כללי ושוב... בעיה עם פריהנד - דחוף!!!

• הוסף לסימניות
עשיתי חוברת למוסד מסוים, וכשסיימתי, החלטתי שכדאי יהיה להוסיף עיטור מסויים שיקשר בין העמודים - אך אבוי - לאחר שהלקוחות התלהבו והתרשמו מהכל (כולל מהעיטורים) נוכחתי לראות שבסגירה לדפוס (PDF) כל מקום שהעיטור עולה על צבע (שהוא לא שחור או לבן) הוא מכהה/מבהיר את הצבע.

(מה עשיתי? לקחתי עיטור מסויים - צרוב בפוטושופ ושמרתי לדוגמא בצבע לבן, שמרתי כקובץ TIFF עם שמירת השקיפות - האם יש דרך אחרת להעביר אובייקט צרוב לפריהנד מבלי שישתנו הצבעים? דרך אגב, חלק מהאובייקטים שמרתי כשהם חצי שקופים אז עניין שמירת השקיפות חשוב לי.)

תודה מראש לכל מי שיכול לעזור.
הקובץ צריך להיות ב8:30 בבוקר בדפוס...

• הוסף לסימניות
חצי שקופים?
בפריהנד?
לא ידוע לי - - -

אבל למה את לא שומרת את זה כקובץ tiff
ומשנה בפריהנד לצבע שאת רוצה?

לגבי להעביר קבצים צרובים לפריהנד,
זה רק ע"י path - - -

אולי ב11/mx השתנה משו?

• הוסף לסימניות
כל האמור לעיל ע"י בלה בלה נכון.
לפריהנד יש להביא קבצים צרובים ע"י PATH
לשמור בטיף ולשנות צבעים בפריהנד
אם את רוצה לשנות שקיפות זה אפשרי אבל מאוד בזהירות ומייד לבדוק איך מתקבל ב PDF
(ב MX, יש לך את הפילטרים, תבחרי בשקיפות רגילה ותשחקי. תדאגי שכל הטקסטים ואובייקטים ווקטוריים אחרים יבואו מעל האובייקטים עליהם עשית פילטרים)

אגב, אם יש לך אילוס' על המחשב, יש שיטה נחמדה שגיליתי להוסיף אפקטים (בעדינות) לקבצים בעייתיים מפריהנד אם תרצי-תכתבי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מימון;93692:
אגב, אם יש לך אילוס' על המחשב, יש שיטה נחמדה שגיליתי להוסיף אפקטים (בעדינות) לקבצים בעייתיים מפריהנד אם תרצי-תכתבי.

אני מעונינת, אפשר הסבר?

• הוסף לסימניות
ניקח למשל דוגמא:
הוספתי צל לטקסט ווקטורי על רקע ווקטורי, ב PDF, כל האזור סביב הטקסט התפקסל.
סגרתי שוב ללא הצל, ומהאקרובט, בחרתי את הטקסט הרצוי (ע"י הכלי לעיבוד עדין של אובייקטים) מקש ימני על העכבר ובחירה ב-EDIT OBJECT (או משהו כזה) מעבירה אותי אוטומטית לאילוס' (תוכנת ADOBE, כמובן) שם נפתח לי האובייקט הנבחר, במקרה זה הטקסט, אני מוסיפה לו צל או גלו או מה שרוצים שומרים וחוזרים לאקרובט. האובייקט התעדכן אוטומטית והנה צל ללא בעיות.

כל זה טוב למי שיש אילוס' על המחשב (אפילו בגירסת אנגלית או מן הסתם ניסיון) ולא ממש מכיר את התוכנה ועוד צמוד לפריהנד הוותיקה (כמו שהייתי אני לפני שנה).
אני עברתי לאליוס סופית לאחר שגיליתי שהיא נהדרת בצבעים ונשארת אותו הדבר בסגירה ל PDF
וכן-ייתרון נוסף משמעותי למי שנתקל-היא מפרידה לשני צבעים עבודת שתי צבעים גם באזורים בעלי אפקטים. (פריהנד למשל באפקטים מפרידה לארבעה צבעים אפילו אם השתמשנו רק בשניים)
עדיין לא זרקתי את הפריהנד, כי בור ששתית ממנו מים-אל תזרוק בו אבן והיא עדיין מצויינת לעבודות קלות ועתירות CURVES. אבל האמת שאילוס' כבר עקפה אותה בגדול (גמדים על כתפי ענקים---לולי הפריהנד, אילוס' לא היתה מתפתחת כ"כ)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה