מידע שימושי זהירות בעלייה לאוטובוס

• הוסף לסימניות
בירושלים הרבה פעמים זה קורה !!!
אחד מהמקומות שזה קורה כמה פעמים ביום זה בתחנה בשמואל הנביא גולדה .
אין שם רמזור ברוב שעות היום .
לכן קורה מצב שהאוטובוס ממתין ב 10 מטר+ מהתחנה כ 2 דקות שלמות ויותר .
לכן הנוסעים + הנהג אין להם עצבים להמתין והנהג פותח את הדלת לגמרי מחוץ לתחנה !!!
ואז , אם בדיוק הערבי שעומד על הכביש החליט שהוא משחרר את הנתיב הזה , אז הנהג מאוד נלחץ - לא להפסיד את הרמזור הירוק - האנושי .
לכן הוא משתדל בכל יכולתיו לסגור את הדלתות ומה שיותר מהר.!!!
זה כולל אם עומדים אנשים בתחנה שלא שמו לב שהוא כבר פתח את הדלת במרחק מוגזם מהתחנה , או אנשים מבוגרים שלא הספיקו לרוץ עד האוטובוס שעצר לא בתחנה !!!
ואז קורה הרבה פעמים איך שאנשים בכל זאת רוצים לעלות על האוטובוס למרות שהנהג ממהרררר.
אז לפעמים נסגר עליהם הדלת ... :confused:

• הוסף לסימניות
למה הזוי?
הנהג אמור לחכות 5 דקות בתחנה לכל המאחרים שרצים ומנפנפים לו לעצור?
ברור שהוא לא התכוון למצב שהדלת נסגרת על מישהו..
אלא מול פרצוף של מישהו שניסה להספיק את האוטובוס בשניה שאחרי האחרונה
כנ"ל קורה בתחנת האבן תחנה אחת אחריו . כשמשחררים את הנת"ץ כשיש 4 אוטובוסים אקורדיון אחד אחרי השני וכולם אמורים להכנס לתחנה בבת אחת אז הרבה פעמים הנהגים עוצרים במרחק רב מהתחנה ולכן קורה שאנשים מגיעים ברגע האחרון ולפעמים אחד אחרי האחרון - לאוטובוס ...
וכן . לעניות דעתי במקרה כזה הנהג אמור להמתין בסבלנות -שבד"כ אין לו עד שאחרון הנוסעים יעלו עליו ...

• הוסף לסימניות
בצומת רמות אישה רצה עם עגלה ובתוכה תינוק, היא רצתה להספיק את האוטובוס אז דבר ראשון דחפה את העגלה, רק גלגל אחד עלה לאוטובוס והנהג התחיל ליסוע, דפקו לו מחוץ לאוטובוס ובנתיים האישה מהר הוציאה את התינוק.
אני הייתי ממש בטראומה רק מלחשוב מה יכול היה לקרות.

אל תכניסו את עצמכם בכח לאוטובוס, בטח לא עם ילדים, הנהגים חסרי סבלנות...

• הוסף לסימניות
המקרה הזה קורה אלפי פעמים בעיקר כשהאוטובוס עמוס ויש המון אנשים ליד הדלת האחורית והנהג לא בדיוק רואה אם עוד מישהו צריך לרדת\לעלות. אני לא יודעת אם יש פתרון לדבר הזה אבל עליי נסגרה הדלת המון פעמים כשרציתי לרדת והיה עמוס שם והנהג לא ראה שיש עוד מישהי שמפלסת דרך החוצה... כמובן שעדיין הנהג אמור להפנות יותר תשומת לב לדלת האחורית וסיפור כזה לא אמור לקרות.

• הוסף לסימניות
המצב קטסטרופה !!!
לנהגים אין סבלנות !
זה נכון שיש אנשים שיש להם מיותר , אבל בכל זאת אין מי שיתווך ביניהם ;)
הנהגים הרבה פעמים עוקפים על תחנות בגלל שיש עוד 5 דקות אוטובוס מאחוריו .
לפעמים עוצרים מחוץ לתחנה ונוסע אחד יורד ותוך כדי הנהג סוגר את הדלת מבלי לבדוק בכלל אם יש אנשים בתחנה .
אולי הפתרון הוא פשוט צריך להתרגל לשמור על " היכון שאולי עלי יסגר הדלת ...

בנוסף שהרבה פעמים הנהגים מתעצלים לפתוח את כל הדלתות !
ושולחים לדלת האחורית או להפך לא רוצים לפתוח מאחורה ...
ותוך כדי שאני הולך לדלת הפתוחה . הופ. הדלת נסגרת עלי ...:confused:

• הוסף לסימניות
המצב קטסטרופה !!!
לנהגים אין סבלנות !
זה נכון שיש אנשים שיש להם מיותר , אבל בכל זאת אין מי שיתווך ביניהם ;)
הנהגים הרבה פעמים עוקפים על תחנות בגלל שיש עוד 5 דקות אוטובוס מאחוריו .
לפעמים עוצרים מחוץ לתחנה ונוסע אחד יורד ותוך כדי הנהג סוגר את הדלת מבלי לבדוק בכלל אם יש אנשים בתחנה .

בנוסף שהרבה פעמים הנהגים מתעצלים לפתוח את כל הדלתות !
ושולחים לדלת האחורית או להפך לא רוצים לפתוח מאחורה ...
ותוך כדי שאני הולך לדלת הפתוחה . הופ. הדלת נסגרת עלי ...:confused:
מאז שילדתי שמתי לב שזה קורה הרבה עם עגלות - יכולה לעמוד בתחנה ואנשים עולים/יורדים ואין מקום לעגלה, וכשסופסוף אפשר לעלות הנהג סוגר ונוסע, לא רק במקרה שרצים לאוטובוס אלא גם אם חיכיתי לו בתחנה לפני שהגיע. לפני 10 דקות ראיתי את זה קורה - אני ירדתי עם עגלה ואישה אחרת חיכתה שארג כדי שתוכל היא לעלות עם עגלה, אבל איך שירדתי הנהג סגר. יש לציין שהיה מדובר בנהג חרדי והוא שם לב מיד ופתח שוב, אבל במקרים רבים הם פשוט נוסעים.
בכל מקרה, מתסכל ככל שזה יהיה, זה בלי שום השוואה לנהג שסוגר על מישהו ומתחיל לנסוע בצורה שמסכנת חיים

• הוסף לסימניות
זה לא הגיוני,
יש נוסעים מבוגרים, זקנים, נכים וכו',
הם לא יכולים לפעול ב"היכון"...

לדעתי- יש להתקין כפתור שיהיה ממוקם ליד הדלתות האחוריות וכל עוד לוחצים עליו - הנוסעים כמובן- הנהג לא יכול לסגור את הדלתות האלו ולהמשיך בנסיעה, כך שהנוסעים האחרים באוטובוס- כאשר הם רואים מי מבין הנוסעים שמעוניין לרדת ועוד לא הצליח להגיע לדלת או לחילופין מישהו שבאמצע לעלות לאוטובוס- לוחצים והנהג עדיין אינו יכול להמשיך בנסיעה,

אין ספק שה"כפתור" הזה יעכב יותר את הנסיעה אבל בוודאי ימנע הרבה מיקרים מסוכנים כאלו.

יש מי שיכול להרים את הכפפה?

• הוסף לסימניות
זה לא הגיוני,

לדעתי- יש להתקין כפתור שיהיה ממוקם ליד הדלתות האחוריות וכל עוד לוחצים עליו - הנוסעים כמובן- הנהג לא יכול לסגור את הדלתות האלו ולהמשיך בנסיעה, כך שהנוסעים האחרים באוטובוס- כאשר הם רואים מי מבין הנוסעים שמעוניין לרדת ועוד לא הצליח להגיע לדלת או לחילופין מישהו שבאמצע לעלות לאוטובוס- לוחצים והנהג עדיין אינו יכול להמשיך בנסיעה,

אין ספק שה"כפתור" הזה יעכב יותר את הנסיעה אבל בוודאי ימנע הרבה מיקרים מסוכנים כאלו.
או לפחות שיהיה את הצפצוף הזה כמו שהיה פעם (או שעדיין יש...) באוטובוסים אקורדיון לפני שהדלת נסגרת.

• הוסף לסימניות
זה לא הגיוני,

יש מי שיכול להרים את הכפפה?
רעיון גאוני ...
כל אחד שיראה את חבר שלו רץ לאוטובוס הוא ילחץ על הכפתור והנהג יתחיל לקלל בערבית ...
וסתם כך יש אנשים שיתעצבנו שהם לא צריכים להמתין 5 דקות ...
למה הזוי?
הנהג אמור לחכות 5 דקות בתחנה לכל המאחרים שרצים ומנפנפים לו לעצור?

• הוסף לסימניות
רעיון גאוני ...
כל אחד שיראה את חבר שלו רץ לאוטובוס הוא ילחץ על הכפתור והנהג יתחיל לקלל בערבית ...
או שיהיה ילד שממהר לחבר שלו אז הוא ילחץ בלי להסתכל...

• הוסף לסימניות
נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
רעיון גאוני ...
כאמור, ברור שיהיו כאלו שילחצו כי- "החבר שלו רץ ועוד לא הגיע" וכו',
אבל- זה מה שיכול למנוע "תאונות" מכוונות או לא מכוונות ע"י הנהגים הערבים שלצערינו תפסו את מקומם ע"י ההגה שמוביל אותנו.

• הוסף לסימניות
כאמור, ברור שיהיו כאלו שילחצו כי- "החבר שלו רץ ועוד לא הגיע" וכו',
אבל- זה מה שיכול למנוע "תאונות" מכוונות או לא מכוונות ע"י הנהגים הערבים שלצערינו תפסו את מקומם ע"י ההגה שמוביל אותנו.
נכון מאוד !
אבל כל אחד עם הראש שלו ...
לא כל אחד מבין כך . ולא כל אחד מוכן להקדיש מזמנו היקר בשביל למנוע תאונות.
לכן יהיה מאוד הרבה שיתעצבנו גם על עצם הרעיון וגם על המתנדב התורן שילחץ על הכפתור ;)
ולא כל אחד יכול להבין את כל אחד...
ועל זה כתוב אל תדון את חברך וכו'

• הוסף לסימניות

הרעיון של תמר מהמרכז@​

היא כפתור שפותח את הדלת ולא נותן לו להסגר ...
זה לא מעלית ...שאפשר גם לפתוח וגם לסגור ;)
זה לא נראה לי היה רעיון שלי אבל לא משנה...
אם יש כפתור שצריך ללחוץ עליו כל הזמן רצוף (כמו כפתור לתדלוק גז בתחנת דלק...) אז אני לא מאה אחוז שיהיה מתנדב שיעשה את זה...

• הוסף לסימניות
נכון מאוד !
אבל כל אחד עם הראש שלו ...
לא כל אחד מבין כך . ולא כל אחד מוכן להקדיש מזמנו היקר בשביל למנוע תאונות.
לכן יהיה מאוד הרבה שיתעצבנו גם על עצם הרעיון וגם על המתנדב התורן שילחץ על הכפתור ;)
ולא כל אחד יכול להבין את כל אחד...
ועל זה כתוב אל תדון את חברך וכו'
ברור שמשהו חייבים לעשות עם זה,
ואם אנחנו לא יכולים לסמוך על הנהג (הערבי), אז נאלץ לסמוך על עצמינו.

וגם אם יהיו כאלו שיכעסו/ יתעצבנו וכו' - ונשמרתם...

• הוסף לסימניות
זה לא נראה לי היה רעיון שלי אבל לא משנה...
אם יש כפתור שצריך ללחוץ עליו כל הזמן רצוף (כמו כפתור לתדלוק גז בתחנת דלק...) אז אני לא מאה אחוז שיהיה מתנדב שיעשה את זה...
זה נכון, אבל אם תראי מישהו באמצע לעלות ודלת שמתחילה להיסגר, מאמינה שתלחצי...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה