דרוש מידע "ורחץ--רק האבא נוטל ידיים"

• הוסף לסימניות
מאד משונה
הרי נפסק בשולחן ערוך במפורש ללא חולק ''ואפילו אין ידיו נוגעות במקום המשקה צריך נטילה בלא ברכה.''
(אורח חיים קנ''ח ד'.)
גם לי זכור, אני כמובן לא בא לפסוק וגם לא עינתי מידיי,
צירפתי את הקישור וכל אחד יעשה כמנהג רבותיו
(מה שבטוח שהשנה גם לבן החכם יהיו הרבה שאלות לליל הסדר...)

• הוסף לסימניות
גם הבת שלי חזרה עם כמה דיוקים של
׳יש הנוהגים ללבוש קיטל׳ וכו (ילדת גן)
הכי יפה בעיני
שהיא גדלה בידיעה שכל אחד נוהג אחרת
וכולם טהורים במנהגיהם

• הוסף לסימניות
מעניין לעניין באותו עניין (אולי ראוי לעשות על זה סקר. אני לא יודע איך עושים) כמו כן ראיתי שהביאו כאן מקורות חשוביםאשמח לדעת מה המנהג אצלכם {במשפחה..} לגבי הקיטל רק עורך הסדר לובש או כולם?
כמדומה שדבר זה הוא יותר מסורת

• הוסף לסימניות
מלמדים אותם את זה בסדר "ורחץ" - שנוטלים ללא ברכה וכל זה כדי לעורר את הילדים לשאול ..
למה נוטלים מידיים ולא אוכלים מצה?
כך שזה מנהג רק לעורר את הילדים וכל אחד כפי מנהגו אם רק האבא נוטל או כולם
אצלינו גם רק האבא נוטל ידיים מקערה שאחד הילדים מביא לו לשלחן הסדר, לעומת בעלי שאצלהם כולם נוטלים.
פסח זה חג של מנהגים ומסורת אבות!

• הוסף לסימניות
ההמשך של הדקלום היה משהו כמו "כרפס--האבא טובל ירק במי מלח ומחלק לכל אחד חתיכה"
גם זה ככה נהוג אצלינו וזה כל אחד לפי מסורת אבותיו!
מסורת לא משנים!! בעיקר בחג הפסח! בכל מנהג כזה טמונים סודות רבים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה