דרוש מידע זהירות! זהירות! מתחזה מתקשר לבקש עזרה בכרטיס אשראי!!

• הוסף לסימניות
לא תמיד צריך ערבות, במקרה שאתה מכיר את הבנאדם לפעמים אפשר להסתפק בשטר כתוב וחתום.
במקרה שההוא לא משלם את חובו הדרך לב"ד קצרה....
חלילה.
האי-נעימות לבקש ערבות קטנה בהרבה מהעוגמת נפש ללכת עם בן משפחה לבית דין.
אם מדובר בסכום שהייתם הולכים עליו לבית דין, בטח שתדרשו ערבות.

• הוסף לסימניות
מאז אנחנו לא מלווים
אין לנו להלוות
הִשָּׁמֶר לְךָ פֶּן יִהְיֶה דָבָר עִם לְבָבְךָ בְלִיַּעַל לֵאמֹר קָרְבָה שְׁנַת הַשֶּׁבַע שְׁנַת הַשְּׁמִטָּה וְרָעָה עֵינְךָ בְּאָחִיךָ הָאֶבְיוֹן וְלֹא תִתֵּן לוֹ וְקָרָא עָלֶיךָ אֶל יְהֹוָה וְהָיָה בְךָ חֵטְא:
ועיין בגמ' שמדובר על זה שאינו מלווה.

• הוסף לסימניות
הבת שלי התקשרה אלי פעם מחנות, שהיא באה לשלם והם לא מקבלים כרטיס אשראי. היא השאירה להם לפיקדון מספר כרטיס עד שאבוא לשלם.
בינתיים אבד להם הפתק עם המספר (אולי נפל על הריצפה ומישהו הרים...) וגם אם לא, מה מונע מהם להעתיק אותו למקום אחר?
ואז לימדו אותי- לתת מספר כרטיס עם סיפרה שגויה!! (לא תמיד עובד- למקומות שבודקים מיד אם הכרטיס תקין)

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
שטר כתוב וחתום הוא חובה הלכתית.
גם בין קרובים ואנשים ישרים.
וגם עליו יש שמוותרים. ובטעות.
היתה לי שכנה שלבעלה גמ"ח להלוואות. שכנות היו באות מידי פעם להלוות סכומים קטנים-50,100 ש"ח. לאחר שקרו מקרים- היא ממש הקפידה גם על סכומים קטנים לחתום על שטר!! זה היה קצת קטע- לחתום על שטר בשביל 30 ש"ח. אבל זה ממש נכון!!

• הוסף לסימניות
לא תמיד צריך ערבות, במקרה שאתה מכיר את הבנאדם לפעמים אפשר להסתפק בשטר כתוב וחתום.
במקרה שההוא לא משלם את חובו הדרך לב"ד קצרה....
לפעמים אין לבית דין מה לעשות.
אם הלווה טוען שאין לו מה לשלם מה יעשו לו.
ומי רוצה להיות בבית דין עם אחיו או אביו
חכם עיניו בראשו ומונע מבוכות כאלו מראש

• הוסף לסימניות
איך מקיימים מצות הלוואה בלי להסתכן?
יש לי אח שביקש ממני הלוואה וכשביקשתי ממנו ערבות הוא קצת נעלב והבטיח לי שאף פעם לא קרה לו שהוא פספס להחזיר. אפילו מישהו בדרגה יותר קרובה פעם ביקש ממני הלוואה והבטיח שהוא תמיד מחזיר.
אמרנו שאנחנו מאוד מכבדים ורוצים לעזור אבל לא בהלוואה כזו אלא אולי בתרומה.
לאחר כמה שנים היה לנו רעיון אחר: אנחנו מבררים על גמח אמין ואחראי באיזור מגוריו של הלווה, ואומרים לקרוב משפחה שאנחנו מלווים לו דרך הגמח הנ"ל בכפוף לכל התנאים של הגמ"ח ההוא. (זה אומר עם שטר מסודר וערבים נאמנים וכל שאר הדברים שמבטיחים את החזרת הכסף במועדו). בינתיים המשפחה הפסיקו לבוא אלינו ולבקש הלוואות. כנראה לא מתאים להם הלוואה מסודרת...

התכוונת איך לא מקיימים מצות הלוואה.

אם אחים כאלו- מי צריך אויבים?

ותודה לאחי היקרים שכשנזקקנו להלוואה במצב שבו הבנק לא אשר
הם הלוו בשמחה עשרות אלפי שקלים.
והם אברכים ללא אוצרות מתחת לבלטות.

כן, הם בקשו צ'ק לערבות וחתמנו על שטר.
זה היה מעט לא נעים.
אבל הבנו והערכנו.

ב"ה החזרנו הכל.

משפחה- הם הראשונים שיכולים וצריכים להתגייס לעזרה.

• הוסף לסימניות
התכוונת איך לא מקיימים מצות הלוואה.

אם אחים כאלו- מי צריך אויבים?

ותודה לאחי היקרים שכשנזקקנו להלוואה במצב שבו הבנק לא אשר
הם הלוו בשמחה עשרות אלפי שקלים.
והם אברכים ללא אוצרות מתחת לבלטות.

כן, הם בקשו צ'ק לערבות וחתמנו על שטר.
זה היה מעט לא נעים.
אבל הבנו והערכנו.

ב"ה החזרנו הכל.

משפחה- הם הראשונים שיכולים וצריכים להתגייס לעזרה.
אז תדעו שכבר שמענו לא אחת אחים שנפלו עם אחים שלהם וסוחבים אחר כך שנים משכנתאות וגמחים בגלל שאח שלהם הניח כספו על קרן הצבי וגרר את אחיו להרפתקאה

• הוסף לסימניות
ולכן פסלת לחלוטין את מצוות הלוואה שגדולה מן הצדקה?

מילא שמכירים בן משפחה לא מספיק אמין- אני מבינה.
אבל לא לתת הלוואות עם שטר וצ'ק ערבות לבני משפחה שמא ואולי?!
מצטערת. חונכתי אחרת.

• הוסף לסימניות
ולכן פסלת לחלוטין את מצוות הלוואה שגדולה מן הצדקה?

מילא שמכירים בן משפחה לא מספיק אמין- אני מבינה.
אבל לא לתת הלוואות עם שטר וצ'ק ערבות לבני משפחה שמא ואולי?!
מצטערת. חונכתי אחרת.
הפוך: אמרתי להלוות רק בדרך בטוחה ולא להכנס לאחוז אחד שהכסף ילך לטמיון (אא"כ מדובר בסכום שנוכל לבלוע אותו ולשכוח ולסלוח).

• הוסף לסימניות
מכאן: https://din.org.il/2019/05/22/הלוואה-ללא-עדים-ושטר/

איסור הלוואה בלא עדים או שטר – לפני עיוור או גורם קללה לעצמו

בגמרא (ב"מ עה, ב) אמר רב יהודה אמר רב כל מי שיש לו מעות ומלוה אותן שלא בעדים עובר משום ולפני עור לא תתן מכשול.

וריש לקיש אמר גורם קללה לעצמו, שנאמר תאלמנה שפתי שקר הדוברות על צדיק עתק.

אמרו ליה רבנן לרב אשי קא מקיים רבינא כל מה דאמור רבנן, שלח ליה בהדי פניא דמעלי שבתא, לישדר לי מר עשרה זוזי דאתרמי לי קטינא דארעא למזבן, שלח ליה, ניתי מר סהדי ונכתב כתבא, שלח ליה, אפילו אנא נמי? שלח ליה כל שכן מר דטריד בגירסיה משתלי וגורם קללה לעצמי.

ובשו"ע חו"מ (סימן ע' ס"א) "אסור להלוות בלא עדים, ואפילו לתלמיד חכם, אא"כ הלוהו על המשכון, והמלוה בשטר משובח יותר, וכל המלוה בלא עדים עובר משום לפני עור לא תתן מכשול וגורם קללה לעצמו".

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
הִשָּׁמֶר לְךָ פֶּן יִהְיֶה דָבָר עִם לְבָבְךָ בְלִיַּעַל לֵאמֹר קָרְבָה שְׁנַת הַשֶּׁבַע שְׁנַת הַשְּׁמִטָּה וְרָעָה עֵינְךָ בְּאָחִיךָ הָאֶבְיוֹן וְלֹא תִתֵּן לוֹ וְקָרָא עָלֶיךָ אֶל יְהֹוָה וְהָיָה בְךָ חֵטְא:
ועיין בגמ' שמדובר על זה שאינו מלווה.
אה, היום אנחנו הפכנו לאביון הוא ב"ה רחוק מלהקרא אביון (לקח להשקעה כלשהי...)
אין לנו להלוות היום אפילו לא שקל-היום אנחנו האביונים

• הוסף לסימניות
מה שבטוח - בטוח .
לאחד בטוח בשטר,
והשני בטוח רק בערבות.
בסכום קטן ידרוש שטר,
בסכום גדול ידרוש ערבות.
ובסכום ענק ? אין לו :(

• הוסף לסימניות
אה, היום אנחנו הפכנו לאביון הוא ב"ה רחוק מלהקרא אביון (לקח להשקעה כלשהי...)
אין לנו להלוות היום אפילו לא שקל-היום אנחנו האביונים
הוא מתכחש לזה שהוא חייב? אי אפשר ללכת לבית דין?

מזכיר לי סיפור שחבר ביקש ממני הלואה מסויימת והביא שני ערבים מכובדים עם פראקים שמנהלים מוסד חינוכי כלשהו (זאת אומרת לכאורה הכסף הקטן שהלוויתי זה משהו שהם מוציאים ביום אחד ולא יהיה להם בעיה להחזיר) עם שיקים שלהם.
הגיע זמן הפירעון, השיקים לא כובדו ע"י הבנק.
רדפנו אחריהם בכל הכוח (שאלנו רב שאמר לנו שאין בזה בעיה של "לא תהיה לו כנושה" בגלל שיש לו דירה זה לא נקרא שאין לו מה להחזיר).
והיינו בדרך לתביעה בב"ד ואז הוא החזיר לנו את הכסף (כנראה על חשבון פרייאר אחר)

אני משער שהסיפור היה שהמוסד נקלע לקשיים ואותו חבר ניסה לעזור להם על חשבון אנשים אחרים.

• הוסף לסימניות
הוא מתכחש לזה שהוא חייב? אי אפשר ללכת לבית דין?

מזכיר לי סיפור שחבר ביקש ממני הלואה מסויימת והביא שני ערבים מכובדים עם פראקים שמנהלים מוסד חינוכי כלשהו (זאת אומרת לכאורה הכסף הקטן שהלוויתי זה משהו שהם מוציאים ביום אחד ולא יהיה להם בעיה להחזיר) עם שיקים שלהם.
הגיע זמן הפירעון, השיקים לא כובדו ע"י הבנק.
רדפנו אחריהם בכל הכוח (שאלנו רב שאמר לנו שאין בזה בעיה של "לא תהיה לו כנושה" בגלל שיש לו דירה זה לא נקרא שאין לו מה להחזיר).
והיינו בדרך לתביעה בב"ד ואז הוא החזיר לנו את הכסף (כנראה על חשבון פרייאר אחר)

אני משער שהסיפור היה שהמוסד נקלע לקשיים ואותו חבר ניסה לעזור להם על חשבון אנשים אחרים.
הוא לא עונה לטלפונים
גר בקצה השני של הארץ, כשאנחנו מזדמנים לאזור בעלי עומד מולו, הוא לא מתכחש אבל כל חודש ממציא תירוץ אחר למה לא מחזיר את הפירעון החודשי שהתחייב (1100 ש"ח פר חודש)
אין לו ילדים לפרנס (גרוש ולא משלם מזונות)
עובד למחייתו

• הוסף לסימניות
הוא לא עונה לטלפונים
גר בקצה השני של הארץ, כשאנחנו מזדמנים לאזור בעלי עומד מולו, הוא לא מתכחש אבל כל חודש ממציא תירוץ אחר למה לא מחזיר את הפירעון החודשי שהתחייב (1100 ש"ח פר חודש)
אין לו ילדים לפרנס (גרוש ולא משלם מזונות)
עובד למחייתו
אחד כזה לבוא איתו לבי"ד דחוף
ואם לא מתייחס - בית משפט

• הוסף לסימניות
אכן
סיטואציות קשות וכואבות

מכירה מקרוב 2 סיפורים על משפחות שנפלו עם הלוואה שנתנו לבן אדם אמין, יר"ש, במשרה תורנית מכובדת וכו'
ולבסוף
נאלצים לשלם ולהחזיר הלוואות אלו בעצמם במשך שנים!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה