זבוב כחול

• הוסף לסימניות
כנראה שצריך לצלם מאקרו כדי לדעת שיש זבובים כחולים...

• הוסף לסימניות
עד כמה שידוע לי, רוב הזבובים הם כחולים. בעיקר זבובי הזבל.

• הוסף לסימניות
בד"כ הם ירוקים, לא?

בקיצור את אומרת שתפסתי זבוב זבל:(

• הוסף לסימניות
הראשונה לא רעה בכלל ביחס לציוד.
הנה דוגמא מעט יותר חדה (כמובן שעדיף לבצע במקור)
חידוד ע"י High Pass
ו Unsharp Mask

צפה בקובץ המצורף 73620

קבצים מצורפים

• IMG_2723%20(2).jpg
    KB 291.3 · צפיות: 11
  • הוסף לסימניות
תודה יוסי!

זה לא נהיה קצת בהיר מידי ובלי צבע?

• הוסף לסימניות
תמונות מרתקות!
-תמיד חונכנו להתיחס בתיעוב לזבובים הירוקים, זבובי הזבל.
באו התמונות השניה, ועוד יותר השלישית, ונתנו לזבוב מראה הוד, גוונים יוקרתיים אפילו..
לא נותר לנו, לכל עניי עדשת המאקרו, אלא להתפעל ולקרוא:"מה רבו מעשיך ה'" ...עד למפגש הבא עם הזבוב בגודל טבעי. :eek:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י כדרלעמר;461909:
תודה יוסי!

זה לא נהיה קצת בהיר מידי ובלי צבע?

כן, עכשיו אני שם לב לזה שהרוויה ירדה, למרות שלא נגעתי בה.
התייחסתי לעניין החידוד בעיקר.

• הוסף לסימניות
היי :)

ראיתי את התמונה הראשונה ובאתי להגיד לך שחסרה חדות ואז ראיתי שיוסי כבר התיחס לזה
תמונה יפה , גם הפרחים עליו הוא עומד מוסיפים
יפה!!
2 התמונות מאחור , מיותרות לטעמי
מוטי :)

אה, בפעם הבאה סגור צמצם ( 7 , 9 )

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י moti!a;461963:
היי :)

ראיתי את התמונה הראשונה ובאתי להגיד לך שחסרה חדות ואז ראיתי שיוסי כבר התיחס לזה
תמונה יפה , גם הפרחים עליו הוא עומד מוסיפים
יפה!!
2 התמונות מאחור , מיותרות לטעמי
מוטי :)

אה, בפעם הבאה סגור צמצם ( 7 , 9 )

תודה!

שתי התמונות הנוספות באות להראות את מה שאני ראיתי כלא שיגרתי, את הצבעים המדהימים של הזבוב (ע"ע נוי לעיל).

היה עדיף צמצם סגור יותר, אבל הייתי חייב להקפיץ איסו כדי לקבל מהירות תריס סבירה וזה היה מוריד מהאיכות.

• הוסף לסימניות
בלי קשר לתמונה היפה,
לי ידוע שזבוב כחול נקרא "זבוב הבשר",
ואם טגנתם שעתיים ערמת שניצלים ריחנית ובסוף כשבאתם לאכול ראיתם את הזבוב הזה מתעופף משם....
צריך לזרוק את כל השניצלים שמא הטיל ביצים בינהם.
(זה קרה לאחותי האומללה...)

אז תשימו לב - לכסות תבשילים בשריים כי הם (הזבובים) מגיעים מהר!!

טוב, זה היה בסוגריים, התמונות אכן מיוחדות מאד!

• הוסף לסימניות
אני מצאתי חרק סימפטי יותר

כן, כל הדבורים הם בצבע כתום...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

אחרי שכל הזבובים במזרח התיכון החליטו - ואני עדיין בהלם מההחלטה, חשוב לי לציין כאן - שהמקום הכי טוב ונעים עבורם הוא הסלון שלנו, עמדתי לצאת מדעתי.
למעשה, זה גם קרה. קמתי בשבת אחת בלילה, רוצה ללמוד תורה. נוטל ידיים, מנסה ללמוד, והזבובים חגים סביבי, לא הצלחתי ללמוד, נשבעתי לנקום.

לפני כשנה קרה ארוע דומה, ואז קניתי מתקן ללכידת זבובים עם אור כחול. עלה 150 שקל, פעל 3 ימים ולכד 3 זבובים.
חח, זה אומר, אתם מבינים, 50 שקל פר זבוב.

אחרי תפילות רבות הגיע רעיון חדש, וזה הפתרון שמצאנו ב"ה.
לקחנו את המכשיר אדים קרים (עולה פרוטות בכל מכירה שכונתית), שמנו בו מים פלוס 10-20 טיפות אקליפטוס + לבנדר + ציטרונלה.
הדלקנו אותו על הבוקר כאשר כל יושבי הבית מתעופפים לדרכם (בני האדם, הזבובים לא מיהרו), ובצהרים כמעט לא נותרו זבובים.

יום יומיים שלוש והבעיה כמעט מאחורינו.

כמובן שקודם כל צריך לנקות, לבדוק שאין מים בשום מקום בבית, כלים שטופים לייבש ולהכניס לארון וכד'.

בהצלחה לכל הסובלים.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה