זהירות! (לא לבעלי קיבה רגישה) >>

• הוסף לסימניות
לאור האשכולות האחרונים על כל מיני דברים מגעילים שנמצאו במוצרי מזון, גם אני נתקלתי במשהו מזעזע לפני כמה ימים.
בתוך פרוסת לחם מקמח מלא (בהכשר הבד"ץ העדה החרדית!), ראיתי לכלוך שחור. בהתחלה חשבתי שזה איזה חתיכה שרופה של נבט חיטה, או משהו בסגנון, אבל כשפתחתי מעט באותו מקום ראיתי שיש ללכלוך רגליים! :eek::eek::eek:... זה נראה זבוב שנדבק לבצק, ומצא את מותו באפיה בחום גבוה... (אין סמיילי שמראה בחילה?..)
שמעתי פעם שמי שנזהר בכשרות, מהשמים יעזרוהו שלא יכשל, ואני אכן מרגישה שמהשמים עוררו אותי לשים לב ללכלוך השחור הזה (להזכירכם, לחם מקמח מלא הוא מלא ב"נקודות" שונות). חבר של בעלי פעם מצא באמצע הלחמניה נמלה מתה מחוברת לבצק, וזה נס שבדיוק איפה שהוא חתך את הלחמניה זה באותו מיקום, ואם היתה סטיה קטנה הוא היה עלול לאכול אותה...
בכל אופן, תדעו להזהר ולהשגיח על מה שאתם אוכלים, אפילו אם ההכשר מצוין, ואם יש משהו חשוד, כדאי לבדוק את זה.

קבצים מצורפים

• img 338b.png
    KB 1,009.4 · צפיות: 17
  • הוסף לסימניות
אמאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא

• הוסף לסימניות
בעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעע

• הוסף לסימניות
קרה משהו מיוחד לאחרונה? תנאי התברואה ירדו? ההשגחות התרופפו? צריך לעורר על זה ברבים!

• הוסף לסימניות
מזעזע!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• הוסף לסימניות
אם אתם רוצים להמשיך להגעל תקראו:

לפני כמה שנים מצאתי בסלט חצילים טורקי (נדמה לי שכך קוראים לזה... מאז אני לא קונה שום סלט מוכן...............)
מקק שחור שנראה כמו חציל... (זה היה בשבת.... בעעעעעעע)
ההכשר היה מעולה.

• הוסף לסימניות
:eek::eek::eek::eek::eek::eek:
זה נראה דווקא עכביש....
השם ישמור...

והמקק בסלט... :eek::mad::mad::eek: הזוי!!!

• הוסף לסימניות
ולמזהיר ולנזהר,
עוד מעט ט"ו בשבט........

אז לכל מי שמתענג על קשיו ומשמש מיובש (וזה רק דוגמא)
אז תדעו שצריך מ'זה היטב לבדוק כל אחד ואחד!
יש לנו בבית זכוכית מגדלת איכותית במיוחד משוויץ שמגדילה פי.......... לא יודעת בדיוק, אבל המון!!!!!!
וטו בשבט אחד החלטנו לשם ההובי לבדוק את כל הנקודות השחורות שעל הפירות המיובשים והפיצוחים.
תקשיבו טוב:
יכולנו לפתוח גן זואולוגי ולקרוא לו "בקטנה";):(
בתפריט: מקק:eek:יתוש:eek:זבוב:eek:מרבה רגליים:eek: ועוד:eek: ועוד:eek:
לא מגזימה! הרבה מהנקודות השחורות היו אכן סתם לכלוך,
אך גם רבות מאד עלו מדרגת "דומם" ל"חי":mad:!!!!!!!!
דמיינו את הפוזה הבאה:
אתה מסתכל על נקודה בגודל של 2 מ"מ בעין בלתי מזויינת
שנייה אחר כך, אתה מביט מבעד לעדשת המגדלת ומול עיניך הבוחנות פוקח לו מקק ע-נ-ק עין מנומנת וכועס על שאתה טורד את מנוחתו:eek:
לך תספר לו, שעמדת לאכול אותו עוד דקה או שניים!!!!!!
אתם יודעים איך נבהלתי, פתאום את מוצאת את עצמך רכונה מטווח אפס על........

חבל שלא יכולתי לצלם את זה, אין לי ציוד מתאים...
אולי השנה נזמין את חובבי החרקים בפורום השכן לצילומי מקרו מרהיבים:D:cool:

ראו הוזהרתם!
וסליחה ממי שקילקלתי לו את החג לאילנות.:p

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 3012;1123733:
ולמזהיר ולנזהר,
עוד מעט ט"ו בשבט........
לא כל ג'וק זה מקק, נא לא לערבב..
וסתם ד"א ניסית פעם להסתכל עם מיקרוסקופ?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1123738:
לא כל ג'וק זה מקק, נא לא לערבב..
וסתם ד"א ניסית פעם להסתכל עם מיקרוסקופ?

אינני מתיימרת לזהות כל את זני החרקים למשפחותם לבית אבותם.
רק זאת אומר, מקק אחד או שניים כבר ראיתי בימי חיי, וזה היה נראה excactly the same!
ובמחילה מכבוד הגו'ק נוחו חיריה אם טעיתי בזיהוי.

לגבי המיקרוסקופ, כפי שציינתי, המיכשור שבידי פרימיטיבי למדי.
אבל הזכוכית מגדלת הרצחנית הזו, מגדילה הההההההממממממממממוווווווווןןןןןןןן!
שימו לב, שנקודה בגודלי של 2 מ"מ היתה נראית דרך המגדלת כיצור באורך 4 ס"מ לפחות:eek:
אבל, את האמת, אם היה לי מיקרוסקופ אולי הייתי מצליחה לזהות איזה צבע עדשות הגוק החליט לענוד היום:D

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 3012;1123733:
ולמזהיר ולנזהר,
עוד מעט ט"ו בשבט........

אז לכל מי שמתענג על קשיו ומשמש מיובש (וזה רק דוגמא)
אז תדעו שצריך מ'זה היטב לבדוק כל אחד ואחד!
יש לנו בבית זכוכית מגדלת איכותית במיוחד משוויץ שמגדילה פי.......... לא יודעת בדיוק, אבל המון!!!!!!
וטו בשבט אחד החלטנו לשם ההובי לבדוק את כל הנקודות השחורות שעל הפירות המיובשים והפיצוחים.
תקשיבו טוב:
יכולנו לפתוח גן זואולוגי ולקרוא לו "בקטנה";):(
בתפריט: מקק:eek:יתוש:eek:זבוב:eek:מרבה רגליים:eek: ועוד:eek: ועוד:eek:
לא מגזימה! הרבה מהנקודות השחורות היו אכן סתם לכלוך,
אך גם רבות מאד עלו מדרגת "דומם" ל"חי":mad:!!!!!!!!
דמיינו את הפוזה הבאה:
אתה מסתכל על נקודה בגודל של 2 מ"מ בעין בלתי מזויינת
שנייה אחר כך, אתה מביט מבעד לעדשת המגדלת ומול עיניך הבוחנות פוקח לו מקק ע-נ-ק עין מנומנת וכועס על שאתה טורד את מנוחתו:eek:
לך תספר לו, שעמדת לאכול אותו עוד דקה או שניים!!!!!!
אתם יודעים איך נבהלתי, פתאום את מוצאת את עצמך רכונה מטווח אפס על........

חבל שלא יכולתי לצלם את זה, אין לי ציוד מתאים...
אולי השנה נזמין את חובבי החרקים בפורום השכן לצילומי מקרו מרהיבים:D:cool:

ראו הוזהרתם!
וסליחה ממי שקילקלתי לו את החג לאילנות.:p

מבחינת גועל - אני לא נוגעת בפירות יבשים יותר בל"נ

אבל מענין אותי, מבחינה הלכתית, יש בעיה לאכול את זה?
הרי לפני 1000 שנים לא היתה את הזכוכית מגדלת הזאת'י, מה הם אכלו?

• הוסף לסימניות
יאוווהוווווו!! לכו תדעו מה אכלנו עד היום!! :mad: :eek:

• הוסף לסימניות
אז כהמשך,
אנחנו מצאנו בחבילת כבד מחברה ידועה..
מקק!
זה היה ממש נראה חלק מהכבד.
כשהתקשרנו לחברה אפילו לא התייחסו!

תשאלי את הרב ויא.

• הוסף לסימניות
1. צריך להזהר ממה שרואים! אין תביעה על מה שבגודל מיקרוסקופי!! רק מה שאפשר לראות נורמלי בתאורה טובה (יש הגדרות לזה) בלי ציוד כזה.

2. חשוב לזכור שההשגחה היא על אופן ההכנה, כולל ברירת האוכל ומעשרות. אם קפץ ג'וק מהתקרה לסיר המטבוחה במפעל- זה לא בשליטת המשגיח. וגם יש נגיעות שהיא מתנאי איחסון לקויים (כמו הנגיעות בחיטה) ששומרים משהו בלחות או זמן ממושך, וזה לא קשור למפעל. גם בחנות לא תמיד שומרים על זה נכון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דאבל אימפקט;1123882:
1. צריך להזהר ממה שרואים! אין תביעה על מה שבגודל מיקרוסקופי!! רק מה שאפשר לראות נורמלי בתאורה טובה (יש הגדרות לזה) בלי ציוד כזה.

נכון מאד.
אבל לדברי הרב ויא, צריך לדעת איך לראות....
לדוגמא בתותים-הנגיעות היא אבסולוטית, לא ניתן להבחין בחרקים משום שהם מתאכסנים תחת הגרעינים המעטרים את התותים, וכן צבעם זהה לצבע הגלעינים
אינני זוכרת איך אבל הוא נתן דרך לבדוק ולראות את החרקים המציצים מאחורי הגרעינים
זה היה מזוויע... (ראינו הסרטה)
הוא טוען שכל התותים נגועים!!! (כמה חרקים בכל תות)

מאז נפרדתי מהתותים... :(

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bracha;1123861:

לא נראה לי שכוונת האשכול היא לא לאכול שום דבר, אלא לפקוח עיניים, ללמוד איך לבדוק פירות, קטניות וכד', להשתדל לקנות פירות באיכות טובה ובהכשר טוב

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bracha;1123861:

אני חושבת שחרקים שא"א לראות בעין- בגלל הגודל שלהם (ז"א חרקים ירוקים על חסה אסורים...) מותרים. אבל אל תתפסי אותי על המילה.

אגב, גם אותי לימד הרב ויא ומאז אני לא מתקרבת לתותים.

• הוסף לסימניות
ואני לקחתי ליד חופן של שוקולד צ'יפס (טעון בדיקה בכלל?) כדי לפזר על עוגיות. ופתאום אני שמה לב שאחד מהם בצורה קצת שונה, התבוננות מקרוב גילתה זבוב מת!:eek:
החבילה בהכשר מהודר

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י album;1123905:
לא נראה לי שכוונת האשכול היא לא לאכול שום דבר, אלא לפקוח עיניים, ללמוד איך לבדוק פירות, קטניות וכד', להשתדל לקנות פירות באיכות טובה ובהכשר טוב

ברוך שכיוונת!:)
אכן, מאז אותו טו בשבט הזוי, אני מכסחת כל נקודה שאני מוצאת על משמש מיובש (אני נוהגת לאכול כאלו מדי יום, יש בזה הרבה ברזל!)
בעלי טוען שיש לי "נערווים" בקטע הזה, אבל אני, לשקט הנפשי שלי מורידה כל שחור/חום/בלתי מזוהה עד שנשאר רק הכתום הכתום הזה.
לטענת בעלי, גם על משמש חי יש הרבה נקודות שהם חלק ממרקם הפרי, ואני מסכימה איתו שיתכן שאני סתם מתעללת במשמש חסר ישע...;)
אבל כדי לא לשבת עם הזכוכית מגדלת על כל משמש או פרי אחר, אני פשוט מחליקה אותו מכל נקודה חשודה (וסליחה מכל הנקודות שחשדתי בהן לשווא:D) וכך נהנית מאוכל בריא, טעים וכשר למהדרין.

על כך בלבד ביקשתי לעורר! לא צריך להפסיק לאכול. צריך לאכול נקי. וזה בהשתדלות שלנו!!!

(לפעמים בשמחות וכו' אני רואה אנשים שכנראה מחוסר מודעות מספקת הם פשוט אוכלים מכל הבא ליד בלי לבדוק כמעט, ממש חפיף...:confused: חבל, עם עוד קצת השקעת שימת לב וזמן אפשר לחסוך לאווים חמורים:eek:)

בברכת "יאכלו ענווים וישבעו"!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ניקול;1123715:
:eek::eek::eek::eek::eek::eek:
זה נראה דווקא עכביש....
אם זה עכביש זה עוד יותר נורא... איך הוא הגיע לבצק?!?!:confused:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה