תאונה זהירות בדרכים - כמעט תאונה

• הוסף לסימניות
הלוואי ויורידו את הכלי המסוכן הזה מהכביש

חציתי כביש חד סטרי בעל 2 נתיבים כשאני מסתכל כל הזמן על צד שממנו אמורים להגיע המכוניות
פתאום אני מקבל מאחורה מכה חזקה מ...קורקינט חשמלי שנוסע בכיוון ההפוך שהתנגש בי בעוצמה
הנוהג עצר לעזור לי ואז כשקמתי הוא עלה על הקורקינט והמשיך לנסוע
תוך כדי שהוא מפטיר אחרי בחוצפה שאין כמוה "למה לא אתה מסתכל ?"....
איזה חצוף, השם ישמור.
היתה לו לוחית זיהוי?

• הוסף לסימניות
בצומת, הבן שלי עבר במעבר חציה בירוק!!!!
רוכב אופניים חשמליים עבר באדום והעיף אותו,
הרוכב הרים אותו, הביא לו את הכיפה שעפה והמשיך לנסוע
הבן שלי ואחותו שהיתה איתו חזרו הביתה היסטריים,
מודה לה' שלא קרה לו כלום, הוא כבר אחרי שבר בגולגולת ושבועיים בבית כתוצאה מקורקינט שהתנגש בו...

למה רוכבי אופניים וקורקינט חושבים שהם מעל חוקי התנועה???

• הוסף לסימניות
כאן ייפתח אשכול לסיפורים על כמעט תאונה שעשו נהגים עם הרכבים, כדי לחדד לנהגים אחרים את הסכנות, בבחינת אין חכם כבעל הנסיון.
התעוררתי לנושא בעקבות סיפור שהיה היום בצהריים, שכונה חרדית בירושלים, עצרתי לילדה בת 10 במעבר חציה נתיב כפול לכל כיוון, משמאלי הגיע רכב מרחוק ובמהירות וישר נכנס למעבר חציה, הילדה במקביל היתה באמצע לעבור את הכביש בריצה [לא תקין!] צפרתי במטרה ששניהם יזהרו וברגע האחרון הנהג והילדה בלמו שניהם במרחק 10 ס"מ אחד מהשניה, הילדה חזרה מבועתת למדרכה והתחילה לבכות, נשים שהיו שם עזרו לה וליוו אותה הביתה, הנהג ההמום [כבן שלושים, חילוני, אשכנזי] עצר בצד רועד כולו, עצרתי לידו והמשפט הראשון שהוא אומר לי "לא ראיתי אותה" ואח"כ "כמעט הרגתי ילדה". אמרתי לו שבדיוק בגלל זה יש חוק שאומר שאם רכב עצר במעבר חציה, גם אתה עוצר!
המסקנה שלי מהעניין, ראיתם רכב שעצר במעבר חציה תקפידו לעצור, אחרת עלול להיות לכם רציחה של אדם על המצפון כל החיים.
[נ.ב. אחד הדגשים שמדגישים לנהגי אמבולנס הוא שגם בנסיעה עם סירנות להאט במקומות מועדים כמו מעברי חצייה]
ולהולכי רגל - כשאתם עוברים בכביש עם יותר מנתיב אחד ועצר לכם רכב כך שיש עוד נתיב/ים שאינכם רואים כרגע, תעצרו שניה לפני הנתיב הבא ותוודאו שאם נוסע שם רכב הוא רואה אותכם ויספיק לעצור.
הנ"ל נכון גם כשרכב חונה לפני מעבר חציה, אם חייבים לעבור במעבר החציה הזה, לצאת מעט לכביש כדי להסתכל, ולא לעבור ישר.

ומכאן יוצאת הקריאה לבעלי הרכבים: *אל* תחנו ליד מעבר חציה. באף אחד מהצדדים שלו. זו סכנת נפשות.

• הוסף לסימניות
אוי בתור נהג אני יכול להעיד שהפחד הכי גדול זה מהקורקינטים והאופניים החשמליים!!
לרוב מדובר בילדים בני 14-16 שלא מבינים את המשמעות של התמצאות במרחב וכיוונים, מבחינתם רק להגיע לאן שהם צריכים לא משנה באיזה דרך..
וזה פשוט נורא, כל נהג יכול להעיד כמה וכמה פעמים הוא כמעט שיטח קורקינט/אופניים..
פעם אני זוכר שאיזה בחורצ'יק עקף אותי בפרעות מימין (שכידוע כל נהג יודע שהראות שם היא כמעט אפסית) וארחי נסיעה קצרה עצרתי לידו ושאלתי אותו אם הוא מאוד רצה שאני יתנגש בו ח"ו, אז הוא אמר לי מה הבעיה? וכששאלתי אותו האם אתה יודע שאסור לעקוף מימין, אז הוא אפילו לא הבין מה אני רוצה ממנו, התשובה שהוא ענה לי הממה אותי: מה הכביש הוא לא שלך, הוא שלי בדיוק כמו שלך ומותר לי לנסוע איך שאני רוצה....
זה שזה נגמר בנס זה לא אומר שמותר להמשיך ככה..
לדעתי הלוחיות רישוי שעשו עדיין זה לא מספיק הרתעה..

• הוסף לסימניות
למה רוכבי אופניים וקורקינט חושבים שהם מעל חוקי התנועה???
משום מה רוכבי האופניים והקורקינטים חושבים שהם מן יצור כלאיים בין הולכי רגל לכלי רכב, כך שמה שמותר לרכבים מותר להם, ומה שמותר להולכי רגל ג"כ מותר להם, אבל אין עליהם שום איסור.

רוכבי אופניים יקרים, שימו לב:
הסיבה שאתם צריכים לעצור ברמזור אדום, היא כדי שלא תתקעו חזיתית בכלי רכב או באדם. אמנם כנראה יצא לכם יותר לפגוע מאשר להיפגע, אבל אל תחכו שתפגעו (וזה יקרה, לפי איך שאתם נוסעים) כדי להפסיק לפגוע באחרים!!
למה אתם מחכים? אתם רוצים להיות הבאים בתור שרצחו בן אדם?

• הוסף לסימניות

חציתי כביש חד סטרי בעל 2 נתיבים כשאני מסתכל כל הזמן על צד שממנו אמורים להגיע המכוניות
פתאום אני מקבל מאחורה מכה חזקה מ...קורקינט חשמלי שנוסע בכיוון ההפוך שהתנגש בי בעוצמה
זה שהוא אמור להזהר צריך לומר
אבל זה שאתה אמור להסתכל גם לצד השני גם צריך לומר
באותו מידה היית יכול להתנגש עם סתם הולך רגל שמגיע מאותו כיוון שאליו לא הסתכלת..

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות

באותו מידה היה יכול להתנגש עם סתם הולך רגל שמגיע מאותו כיוון שאליו לא הסתכלת..

• הוסף לסימניות
ממש ממש לא נכון
הולך רגל רואה אותי והמהירות שבה הוא מגיע גם אם הוא רץ מספיקה בשביל לעצור
בשונה מרוכב אופניים / קורקינט שגם כשהוא רואה אותי (אם הוא לא עסוק בקורקינט / אופניים) אין לא מספיק מרחק לעצור

• הוסף לסימניות
אם המהירות של הרכב נמוכה יותר מאופניים, זה לא אומר שהכי חכם זה לעקוף אותו מימין או משמאל.
כדאי ליסוע מאחוריו.
בשביל זה קונים אופניים כדי לא להיתקע בפקק מאחורי הרכבים.
בכל אופן נהגי הרכב הפרטי צריכים לשמור על החוק ולהיצמד לימין כדי שאופניים וקורקינטים יוכלו לעקוף אותם משמאל.
כמובן גם רוכבי הדו גלגלי צריכים לשמור על החוק, לרכוב רק מגיל 16 אחרי מבחן תיאוריה, עם קסדה מחזירי אור וכו'.

• הוסף לסימניות
כל הדו גלגליים נושא כואב כמה פעמים קרה לי שבאתי לעבר במעבר חצייה והרכב עצר לי התחלתי לעבר ופתאום מגיח משום מקום רוכב קורקינט\אופניים וכמעט שהעיף אותי אני מכירה אישית סיפור כזה מקרוב סבא של חברה שלי נהרג מכזה דבר שעבר במעבר חצייה והגיע קורקינט והרג אותו בחור בן 16 שהרג בן אדם בן שבעים סבא בעל ואבא

• הוסף לסימניות
אולי זה עניין של גיל
אני די בטוח שאם הגיל המינימלי לרכיבה על קורקינט/אופניים היה 24 לא היו כמעט תאונות
זה היה אברך כולל....
צריך שיהיה צורך ברישיון על אופניים!

• הוסף לסימניות
אני העברתי ילד
לפני שירדתי הסתכלתי לשני הכיוונים בצד אחד הרכבים עצרו
התחלתי לרדת מהמדרכה בחלק שלא היו המכוניות
פתאום אני רואה שמתקרב אלי רוכב אופניים חשמליות עצרתי ונכנסתי להלם
הרוכב עקף אותי ופגע בילד שעמד לצידי.
הילד איבד הכרה לכמה דקות וב"ה יצא ללא פגע.
(זה היה לפני 10 שנים)

• הוסף לסימניות
בנוסף למי שמעביר ילדים.
הנהג לא נביא ולא אמור לנבא שאתה תחזור בחזרה.
לכן צריך לסיים להעביר את הילד,
לעלות על המדרכה ורק אח"כ לבדוק את הכביש ולחצות.

• הוסף לסימניות
בבקשה בתחנונים לא לעקוף אוטובוס שעוצר בתחנה אנשים עוברים תכביש מכוניות באות מהצד השני וזה ממש מסוכן אז בבקשה תמתינו 30 שניות מאשר כל החיים להיות אם מצפון של רוצח!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
זה ממש ניסיך שבכל יום...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה