בקשה ועוד שמרו על הילדים שלכם

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
האמא שלחה ילדה בת 7.
עם אחותה.
ביום.
לבית ששם אבא נמצא.
והתקשרה אחרי כמה דקות לבדוק שהגיעו.
אין כאן חוסר אחריות.
ולצערנו לא תמיד אפשר למנוע כל מקרה. הדגש צריך להיות על להכין את הילד שאם חס ושלום יקרה משהו הוא ידע איך להגיב, כמו שהילדה הגיבה וברוך השם לא נפגעה.
בארצות הברית, ובעוד קהילות יהודיות בעולם, לא היה עולה על הדעת לשלוח ילדים לבד למספר דקות אלה.
אני חושבת כבר הרבה זמן שהנורמות של השמירה על הילדים בקהילה שלנו פה בארץ ישראל צריכות להתחיל להשתנות...

• הוסף לסימניות
בארצות הברית, ובעוד קהילות יהודיות בעולם, לא היה עולה על הדעת לשלוח ילדים לבד למספר דקות אלה.
שם זה גם בגלל גוים, לא? אז נכון שבשביל לשמור על הילדים חובה לנהוג באחריות אבל יש משהו שבהרגשה זה אחרת, אבל בהחלט חובה להיות עירנים.

• הוסף לסימניות
שם זה גם בגלל גוים, לא?
אין ספק שזה בגלל גויים, גם הזהות היהודית אצל ילד בחו"ל חזקה יותר מאצל ילד בעיר חרדית בארץ.
נ.ב.
המבוגרים צריכים להכניס לעצמם בראש חזק, שהפוגעים הם מפלצות אבל ממש ממש לא נראים כמו מפלצות...

• הוסף לסימניות
שם זה גם בגלל גוים, לא? אז נכון שבשביל לשמור על הילדים חובה לנהוג באחריות אבל יש משהו שבהרגשה זה אחרת, אבל בהחלט חובה להיות עירנים.
אבל אם הסכנה לילדים כאן בארץ הולכת ומתגברת, יכול להיות שצריך לעדכן את הנורמות...

• הוסף לסימניות
לא הבנתי מה הילדה הגיבה בהתאם, היא בכתה וזה טבעי! האמת שהרוב נכנסות להלם, אך אני הבנתי שצריך לצעוק לעזרה לא?

• הוסף לסימניות
לא הבנתי מה הילדה הגיבה בהתאם, היא בכתה וזה טבעי! האמת שהרוב נכנסות להלם, אך אני הבנתי שצריך לצעוק לעזרה לא?
צריך זה עניין אחד, מנגנוני הלם של הנפש זה עניין אחר....
לחלק גדול מהאנשים, במצבי לחץ קיצוניים יש האלמות וחוסר יכולת לצעוק.

זה שהילדה הצליחה לבכות בקול, ועל יד כך להניס אותו, זה ראוי להערכה.
זה בדרך כלל דורש מאמץ יותר גדול ממה שזה נשמע.

• הוסף לסימניות
יפה! כל הכבוד לה שהצליחה לבכות, רק באמת מעניין איך היא לא נכנסה להלם?
האמת שאני בתור בוגרת הייתי חוטפת הלם.

• הוסף לסימניות
כל מילה!!!
ולמה? למה למען ה' אמא לא תשים את טבעת היהלום שלה על המדרכה, או את הבוגבו בחוצות קריה (ריק! ריק!)
אבל את הילד שולחים לבד?
ילדים זה הדבר הכי הכי יקר לנו!

ואגב, אולי זה הזמן להתארגן ולרשת את כל חדרי המדרגות עם מצלמות? למען יראו ויראו?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה