תמקדי אולי אני אוכל לעזורתודה רבה!
אשמח לעוד הרחבות והסברים בנושא...
מה נותן לי פתיחת עוסק פטור?תמקדי אולי אני אוכל לעזור
צריך להביא משהו?תחנה ראשונה משרדי מע''מ.פתיחת תיק והפקת אישור ע''פ.
2. משרדי מס הכנסה. פתיחת תיק.
3. ביטוח לאומי עדכון מצב אישי.
בהצלחה.
מס הכנסה צריך לשלם לפי נקודות הזיכוי?עוסק פטור לא צריך לדווח כל חודש או חודשים למע"מ - יכול לעשות מחזור של עד כ 99 אלף ש"ח
ולא צריך לשלם מע"מ
למס הכנסה וביטוח לאומי אפשר להרוויח כמה שרוצים
אם מגיעים לחבות מס צריך לשלם
וביטוח לאומי תלוי אם רוצים להיות מבוטחים או לא לפי זה תלוי כמה להרויח
זו שאלה לא נכונה.מה נותן לי פתיחת עוסק פטור?
מס הכנסה זה לפי הרוח, מתחת ל5000 בערך לא משלמים כלום, מעל זה זה תלוי כמה ילדים יש ובעוד דברים.מס הכנסה צריך לשלם לפי נקודות הזיכוי?
עוסק פטור (עד כ100,000 הכנסה בשנה, אבל לא כל מקצוע זכאי להיכנס להגדרה זו) מדווח פעם בשנה (ינואר) למע"מ כמה נכנס לו כדי שהא עדיין יחשב לעוסק פטור ממע"מ.כמו כן, מה ההתנהלות הנדרשת לאורך השנה מבחינת דוחות, קבלות, דיווחים. הבנתי שזה כן משהו מאד עקבי כל חודש...
בביטוח לאומי יש אפשרות להיות מוגדר כ"עצמאי שאינו עונה להגדרה"תוכלו לפרט קצת יותר על מה שכתבתם בקשר לביטוח לאומי? לא כ"כ הבנתי...
www.prog.co.il
הם עובדים עכשיו?פתיחת תיק במע"מ ומס הכנסה זה באותו מקום (שני טפסים), צריך לצרף צילום ת.ז.
פתיחת תיק בבט"ל אפשר מקוון.
צריך להוציא קבלה על כל הכנסה, יש כמה וכמה אתרים שנותנים כל חודש כמות מסמכים חינמית.
אפשר לקבל מס הכנסה שלילי, חל"ד.
מול איזה אתר מתנהלים בדוח השנתי?דו"ח שנתי צריך להגיש פעם בשנה, ודיווח הכנסות למע"מ.
ושנה עד שנתיים אחרי פתיחת התיק ופעם ב4 שנים צריך להגיש הצהרת הון
בירושלים יש תיבה בכניסה, אפשר להעזר הפקידים בכניסההם עובדים עכשיו?
כמה עולה פגישת יעוץ והכוונה ראשונית שתכולל הסבר מפורט על כל העניינים?קראתי את התגובות המחכימות.
אבל עדיין אני חושש שמי שיסמוך על בירור כאן בפורום באופן אנונימי ללא ייעוץ אישי פרטני עלול להינזק!
לדוגמא כמה נושאים שחשוב לדעת עליהם אנחנו מדריכים כל עוסק פטור חדש:
חשוב לדעת - עוסק פטור! יתכן ויהי' חייב במס הכנסה וביטוח לאומי הוא פטור רק ממע"מ.
- מע"מ - גובה המחזור לע"פ, מהי הגדרת מחזור עסקאות, הכנסות נוספות שונות?, מה נעשה ומה יקרה אם נעבור את התקרה, איך ומתי מגישים הצהרה למע"מ.
- מס הכנסה - נקודות זיכוי אישיות, מאיזה סכום משלמים מס וכמה אחוז, איזה הכנסות נחשב, מה ההשפעה של הוצאות, הוצאות מעורבות, העסקת עובדים, שכירות, זיכויים שונים במס הכנסה.
- ביטוח לאומי - הגדרת עצמאי או לא, מה מתאים יותר לסוג ואופי העוסק, גובה התשלום צורת התשלום לביטוח לאומי, כיצד מחשבים את ההכנסה.
- דו"ח שנתי - חובת הגשה, איך ולמי מגישים, על איזה הכנסות, על מה זה משפיע.
- הצהרת הון - מה זה? מתי תקבלו את הראשונה ואם ומתי תקבלו הצהרה נוספת ומה חשוב לדעת להצהרת הון הנוספת.
- הפרשות לפנסיה כעצמאי - אם צריך ומה נדרש לצורך כך.
- הוראות ניהול ספרים לעוסק פטור - מי שרוצה שיפנה למייל A5703031בג'ימייל לרשום בנושא "הדרכה ניהול ספרים לעוסק פטור" ואשלח לו בשמחה
- הרשימה היא חלקית ותמיד במשך הזמן עולים נושאים נוספים וחדשים שמקבלים מענה מקצועי.
מקפיץ. אשמח למידע.כמה עולה פגישת יעוץ והכוונה ראשונית שתכולל הסבר מפורט על כל העניינים?
מדובר במשהו קטן עם הכנסות לא גבוהות כתוספת להיותי שכירה.
ואח"כ לכאורה אני אמשיך להתנהל לבד, רק לדעת שאני יודעת את הכל ולא ניזוקה.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים