו איזה שהוא תוקף ומינוי )

• הוסף לסימניות
בבנין שלנו ועד הבית החליט לחלק סופגניות לכל דיירי הבניין וילדיהם.
לזו"צים שגרים ביח"ד הוא גם הביא כי זה לא יפה שלא וחבל לפגוע, למרות שהם משלמים 50% וועד בית.

לשאלתי (בעדינות ובדיסקרטיות) גם משפחת X - השכנים שלא כל כך משלמים ועד בית והנשמה יוצאת עד שהתשלום מגיע - קיבלו את התשורה כדי שלא לפגוע.

מה דעתכם על היוזמה הנ"ל?
בתיאבון!

• הוסף לסימניות
אם השאלה היתה אם הגיוני שועד בית מחלק סופגניות, התשובה היא לא.
למרות שזה רעיון מעניין...
אבל השאלה כמו שהיא, למה גם לזוצ''ים ולשכנים שלא משלמים, כבר ממש מוזר.
למה להתקטנן?!
נשמע כאילו חילקו טרמפולינה לחצר לכל משפחה

• הוסף לסימניות
כמו שכתבו זה תלוי בהתנהלות הכללית בבנין
ומה הסמכות של הועד בית..
אצלינו לדוגמא, אני כ"כ שמחה שמישהו לוקח על עצמו את התפקיד הזה,
ששווה לי לספוג כזה דבר מדי פעם (סה"כ על איזה סכום כבר מדובר??)
ושהעול של התפקיד לא יפול עלי...

• הוסף לסימניות
ברעיון זה לא מקובל.
לכספי הוועד בית בד"כ יש ייעוד מסויים
וגם אם נשאר כסף בד"כ מומלץ לשמור אותו לשעת צורך או להשתמש בו לצרכי הבניין
אבל כאחת שהיא וועד הבית אני חושבת שבסופו של דבר אמורה להיות איזשהי הסכמה לכך שדיירי הבניין סומכים על וועד הבית ונותנים לו להשתמש בכסף לפי שיקול דעתו.

ולכל אלו שזלזלו .. לקנות סופגניות לכלל תושבי הבניין - יכול להגיע לסכום של מאות שקלים..

• הוסף לסימניות
מי שזה לא מתאים לו מוזמן לקחת את תפקיד וועד הבית על עצמו! (ואז יראה שכל מה שהוא יעשה יהיו את אלו שיבקרו ויתלוננו)
דרך אגב כשוועד הבית עשה ופעל דברים שכן מצאו חן בעיניכם, אמרתם תודה? פרגנתם?
הכי קל לשבת ולבקר כל מה שזז, וגם אם וועד הבית עשה דברים שפחות מקובלים ופחות נראים לכם כל עוד והוא עושה זאת בהתנדבות (ואין תורנות על הקופה) מגיע לו צל"ש.

• הוסף לסימניות
הייתי שמח לגור בבניין שלך...
אבל בכל זאת,
פחות אהבתי את הדיוק בידע מי קיבל סופגניה ומי משלם ככה או ככה...
אז לבינתיים אני לא עובר אליכם

• הוסף לסימניות
אם השאלה היתה אם הגיוני שועד בית מחלק סופגניות, התשובה היא לא.
למרות שזה רעיון מעניין...
אבל השאלה כמו שהיא, למה גם לזוצ''ים ולשכנים שלא משלמים, כבר ממש מוזר.
למה להתקטנן?!
כל מילה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה