כללי ושוב בעיה עם לקוח!!

• הוסף לסימניות
עשיתי למשהו עבודה, סכמתי מחיר מראש. אחרי שעבדתי שעות והשקעתי רציני (ופה במקרה דנן מדובר על פרוספקט מקופל ל-3 (כלומר 6 עמודות שבכל אחד מלא טקסט)
ולפתע הוא נעצר והחליט שבמקום פרוספקט הוא רוצה לעשות חוברת. (הוא לא עשה את החוברת בכלל)
לא בקשתי תשלום על העבודה כי הוא היה צריך עוד איזה עבודה קטנה ונוספת, חיכיתי שנגמור ואז אמרתי לו בבקשה אני רוצה חלק מהסכום של הפרוספקט, גם אם לא לקחת ישבתי שעות. הוא אמר בסדר, ואז הוא לקח ממני איזה חומר מודפס ושלח את הבן שלו לקחת את זה רק עם חלק מהסכום הכולל של כל העבודות (היתה לי הרגשה שהוא מתחמק והכל בשם ה'.... ובכל אופן נתתי לו) שבוע לקח לי לתפוס אותו והיום הוא טוען לי שעל העבודה שהוא לא לקח לא מגיע לי כסף (והיה עוד איזה רולפ פשוט שהוא נתן לי לעשות וגם לא לקח) מה אתם אומרים מגיע לי או לא?

• הוסף לסימניות
ודאי שמגיע, מה השאלה בכלל?

מה שהוא מזמין וקיבל, הוא חייב לשלם גם אם הוא לא רוצה להשתמש בזה מסיבות שלו. אם אחד קונה עוגה בחנות ואח"כ זורק לפח אז הוא לא צריך לשלם כי הוא לא אכל?

• הוסף לסימניות
לאדם כזה פעם הבאה שהוא מבקש ממני עבודה.. הייתי אומר כן, אני אכין לך. ולא עושה לו כלום.

מגיע לך כסף .. ומגיע לך להפסיק לעבוד עם אנשים כאלו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גרף;89208:
ודאי שמגיע, מה השאלה בכלל?

מה שהוא מזמין וקיבל, הוא חייב לשלם

אם לא הובנתי נכון, בסופו של דבר את החומר הוא לא רצה לקחת (זה היה 90% מושלם) כיון שהוא החליט בסוף לעשות חוברת.

• הוסף לסימניות
הוא בסוף יחזור אלייך..
לדעתי את צריכה לוותר על הכסף כי לא תראי אותו בזמן הקרוב,
גם אם תתבעי אותו זה יהיה ארוך..

אבל בגדול-הוא חסר גבולות לחלוטין.

• הוסף לסימניות
מה פתאום? למה לוותר?
יש אנשים שהחוצפה שלהם עוברת כל גבול, ואין שום סיבה לותר להם.
וזה שהוא יחזור אליו זה לא מפצה כי עם אנשים כאלו לא כדאי להתחיל ולהמשיך לעבוד, נקודה.
בכל מקרה בשביל המקרים האלו כדאי תמיד לחתום על חוזה עבודה שכולל סעיף בנושא הנ"ל.

• הוסף לסימניות
התכוונתי שהוא יחזור אליה על ארבע עם הכסף ביד.

• הוסף לסימניות
וואי כמה שזה מרתיח!!!!

אין פה בכלל שאלה - וודאי שמגיע לך כסף על זה!!!!

• הוסף לסימניות
תתבעי אותו בבית דין. אם הגרפיקאים לא יתחילו לעמוד על שלהם זה יהיה אסון.
אני מחר שולח מכתב עו"ד ללקוח חצוף שהבטיח לבוא לשלם ולא בא. יש לי כתב התחייבות שלו על העבודה, והבנאדם מתחיל עם "גם לי יש טענות..." בקיצר, התחמקות.
המכתב מוכן, מחר הוא נשלח.

בכלל, לדעתי יש לעשות איזה דרך שלא יהיה בה פרסום לשון הרע רק לתועלת. אולי כל אחד כזה יתן את שם הלקוח וכל הפרטים הידועים לו לנאמן (חיים דיקמן לדוגמא) וכל אחד שמגיע אליו לקוח חדש, יתן טלפון לדיקמן, ישאל אם הלקוח ברשימה השחורה, אם כן, צריך להודיע ללקוח שהוא נמצא ברשימה שחורה, עליו לשלם מראש את הערכת סכום העבודה במזומן ולא אין עבודה. מה אתם אומרים?

• הוסף לסימניות
הנראה של עברתם מספיק על האשכול הזה http://www.prog.co.il/showthread.php?t=6660

מאז שעברתי על האשכול הזה אני לא מוציא עבודה בלי חוזה חתום מראש ובלי ששילמו את הכל
זה עובד מצוין, כמעט אין בעיות עם לקוחות וכו'

• הוסף לסימניות
ודאי שמגיע תשלום לא מלא אבל לפחות 50-60% מהסכום שסוכם. גם לי היה כזה מקרה לקוח בא והכין מודעה לפרסום ופלייר ובסוף לא לקח את העבודה המודעה היתה מוכנה והפלייר מוכן חלקית ועמדתי על כך שישולם לי חלק מהסכום זה אומנם לקח זמן אבל בסוף קיבלתי את המגיע לי.
ככלל חשוב לסכם בתחילת העבודה שמשלמים חלק מסויים גם אם הוא לא יקח את העבודה.
חוץ מזה יש מצב שמשלמים עבור סקיצה כלומר אם הכנתי ללקוח סקציה או יותר כפי שסיכמנו בתחילה ואף אחת מן האפשריות לא מוצאת חן בעיניו והוא מחליט ללכת למישהו אחר עליו לשלם עבור הסקיצה 10-20% מהמחיר ששסוכם.

• הוסף לסימניות
אם עשית 90% מהעבודה - הוא צריך לשלם 90% מהכסף.

בחוזה שצירפתי באשכול הקודם יש גם סעיף כזה -
כאשר את זו שמעריכה כמה אחוז מהעבודה נעשה מבחינתך.

השאלה איך מכריחים אותו לשלם, על זה אין לי תשובה.

• הוסף לסימניות
אריאל'ס, העלית נקודה חשובה.
איך מכריחים לשלם?
לחץ פיזי מתון? מפגש בסמטא חשוכה?
איך אתם נוהגים עם הלקוחות סרבני התשלום?

• הוסף לסימניות
לתבוע אותו בב"ד, אבל מסתבר שלא יחייבו אותה במחיר שווי מלא, אלא בשכר זמן עבודה של כך וכך שעות כפי שמקובל בעבודות שלוקחים לשעה, כוין שבעצם הוא לא נהנה מהיצירה וגם הוא לא הפסיד אותך רק זמן עבודה. (אם לא היה לך עבודה אחרת במקום).

• הוסף לסימניות
הוא אמר לי מצידי תלכי לשאול רב, האמת שאין לי סבלנות לדברים האלה, אבל רק בגלל הטיפוס שלו זה מה שאעשה, אעדכן אתכם בהמשך

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Cohen_Amir;89237:
תתבעי אותו בבית דין. אם הגרפיקאים לא יתחילו

בכלל, לדעתי יש לעשות איזה דרך שלא יהיה בה פרסום לשון הרע רק לתועלת. אולי כל אחד כזה יתן את שם הלקוח וכל הפרטים הידועים לו לנאמן (חיים דיקמן לדוגמא) וכל אחד שמגיע אליו לקוח חדש, יתן טלפון לדיקמן, ישאל אם הלקוח ברשימה השחורה, אם כן, צריך להודיע ללקוח שהוא נמצא ברשימה שחורה, עליו לשלם מראש את הערכת סכום העבודה במזומן ולא אין עבודה. מה אתם אומרים?

זה מסוג הלקוחות שאחרי שקבל עיצוב ברמה, הוא אומר שיש לו גרפקיאות בקרית ספר וב"ב שלוקחות 40 ו-20 שקל, אותן גרפיקאיות אמיר צריך לטפל בהן...
אפילו עוזרת נקיון לוקחת יותר

• הוסף לסימניות
איך מכריחים לשלם באמת?

אני פעם אחת עם לקוח שרדפתי אחריו 3 חודשים והוא לא ענה, או ש"תיכף יחזור אלי" או שהוא "כבר מטפל בזה" ועוד, וזה אחרי שחתם שהוא משלם ביום הורדת העבודה לדפוס!
התקשרתי אליו הביתה, דיברתי עם אישתו
תוך יומיים הכסף הי'ה בחשבון בנק שלי.

• הוסף לסימניות
עמיר, הרעיון שלך חזק מאוד.

• הוסף לסימניות
הרעיון של אמיר מצוין אבל לא נראה לכם שדיקמן יהיה מסכן מרגע זה ואילך?
אולי אפשר עם כאלה שנראים/נשמעים לא מספיק נאמנים לבקש המחאת פיקדון לפני התחלת העבודה. טוב, אז הם יתחילו עם כל השאלות המוזרות ובהסבר עדין אפשר להבהיר שזה לצורך שימוש משפטי באם לא יתבצע התשלום כפי שסוכם בחוזה ויוחזר אליהם בשעת תשלום.
בצורה כזו הם יבינו שכאן אין משחקים. לדעתי הם יהיו יותר עניינים.
נשמע אולי מפחיד? לי לא. מי שנכווה ברותחין נזהר בצוננים.
וזה ענין של גישה איך אנחנו מציגים זאת.

בהצלחה לכולנו...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה