זאטוט בן שנתיים ואמא אחת גמורה.

• הוסף לסימניות
במקום להתמקד בגבולות -מה לא לעשות,
כדאי ורצוי לתת הוראות פשוטים - מה כן לעשות.
המוח לא קולט פקודות "שליליות", וצריך לתת לו הוראות "חיוביות", וכאין הוראה- הוא מחפש בעצמו, וזה מתכון לצרות...
לא שבמקום להגיד- לא לצאת מהעגלה- לומר לשבת בעגלה (שגם זה כבר עדיף),
אלא : (בסופר, לדוג') תבדוק אילו חטיפים אתה מכיר, כמה מטאטים יש פה? וכדו
להעסיק, גם מוטורית וגם חשיבתית!
זה דורש מהמבוגר-שינוי הרגלים, במקום "כיבוי שריפות"- להוביל, אבל מניסיון, מתרגלים וזה ממש משתלם!
זה פחות מעצבן ומעייף, ואת תשומת הלב- הוא יקבל בכל מקרה...
אפשר גם לשתף אותו במה שאת עושה- הנה, אמא מגהצת, בוא, תביא לי חולצה/ קולב וכו', שאז לא צריך "להקדיש" זמן מיוחד לכך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חנה פכמן;1241244:

אפשר גם לשתף אותו במה שאת עושה- הנה, אמא מגהצת, בוא, תביא לי חולצה/ קולב וכו', שאז לא צריך "להקדיש" זמן מיוחד לכך.

ומה את עושה כשהזאטוט בן שלוש עונה לך:
מה, את מחפשת לי תעסוקה?
אני מסתדר...

• הוסף לסימניות
לי גם יש ילד כזה, לכל מקום שאני מגיעה אני משתדלת למצוא לו תעסוקה מראש, אם אני מגיעה לחנות בגדים אני מביאה לו משהוא לשמור לי, מתייעצת איתו, ואז הוא נשאר לידי כל הזמן ומתנהג יפה.
ודבר נוסף אני מאוד משתדלת לפני שיוצאים מהבית להוציא לו המרץ, כך שיהי רגוע בחוץ ז"א קנינו טרמפולינה אז הוא קופץ עליה לפני, אני נותת לו לרוץ ברחוב טיפה או לרדת המדרגות מדרגה מדרגה בקפיצה. וכמובן להציב לו גבולות לי זה עזר מאוד, אפילו בגן הגננות אמרו לי שהוא נהיה פחות שובב.

• הוסף לסימניות
איי, הגילאים המתוקים והקשים האלא...
גמאני נזכרת בתקופה שהבת שלי הייתה בלתי נסבלת בקניות-להזכר בה פותחת ב'רייס' -ריצה הסטרית למשל ברחבי יש המלא אנשים ואני כמה שרצתי מהר לתמהון האנשים סביבי בקושי הצלחתי לתפוס אותה וכמובן ישר הרמתי אותה באויר (מי סומך על הידיים החלקלקות והקטנות האלא בכאלא מצבים?) ואיך שהגענו לעגלה כולי מתנשפת מהמאמץ אני מורידה אותה-לא מספיקה למצמץ והילדה רצה באושר שוב... O:

בסוף למדנו ללכת לקניות בעלי ואנוכי ביחד ככה אפשר אחד להיות איתה ואחד בקניות וגם להחליף כשנישבר למשהו מתפקידו...;)
וגם להביא תעסוקה כמה שאפשראוכל או ממתק-אני ממליצה על צ'יפס או דובונים שהו כמו ציפס כי זה הכי פחות מלכלך/מסריח הרעיון זה משהו שלוקח לילד זמן לאכול אותו-כל דקה שקטה-זהב!

אני מאחלת לך שתמצאי את הדרך הטובה והנכונה ביותר לכם מהר מהר, והכי חשוב שלא תרגישי מפשלת או משהו כי לחץ נוסף ברור שלא חסר לך ובעז"ה זה תקופה חולפת כך או אחרת...

• הוסף לסימניות
המוח לא קולט פקודות "שליליות", וצריך לתת לו הוראות "חיוביות", וכאין הוראה- הוא מחפש בעצמו, וזה מתכון לצרות...
זה דורש מהמבוגר-שינוי הרגלים, במקום "כיבוי שריפות"- להוביל, אבל מניסיון, מתרגלים וזה ממש משתלם!
צודקת בכל מילה גם אני עושה כך עם התכשיט השובב שלי, (בן שלוש) נותנת לו לערבב את הטחינה במשך 20 דקות :eek: עם השגחה צמודה, והוא מרגיש בגג העולם שהוא עזר לאמא, הוא עוזר לי מאד עם הקטנים (תביא מגבונים טיטול וכד') אני נותנת לו את ההרגשה שהוא גדול והוא עוזר לי עם הקטנים (יש עוד שתיים ב"ה מתחתיו :eek::eek:)
זה מאד נותן לו ובקיצור את האנרגיות שלו אני משתדלת לנתב על דברים חיוביים.
אני זוכרת שהוא היה בן שנתיים והוא רקד על הראש שלי באוטובוס וניסה להוציא אותי מדעתי הסתכלה עלי איזה אישה מבוגרת עם עשרה ילדים בהלם, היא לא הבינה איך אני מצליחה לשמור על שלוות נפש עם כזה דבר :D אבל אני כבר הייתי במצב של שקט שאחרי הסערה, פשוט למדתי לא להתרגש ממנו, זה הילד שלי וזהו.
אל תיבהלי מאנשים שאומרים לך, מה זה אל תתני לו להשתולל ככה, זה רק מתסכל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פרינטופ;1241295:

זה לא מנחם אותי...
עכשיו- קשה!

וכן, אני מודה אלף פעמים ביום כי ב"ה שזה הקשיים...

• הוסף לסימניות
לא קראתי את הכל, אך לי מאד עזר לשמוע את השיחות של הרב יחיאל יעקובזון בעיקר של משמעת, יש בקול הלשון, לי זה מאד עזר גם עם ילד עם משמעת קשה וכמעט כל השכבה היתה נגמרת בצורה לא נעימה, הילד גם כנראה גדל מעט וגם למדתי להתמודד, מצד אחד בצורה של הוראות בצורה החיובית "היום אתה תשיג את כולם בפיג'מה"... וגם משמעת ברורה וללא צעקות וכד'... (אגב - לא כ"כ אגב זה הסביר המון תופעות... גילינו שיש לו ירידה מאד משמעותית בשמיעה, וזה גורם לו להוציא כוחות וכמובן שהוא לא תמיד שמע בכלל מה שאמרתי)
מקוה שהועלתי המון סבלנות והצלחה!!

• הוסף לסימניות
היה לי גם ילד כזה (ועוד כמה דומים... אבל לא עד כדי כך..)
בד"כ הילדים האלה מחוננים מאוד, אז לפחות זה מתגמל קצת...

עברתי איתו כמה שנים קשות מאוד!!! היום הוא בן 9, עדיין לא הכי קל איתו אבל ברוך ה' הוא ניהיה "בנאדם" ומאוד בוגר!

מה שאני יכולה לעזור לך זה בכמה טיפים מנסיון:
1. לילדים האלה כדאי מאוד לצמצם את "כמות" ההגבלות, אבל מה שאת כן מגבילה, אז עד הסוף! לא לוותר!
הגעתי למצב שהרשתי לו דברים שבחיים לא חלמתי שאני ארשה לילדים שלי. אבל אם ה' נתן לך ילד כזה, שדרוש לו הרבה יותר ריגושים ופעילות מילד רגיל, אז חייבים לזרום עם זה. אין ברירה...
2. קחי בחשבון שלילדים מהסוג הזה יש לוח זמנים אחר לגמרי מכל ילד רגיל... אם להקנות הרגל או גבול מסוים לילד מן השורה לוקח שבועיים, אצלו זה יקח חודשיים או אפילו יותר! אם ילד נורמלי נכנע אחרי חצי שעה בכי כשהוא מנסה להתעקש על משהו, הוא יבכה ויצרח אפילו שעתיים לפעמים... נכון, זה מייאש מאוד ולא קל, אבל עוזר ונותן כוחות לא להרפות כשאת יודעת שזה התהליך אצלו.
3. כמו שכבר ציינו כאן, לתת לו הרבה תעסוקה וכמה שיותר אקשן... קני טרמפולינה או כדור ענק שקופצים עליו, וכדו'.
4. כדאי מאוד לבדוק אם אין לילד בעיה בתחושה. זה גורם מאוד חזק בכל התופעות האלה. וטיפול בזה יכול מאוד לעזור.

בהצלחה!
הרבה כוחות, וסיעתא דשמיא.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי12;1241153:
לא מחייב... אבל הלואי שלא..
ואני אף פעם לא הלכתי עם הבנים שלי לקניות. זה לדעתי שיא הנורמלי. קחי ביביסיטר (איפה את גרה? במדבר?!....):

כן, במדבר! :(

• הוסף לסימניות

כן, הכל נכון, אבל אין לי מה להעסיק זאטוט "כמה מטאטאים יש פה", נו, בינינו, הוא לא סופר בכלל... מה, למען ה' והיצירתיות- אפשר להעסיק אותו??? אני מנסה לשאול שאלות ולספר ספורים, אבל ברגע שאני מתרכזת באיזה מוצר הוא מאבד ענין... אני הרי לא גננת שיוצאת לטיולי העשרה...

• הוסף לסימניות
תודה על הכל!! עזרתם לי כל כך!! במיוחד ניקיות אסתר וחולי.

אכן הבעיה היא קודם כל שהוא מלא מרץ בקניות. כשהוא עייף הוא יותר בסדר.

ואם כבר יוצאים לקניות לחשוב מראש על תעסוקה. אהמ... זה לא משימה פשוטה, אבל כנראה דרוש כושר אלתור...

ה' יעזור. עכשיו גיליתי שהוא מילא את הסל של העגלה במוצרים שבכלל לא שלמתי עליהם. יאללה, לרוץ חזרה לר' עקיבא (איתו??? :eek::cool::eek::cool:) ולהחזיר הכל...

מי מוכנה לבא לשמור עליו היום?? ......:confused:;):):p:eek::(:rolleyes:

• הוסף לסימניות
סליחה על המגילה, קצת מנסיוני... מקווה שתועיל....

נכתב ע"י רותי בן שימול;1241056:
אם את שמה לו גבולות, אז פשוט להסיח את דעתו!!
לא להגיע לעימות, כמה שרק ניתן. כי הם פשוט מחכים לזה.

גם לי היה ילד כזה (היה, כי הוא קצת התבגר והתמתן מאז...)
בגיל 2-2.5 היה סיוט איתו,
מצד אחד הרגשתי אמא רעה כשאמרתי ״לא״ כל הזמן, וכשנאלצתי לכעוס הרבה,
ומצד שני הילד צריך חינוך גבולות וכדו׳,

מה שעזר לי מאד מאד להתגבר על התקופה-
הימנעות מעימותים בשתי אופנים:
א. ״חנוך לנער על פי דרכו״
נכון שרב הילדים שעושים xyz אמורים להעמידם בתקיפות במקומם,
אבל הילד שלך שונה, אי אפשר להכנס כל היום לעימותים,
ולכן תמצאי מה העקרונות והגבולות הברורים שמתאימים לו, ועליהם תעמדי חזק,
מה שלא בגבולות האלו, גם אם נראה בעיני אחרים ״לא מחונך״ וכדו׳ התעלמי, תני לא את המרחב שלו בתוך העקרונות הברורים שלך...
לדוג׳: אולי אצל כל ילד זה עקרון לא לקפוץ על הספות...
אבל אצלו את צריכה לעמוד חזק על דברים חמורים באמת, הוא קופץ על הספות? תצחקי איתו, תני לו את המרחב בדברים שהם לא קוים אדומים...
(זו רק דוגמא יכול להיות שאצלך קפיצה על הספות היא קו אדום... :) )

(אני לדוג׳ בתקופה שהיה הרבה יותר קטן, ואהב מאד לרוקן ארונות (קצת יותר מכל ילד אחר כי זה היה בלי גבול...) רוקנתי ארון אחד שמתי בו המון קופסאות ובקבוקים ריקים, והרשתי לו לפזר את הארון הזה כאוות נפשו, כך הוא ידע להשתולל אבל בתוך הגבול שכביכול הצבתי...)

וכעקרון: בעצם ככל שישהיו פחות עימותים הילד ירגע יותר וילמד איך לפרוק את השובבות שלו בזמנים ובמקומות מתאימים...

ב. עצה נוספת שעזרה לי באותו עיקרון של המנעות מעימותים:
הוא דיבר בגיל מוקדם מאד בשפה מאד מאד גבוהה, והיה מתעמת איתי מילולית המון (מה שאנשים מסביב קראו ״חוצפה״... :( )
גילתי שההמנעות מעימותים מורידה את רמת החיכוכים לחצי כי הרי זה מה שהוא רצה להשיג קצת אקשן...

דוגמא להמחשה:
תסריט א: בא נאסוף את המשחקים...
-לא רוצה.
-ככה אומרים לאמא?
- לא רוצה אני ארביץ לך
(כן!!! ילד חכם מאד בן שנתיים לאמא מחונכת ומחנכת... מי שבהלם מתנצלת, שתדלג...)
-אנחנו לא מרביצים לאמא.
-כן, חזק, אני אתן לך בעיטה חזק, אני לא אאסוף..
-אתה צריך שאמא תשים אותך לחשוב בפינה? (איזה עונש אחר אפשר לתת לילד כזה קטן??? היייתי אובדת עצות ממש...)
-יצאתי, יצאתי אונה ואונה לך (עם לשון בחוץ... :) אחרי שהונח בפינה..)
וכו׳ וכו׳

תסריט ב׳:
אחרי שהבנתי איך זה עובד: בא נאסוף את המשחקים...
-לא רוצה.
- (לא שומעת) איזה יופי ילד מקסים, אני ממש שמחה שאתה עוזר לי לאסוף.
- לא רוצה לאסוף.
- (עדיין ״לא שומעת״ וממשיכה לאסוף) אני כל כך שמחה ילד נהדר שלי, שיש מי שעוזר לי לאסוף...
(הדגשתי את המשפטים בקול כמובן, ולא אספתי לבד בלי להגיד כלום, שזה פתח לניצול סופי :)...)
- אבל אני בכלל לא אוסף אני אפזר לך.
- (מתעלמת ממה שמפזר עם הרגל) אוי מקסים שלי אני רואה שאתה עוזר לי עם הרגליים לאסוף הכל למקום אחד...
יופי, עכשיו בא נשים את זה בקופסא.
- זה נראה ונשמע הזוי ממש אבל אחרי שהוא קלט שאמא בשום אופן לא מתכוונת להכנס לעימות, והיא ממש מתעקשת שהוא ישאר ילד מקסים...
וזה פשוט לא מלחיץ אותה שהוא מפזר...
הוא התחיל פשוט לאסוף.. ( או כל דבר אחר שביקשתי בהתאם לסיטואציה, זו רק דוגמא)

ולמסקנה: מינימום עימותים, בשילוב גבולות ברורים וחזקים ב״קוים האדומים״ בלבד...

(ולמי שחושב שהיום יש לי מלאך...
כן יש לי מלאך, צדיק מקסים ומדהים,
ולא, הוא לא מתנהג כמו כבשה ויש כאלו סביבי שאפילו חושבים לפעמים שאפשר להגדיר אותו כ״מלאך חבלה״,
אבל בשבילי כשאני רואה איך הוא למד לשמור להתמתן, להרגע, להבין איפה הקו האדום, הוא ממש מלאך אמיתי...)

נ.ב. אה, ועוד משהו, בקשר לקניות, נראה לי שאין מוצא, אני כמעט לא יוצאת לקניות כי הסיפור דומה, בחנות אי אפשר לשמור על קור רוח, ואין לי שום פתרון קסם לזה...
ואם אני כן נאלצת לצאת איתו אז תמיד זה בסוף, עצוב לשנינו, וחבל...
תשתדלי לרכז קניות לפעם פעמיים בעונה, ותאלצי למצא מישהו לשמור עליו בפעמים בודדות אלו...

המון המון המון בהצלחה... :)
ושוב סליחה על האורך, אבל זה מה שיצא.... ;)

• הוסף לסימניות
תודה לניקית לנדא על הקטע של העימותים
נשמע מוצלח .
ננסה בע"ה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לנדא;1241410:
גם לי היה ילד כזה (היה, כי הוא קצת התבגר והתמתן מאז...)
בגיל 2-2.5 היה סיוט איתו,
מצד אחד הרגשתי אמא רעה כשאמרתי ״לא״ כל הזמן, וכשנאלצתי לכעוס הרבה,
ומצד שני הילד צריך חינוך גבולות וכדו׳,

מה שעזר לי מאד מאד להתגבר על התקופה-
הימנעות מעימותים בשתי אופנים:
א. ״חנוך לנער על פי דרכו״
נכון שרב הילדים שעושים xyz אמורים להעמידם בתקיפות במקומם,
אבל הילד שלך שונה, אי אפשר להכנס כל היום לעימותים,
ולכן תמצאי מה העקרונות והגבולות הברורים שמתאימים לו, ועליהם תעמדי חזק,
מה שלא בגבולות האלו, גם אם נראה בעיני אחרים ״לא מחונך״ וכדו׳ התעלמי, תני לא את המרחב שלו בתוך העקרונות הברורים שלך...
לדוג׳: אולי אצל כל ילד זה עקרון לא לקפוץ על הספות...
אבל אצלו את צריכה לעמוד חזק על דברים חמורים באמת, הוא קופץ על הספות? תצחקי איתו, תני לו את המרחב בדברים שהם לא קוים אדומים...
(זו רק דוגמא יכול להיות שאצלך קפיצה על הספות היא קו אדום... :) )

(אני לדוג׳ בתקופה שהיה הרבה יותר קטן, ואהב מאד לרוקן ארונות (קצת יותר מכל ילד אחר כי זה היה בלי גבול...) רוקנתי ארון אחד שמתי בו המון קופסאות ובקבוקים ריקים, והרשתי לו לפזר את הארון הזה כאוות נפשו, כך הוא ידע להשתולל אבל בתוך הגבול שכביכול הצבתי...)

וכעקרון: בעצם ככל שישהיו פחות עימותים הילד ירגע יותר וילמד איך לפרוק את השובבות שלו בזמנים ובמקומות מתאימים...

ב. עצה נוספת שעזרה לי באותו עיקרון של המנעות מעימותים:
הוא דיבר בגיל מוקדם מאד בשפה מאד מאד גבוהה, והיה מתעמת איתי מילולית המון (מה שאנשים מסביב קראו ״חוצפה״... :( )
גילתי שההמנעות מעימותים מורידה את רמת החיכוכים לחצי כי הרי זה מה שהוא רצה להשיג קצת אקשן...

דוגמא להמחשה:
תסריט א: בא נאסוף את המשחקים...
-לא רוצה.
-ככה אומרים לאמא?
- לא רוצה אני ארביץ לך
(כן!!! ילד חכם מאד בן שנתיים לאמא מחונכת ומחנכת... מי שבהלם מתנצלת, שתדלג...)
-אנחנו לא מרביצים לאמא.
-כן, חזק, אני אתן לך בעיטה חזק, אני לא אאסוף..
-אתה צריך שאמא תשים אותך לחשוב בפינה? (איזה עונש אחר אפשר לתת לילד כזה קטן??? היייתי אובדת עצות ממש...)
-יצאתי, יצאתי אונה ואונה לך (עם לשון בחוץ... :) אחרי שהונח בפינה..)
וכו׳ וכו׳

תסריט ב׳:
אחרי שהבנתי איך זה עובד: בא נאסוף את המשחקים...
-לא רוצה.
- (לא שומעת) איזה יופי ילד מקסים, אני ממש שמחה שאתה עוזר לי לאסוף.
- לא רוצה לאסוף.
- (עדיין ״לא שומעת״ וממשיכה לאסוף) אני כל כך שמחה ילד נהדר שלי, שיש מי שעוזר לי לאסוף...
(הדגשתי את המשפטים בקול כמובן, ולא אספתי לבד בלי להגיד כלום, שזה פתח לניצול סופי :)...)
- אבל אני בכלל לא אוסף אני אפזר לך.
- (מתעלמת ממה שמפזר עם הרגל) אוי מקסים שלי אני רואה שאתה עוזר לי עם הרגליים לאסוף הכל למקום אחד...
יופי, עכשיו בא נשים את זה בקופסא.
- זה נראה ונשמע הזוי ממש אבל אחרי שהוא קלט שאמא בשום אופן לא מתכוונת להכנס לעימות, והיא ממש מתעקשת שהוא ישאר ילד מקסים...
וזה פשוט לא מלחיץ אותה שהוא מפזר...
הוא התחיל פשוט לאסוף.. ( או כל דבר אחר שביקשתי בהתאם לסיטואציה, זו רק דוגמא)

ולמסקנה: מינימום עימותים, בשילוב גבולות ברורים וחזקים ב״קוים האדומים״ בלבד...

(ולמי שחושב שהיום יש לי מלאך...
כן יש לי מלאך, צדיק מקסים ומדהים,
ולא, הוא לא מתנהג כמו כבשה ויש כאלו סביבי שאפילו חושבים לפעמים שאפשר להגדיר אותו כ״מלאך חבלה״,
אבל בשבילי כשאני רואה איך הוא למד לשמור להתמתן, להרגע, להבין איפה הקו האדום, הוא ממש מלאך אמיתי...)

נ.ב. אה, ועוד משהו, בקשר לקניות, נראה לי שאין מוצא, אני כמעט לא יוצאת לקניות כי הסיפור דומה, בחנות אי אפשר לשמור על קור רוח, ואין לי שום פתרון קסם לזה...
ואם אני כן נאלצת לצאת איתו אז תמיד זה בסוף, עצוב לשנינו, וחבל...
תשתדלי לרכז קניות לפעם פעמיים בעונה, ותאלצי למצא מישהו לשמור עליו בפעמים בודדות אלו...

המון המון המון בהצלחה... :)
ושוב סליחה על האורך, אבל זה מה שיצא.... ;)

שיטה מעולה!
משמח לראות שיש היום עוד הורים מחנכים באמת!
ולא משחקים ב"מחנכים".

• הוסף לסימניות
נ. ב. למתכוונות לנסות,אני מכינה אתכם מראש (הכנה נפשית מראש מועילה רבות)
שזה דורש המון המון אנרגיות, שלא יודעת מאיפה שאבתי...
צריך המון המון שליטה עצמית,
כי מליון פעם עצרתי את עצמי לא פשוט להתפרץ ״יאלה די נמאסת״ וזהו ... :)
אז אני באמת מכל ליבי מאחלת הצלחות...

• הוסף לסימניות
בנוסף לכל האמור...
הרבה פעמים במקרים כאלו הילד מקבל פחות גילויי חום ואהבה, והאמת היא שדווקא הם יכולים לגרום לכך שהילד יציית בסופו של דבר ויהיה איתך ולא נגדך.
הרבה הצלחה זוהי משימת חיים

• הוסף לסימניות
האם קרה פעם אחת, שהוא התנהג יפה, כמו מותק? - תנסי חזק להיזכר..., ומסתבר שהתשובה היא כן. זהו. אז שבפעם הבאה (ושאחריה, ושאחריה, ושאחריה...) שהוא מתחיל עם הבלגן, את מסתכלת עליו ורואה את התמונה המתוקה ההיא ממול העינים, ויודעת שזה הילד האמיתי שלך. לא ההצגות של עכשיו...
(ממילא התגובות שלך, אמורות להתאים לתמונה ההיא... נשיקות, חיבוקים או שלא. אבל מה שמתאים לסיטואציה המתוקה!)
עוזר פלאים!!
בהצלחה!!

• הוסף לסימניות
לנדא, את מפחידהההה. לא, הילד שלי עוד לא עושה 'דווקא' אבל בקצב הזה שאני ככה מתעמתת איתו- הוא לא רחוק מזה!!!

אני קוראת לזה "שיטת כיבוי שרפות"- כל דו שיח הופך למטף לכיבוי שרפות... אז באמת אני לא נכנסת איתו להרבה עימותים מילוליים (הוא מדבר בלי סוף אבל לא משפטים כ"כ מורכבים-) אלא יותר מעשים. איך את עוצרת ילד שהופך את כ-ל העגלות שבכניסה לחנות?? (ולא משנה מה יש בתוכן...) איך את עוצרת ילד שכ-ל יום הופך את הפח הגדול בכניסה לבנין???

אני כבר מתפלצת מזה.... בפעם האחרונה שהוא עשה את זה השארתי אותו לבד עם בעלי (להתמודד, לאסוף את כל האשפה...) וברחתי הביתה... לא לראות... לא לשמוע... ולא להגיב בטעות את הדבר שהכי התחשק לי להגיב לו: סטירה אחת מצלצלת... :( :( :( !!!!!

אני מנסה לבנות תסריטים מחדש, תעזרי לי... :)

• הוסף לסימניות
שמעתי פעם שילדים אלרגים מאד מאד תוססים ומלאי מרץ. תנסי לבדוק אולי בכיוון הזה.
בהצלחה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה