מידע שימושי זהירות, כשרות טבעות בצל של תפוגן

• הוסף לסימניות
אתמול קניתי בסופר חרדי (שמוכר רק מוצרי מהדרין) טבעות בצל של תפוגן, לא עלה בדעתי לבדוק את הכשרות בגלל שהיה ידוע לי שלתפוגן יש הכשר עדה החרדית, היום אחרי שטיגנו את זה, וחלק מהמשפחה כבר אכלו את זה בדקתי לתומי את האריזה, ואני מבחין שיש לזה רק רבנות, האיך יעלה על הדעת שהסופר ימכור את זה בלי להבליט שזה רבנות?
ואכן בדקתי באתר של תפוגן, ומופיע שלמוצר הזה יש רק רבנות http://www.tapugan.co.il/html5/prol...917&g=10339&title=%E8%E1%F2%E5%FA%20%E1%F6%EC

האם נתקלתם במוצר הזה בסופר חרדי?
ולהלכה מישהו יודע מה דין הכלים? האם צריכים להגעיל?

• הוסף לסימניות
אתמול קניתי בסופר חרדי (שמוכר רק מוצרי מהדרין) טבעות בצל של תפוגן, לא עלה בדעתי לבדוק את הכשרות בגלל שהיה ידוע לי שלתפוגן יש הכשר עדה החרדית, היום אחרי שטיגנו את זה, וחלק מהמשפחה כבר אכלו את זה בדקתי לתומי את האריזה, ואני מבחין שיש לזה רק רבנות, האיך יעלה על הדעת שהסופר ימכור את זה בלי להבליט שזה רבנות?
ואכן בדקתי באתר של תפוגן, ומופיע שלמוצר הזה יש רק רבנות http://www.tapugan.co.il/html5/prol...917&g=10339&title=%E8%E1%F2%E5%FA%20%E1%F6%EC

האם נתקלתם במוצר הזה בסופר חרדי?

גם לי קרה אותו הסיפור וקניתי את זה בשוק מהדרין במודיעין עילית וכשיצרתי איתם קשר טלפוני הם אמרו לי שאני יביא את המוצר והם יזכו אותי (מוצר פתוח) ולגבי הכלים נאמר לנו רק לעשר את הטבעות בצל וזה בסדר אבל נראה לי שכדאי שתשאלו את הרב שלכם

• הוסף לסימניות
זה ממש מעליב את הרבנות שאתה חושב להגעיל את הכלים.

על כל פנים מה הבעיה ?
תעשר עכשיו את הכל. גם את הבליעות שבכלי.

• הוסף לסימניות
זה ממש מעליב את הרבנות שאתה חושב להגעיל את הכלים.

על כל פנים מה הבעיה ?
תעשר עכשיו את הכל. גם את הבליעות שבכלי.
עצם זה שיש למפעל הכשר הבד"ץ, ומוצר זה לא, זאת אומרת שיש בעיה במוצר לאוכלי מהדרין, ולא רק מעשר, האם יש להם בעיה להשתמש בבצל בהכשר הבד"ץ?

• הוסף לסימניות
עצם זה שיש למפעל הכשר הבד"ץ, ומוצר זה לא, זאת אומרת שיש בעיה במוצר לאוכלי מהדרין, ולא רק מעשר, האם יש להם בעיה להשתמש בבצל בהכשר הבד"ץ?
צודק !
אומנם אולי הסיבה שאין הבד"ץ בגלל שזה מוצר מיובא וכדומה
שלא משתלם כלכלית להטיס משגיח לבדוק
ואם זה מחו"ל בכלל לא צריך לעשר

• הוסף לסימניות
אני שאלתי רב על הגעלה של מטבח רבנות מהדרין
הוא ענה שאנחנו בשום פנים לא אוכלים אוכל בהכשר רבנות
אבל זה לא טרף, ולא צריך להגעיל.
אני מדגיש שוב ששאלתי על רבנות מהדרין ולא רבנות רגילה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה