@אפרסמון2 היקר!
קראתי בעיון רב את ההודעה הראשונה שלך ומאוד נהניתי מצורת הכתיבה, העלית נושא מאוד כאוב, שכמו שטענת שלפי כמות הלייקים שקיבלת זה נראה שנגעת בנקודה מאוד רגישה אצל כולם.
גם אנוכי הקטן נתתי לך לייק מאותה סיבה, ואני חושב שהנושא באמת כאוב, לא בגלל הגמ' שציטטת אלא על זה שאברכים שאין להם לחם וחלב נאלצים להוציא עוד סכום כל חודש ממה שאין להם לבית כנסת.
אבל אחרי קריאת 4 העמודים הראשונים (לא יכולתי לקרוא יותר), אני חושב שאתה מאוד טועה בגישה שלך לנושא שנקרא "בניית בית כנסת לשכונה/קהילה
שלך".
טענו את זה קודמי ואני רוצה לחדד טיפה את הנקודה.
אני יותר מבטוח שהרבה מאלו שנתנו לך לייק להודעה הראשונה, לא מסכימים לגישה שלך לעניין, עובדה כי אותם אנשים גם נתנו לייק לאלו שחולקים עליך.
אז מה באמת? מסכימים או לא מסכימים?
אני חושב שהתשובה היא די פשוטה, וזה צריך להיות הנידון.
כמו שאתה מבין שהמשכנתא אמורה לרדת מהחשבון בנק
שלך, כן, מחשבון בנק של אחד שאין לו לחם וחלב, והוא עני ואביון ודלפון ושלל כינויו.
כהה בדיוק צריכה להיות הנושא לבית כנסת
שלך.
אני רואה שאתה מנסה להשוות את הבית הכנסת
שלך, לישיבה של הבן שלך ועוד כל מיני ארגונים יקרים וחשובים.
כאן הטעות הקריטית, כי הישיבה של הבן שלך היא באמת הכי חשובה בעולם, וכמו כן מאוד מאוד חשוב שיהיה לבן שלך ישיבה עם כל הצרכים הרוחניים והגשמיים, אבל לא לשכוח, בשביל זה אתה הרי משלם הו"ק כל חודש של קרוב או יותר מאלף ש"ח!, אז ברור כשפתאום הישיבה פותחת בקמפיין ואתה מרגיש שאתה רוצה לתת, אתה עדיין רוצה להחליט כמה לתת.
אבל הבית כנסת
שלך זה משהו שונה לגמרי, אתה לא משלם הו"ק כל חודש של אלף ש"ח ופתאום מבקשים ממך לתת עוד.
סך הכל כולם ביחד כולל אתה בעצמך רוצים לבנות בית כנסת נורמלי ופשוט ויפה כדי שיהיה
לך וילדים שלך איפה להתפלל.
אז למה נראה לך שבשביל זה אתה לא צריך לשלם???
זה בדיוק כמו להתלונן על העירייה שהיא גובה ממך כל חודש מאות ש"ח על הארנונה, למה שאני יצטרך לתת כזה הרבה, שיתכבדו הנציגים ויתנו לתושבים להחליט מי מעוניין בניקוי פח הזבל ומי לא, מי מעוניין בבניית כבישים ומדרכות ומי לא, וכו' וכו'???
אתה מבין שזה אפילו לא טענה (ותודה לי שלא חשבת עליה....), כי אתה מבין שבסך הכל אתה משלם כדי שינקו ויבנו את העיר
שלך!
אז רבש"ע למה הבית כנסת
שלך שונה???
כל מה שגובים ממך, זה כדי שיהיה
לך ולילדים שלך מקום נקי ומסודר ויפה להתפלל וללמוד!
אז מה אתה רוצה שיתפללו בחניון? ואם אין חניון או שזה מפריע לשכנים (כי הרי יש שכנים שכן מוכנים לשלם לבנות בית כנסת), אז שיתפללו ברחוב???
נראה אותך שורד חודש אחד ברחוב, בלי אוהל, בלי ריהוט, בלי חשמל, בלי חימום וקירור, כי הרי כל זה עולה כסף ומישהו אמור לממן את זה, ולמה שאני שאין לי שקל לנשמה יחייבו אותי לתת למטרה הנעלה הזאת?!
נכון, זה מאוד מאוד כואב להוציא כל חודש על בית כנסת כסף שאין לי, אבל באותה מידה בדיוק זה גם מאוד מאוד כואב להוציא כל חודש כסף על משכנתא/שכירות, חשמל, מים, ארנונה, וכו' שאין לי!
אני בטוח שחלק גדול מהקוראים שנתנו לך לייק להודעה הראשונה, עשו זאת
לא בגלל שהם מסכימים איתך שהבית כנסת
שלך הוא כמו כל ארגון צדקה, אלא מכיוון שמאוד כואב להם להוציא כסף שאין להם, והזדהו עם הכתיבה שלך על המצב שבו אנחנו/הם חיים, אבל גם הם מבינים שבסוף זה הבית כנסת
שלהם, ולכן
הם ורק
הם אמורים לממן את זה, ואדרבה מי שנתן לך לייק ראשון וחולק עלי שיזרוק עלי עכשיו עגבניות!
ולגבי הצורה איך לבנות ולגבי העלויות, תאמין לי שהגבאים הם האחרונים שרוצים לבזבז כסף, אם אתה חושב אחרת אז לא רק שאתה לא יודע מה זה בניית בית כנסת, אתה גם לא יודע מה זה שיפוץ או בניית חדר נוסף לבית.
כמעט כל אחד ששיפץ את ביתו או הוסיף חדר יכול לספר לך שבהתחלה (לפני שדיבר עם אנשי המקצוע) הוא אפילו לא חלם כמה זה עולה, אז אם הוספת חדר אחד פשוט יכול להגיע ל100,000 ש"ח, תכפיל את כמות המטרים ותגיע כבר לבד לכמה מיליונים, וזה עוד לפני התשתיות וכל שאר הדברים שעולים המון, שאת זה אין בשיפוץ בית.
תשאל כל גבאי בית כנסת, והוא יספר לך כמה הוא לא יושן בלילות רק כדי לחסוך לבית כנסת עוד כמה שקלים, וכמו שכבר כתב כאן אחד הגבאים!
אז אתה שאתה לא גבאי ולא מבין בזה כלום, יכול לבוא בטענות איך לבנות ואיך לחסוך, אתמהא???
ומילה אחרונה על הגבאים, אני שמעתי בשם אחד מגדולי ישראל זצוק"ל, שהגבאים (הנורמלים כמובן, לא אלו שרק קבלו ג'וב עם משכורת ולא עשו כלום למען הציבור) לא ילכו לגיהינום כי הם כבר עברו אותו כאן בעולם הזה.
ולא, אני לא מאלה שטוענים שאסור להעיר לגבאי, בסופו של יום הגבאי הוא בן אדם כמוני וכמוך שיכול ומותר לטעות, ואני בטוח שרוב הגבאים דווקא רוצים לקבל את ההערות הנכונות (ככה אצלנו לפחות), אבל צריך לדעת איך להגיד ומתי להגיד, ומאיזה גישה אתה מגיע.
אם אתה מבין שהגבאי (וכל המשפחה שלו!) עובד 24/7 365 יום בשנה רק
בשבילך ולא מקבל שקל!! והוא צריך לסבול את כל ההערות והשיגעונות של כל אחד שלא עשו/נתנו לו בדיוק את מה שהוא רוצה, ועדיין יש לך ביקורת חיובית והיא נאמרת ברוח טובה של הכרת הטוב, לא חושב שיש גבאי נורמלי אחד שלא ירצה לשמוע את זה, כי הרי בשביל מה הוא עובד אם לא כדי שיהיה
לך טוב.
אבל צריך להבדיל בין ביקורת אמיתית לבין סתם טענות שמגיעות ממצוקה כלכלית.
אני אישית חושב שאת חתן תורה וחתן בראשית ומפטיר יונה צריך לתת כאות הוקרה לגבאים, אבל מה לעשות שגם את זה הם מוכרים כדי לכסות עוד כמה הוצאות שהיה להם על ההשקעה בימים הנוראים בשבילך!!!
לא נכנסתי כלל לנושא ההלכה כי אני חושב שכאן זה לא המקום, אבל אני חושב שאם תפנים את מה שכתבתי עד כאן, ממילא כבר לא יפריע לך הציטוטים שציטטת...