ותגביה ... למעלה, למעלה

• הוסף לסימניות
בפן הטכני, יש כאן טווח דינמי מושלם! אין שחור מוחלט בחליפות, ואין
לבן שרוף בחולצות, יפה!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GolanArt;1597035:
בפן הטכני, יש כאן טווח דינמי מושלם! אין שחור מוחלט בחליפות, ואין
לבן שרוף בחולצות, יפה!!

קוראים לזה raw

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;1597335:
קוראים לזה raw

כבוד! סוף סוף מישהו רציני מצלם RAW באירועים.
בפעם האחרונה שסיפרתי את זה יצאתי קצת :rolleyes:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ETStudio;1597934:
כבוד! סוף סוף מישהו רציני מצלם RAW באירועים.
בפעם האחרונה שסיפרתי את זה יצאתי קצת :rolleyes:
מוזר
אני מכיר מספר צלמים רצינים שמצלמים ברואו.
זאת השקעה, אבל זה שווה.

• הוסף לסימניות
תמונה מצוינת, ההבעה המשוחררת למצלמה, הפלאש משמאל, זווית הצילום והעדשה הרחבה ...

ניסיתי פעם אחת צילום RAW באירוע, באולם, היה מיותר. כשיש פיזור נכון ומלא של פלאשים ובמקרה של התמונה הזאת עוד פלאש (ספידלייט) מימין ולפחות שני פלאשים בנשים המצלמה תפיק קובץ ג'ייפג מוכן להדפסה. מסתבר שזה שיטות והרגלי עבודה, לי נוח יותר לעבוד קשה באירוע ולנוח בבית עם ג'ייפג, ולאחרים לעבוד פחות באירוע מבחינת תאורה וצבע ובעריכה להשקיע יותר.

• הוסף לסימניות
פעם הייתי מצלם גם וגם, אבל ראיתי שאני לא נוגע ברואו בתכלס.
היום אני מסתפק בגייפג, מקסימום גיבוי של RAW בקטעים קריטיים בחופה כמו שבירת כוס, טבעת וכו'

איזון טוב של האור לא קשור לRAW או ג'ייפג אלא לתכנון נכון של התאורה
RAW יתן לך אופציה לתקן באופן מקסימלי תמונה בעייתית ברמה קשה, אלה לא המצבים שבהם אנו נתקלים בצילום שוטף בתאורה מתוכננת, ואף אחד לא ישב תמונה תמונה ויאזן את הבוהק הלבן בחולצות הרוקדים עם עומק השחור בחליפות ובכובעים, אם כבר תיקונים - זה בסטודיו, ושם התאורה כ"כ מתוכננת ומוקפדת שאין בזה שום צורך, תיקונים מינוריים יכולים להתבצע על ג'ייפג, יש שם מספיק 'בשר'.

• הוסף לסימניות
שידרגתי את המצלמה שלי למצלמה איכותית יותר, מתוך הנחה שאוכל לתת פלט ולהדפיס JPG.
אך לצערי הדרך עוד ארוכה.
הJPG תתן תוצאות יפות בתנאים אופטימליים, כמו בצילומי חוץ או בסטודיו עם תאורה קבועה ומדוייקת, קביעת WB ידנית.
בצילום אירועים, בפרט באירועים קטנים, ששם האולם קטן ולא מתאים למקם פלשים במקום שאתה צריך ונוסף על הכל, אתה לא מצלם במקום קבוע. = קשה לדייק בתמונת JPG.
נכון, יש מעלות בJPG. קידוד הצבעים הוא מעניין ומדהים בפרט ב'סקין טון' וכו'. אבל לא הצלחתי בתמונת JPG, להגיע ל'בשרנות' של תמונה הדומה למה שהיה בתקופת ה'פילים'.

אני נותן לאנשים תמונות JPG כמו שיצאו מהמצלמה ונראה שברוך ה' הם מרוצים.
אבל כשאני מדפיס תמונות, יותר קל לי להמיר RAW מאשר לנסות לתקן תמונת JPG.

תודה על המשוב.

• הוסף לסימניות
יותר קל לי להמיר RAW מאשר לנסות לתקן תמונת JPG.

הכל ענין של הרגל

למדתי שנתיים ותירגלתי פוטושופ לצלמים עדיף לי לתקן גיפג מללמוד לעבד רואו

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צילומית;1598983:
הכל ענין של הרגל

למדתי שנתיים ותירגלתי פוטושופ לצלמים עדיף לי לתקן גיפג מללמוד לעבד רואו
הייתי רוצה לראות תמונה של מהלך אירוע, שבו אחד מהרוקדים קיבל מכת פלש או שהוא היה קרוב לפלש...

ב raw יש מה להציל.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה