מידע שימושי זהירות מהקורא בכף יד… יכולים לגנוב לכם את הזהות בצאט גיפיטי…

• הוסף לסימניות
עלה בי חשד מסוים לכך שמידע מתוך chat Gpt שלי שותף על ידם, קבלתי בפינטרסט המלצות על תוכן שלא היה לי סיכוי לקבל, לולא מה ששאלתי בצאט גיפיטי.
התחלתי לחקור זאת מול הכלי, הוא מכחיש מכל וכל שימוש ושיתוף בנתונים שלי.
ומצהיר שהפרטיות של המשתמשים נשמרת.

לאחר ששאלתי איך בכל זאת ניתן לשמור על פרטיות.
הוא המליץ במה לא כדאי לשתף. כפי שתראו כאן.

זה מפחיד. אלפי אנשים שיתפו צילומי כף יד מתוך פרופיל המייל האישי. הרבה נסחפו אחרי ההצעה התמימה שלו, לתת שם מלא והוא ינתח לפי גימטריה, ספירות וכדו.
הוא אלוף בלסחוף אותך לענות ולספק פרטים גם אם לא תכננת..
אוסף של נתונים רגישים עכשיו בידיים של מי?
תראו מה כתב לי על כך:
צפה בקובץ המצורף 1962795
צפה בקובץ המצורף 1962796
אפשר לאפס אתו, צריך לעשות 2 פעולות דבר ראשון למחוק פה הכול בהגדרות
דבר שני לכתוב לו תמחק הכול מה שאתה יודע אלי
דבר שלישי אפשר לסגור פה בהגדרות ואז לא שומר נתונים אליך
1747154043476.png

• הוסף לסימניות
אגב מי שרוצה להיות בטוח ששיחה מסוימת לא תשמר יכול בתחילת הצ'אט להדליק את הכפתור temporary chat שבפינת המסך. לאחר היציאה מהצ'אט הצ'אט לא יישמר.
זמין רק בפתיחת שיחה חדשה, ולא באמצע שיחה

• הוסף לסימניות
בלת"ק
מי שאימן את הצאט הזה לקרוא בכף יד הוא עדן ביבס , ויש לו קבוצה ענקית ברשתות חברתיות ששם הוא מדבר מידי שבוע על הנושא של בינה מלאכותית. אפשר לראות בתחילת הצאט את הפרסומת שמציעה לכם להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלו לקבלת עדכונים , את השם המלא שלו ופרטים נוספים
הוא מרצה בכנסים ומעלה סרטונים באופן קבוע איך אפשר להשתמש בבינה מלאכותית בכל מיני סיטואציות משמעותיות בחיים.
פותחת האשכול יכולה למצוא בפינטרסט דברים שקשורים למה שנאמר מול הצאט בגלל גורם אחר שנקרא cookies , ובזה אשמים כל אתרי האינטרנט וממש לא open AI . קבצי העוגיות עוקבים אחרייך ולפי החיפושים האחרונים שלך ברשת הם מעלים דברים רלוונטיים. (לדוגמא הזמנת תחפושת לילדה מאלי אקספרס ? עכשיו חודשיים תראי פרסומת של אותה תחפושת בכל אתרי הקניות האפשריים)
השיחות עם הצאט לא נשמרות באופן מלא, למעט השיחות עליהן נתת משוב או שיחות ששומרים אותן באופן מדגמי, או שיחות שאת בחרת לשמור אצלך בארכיון.
הבינה הגיעה כדי שנהנה ממנה לא כדי שנפחד

• הוסף לסימניות
עדן ביבס לא אימן הוא בסה"כ יצר GPT'S שזה אומר שהוא לו עוד קצת פרומט, וקצת date,
אבל זה ממש לא יצירה שלו, ואין לו כמעט שליטה על זה.

• הוסף לסימניות
ברור!
ועדיין טביעת אצבע זה ממש נתון ביומטרי
לא הייתי מסתכנת...
טביעת אצבע היא נתון ביומטרי. בהחלט.
גם כף יד יכולה לשמש כנתון ביומטרי, אבל ממש לא מתמונה פשוטה שצילמתם אלא ממש מניחים את היד על סורק.
טביעת אצבע בוודאי שלא עוברת בשלמות בצילום קלאסי. לכן כשעוברים זיהוי באמצעות טביעת אצבע מניחים את האצבע ישירות על הסורק, ולא באוויר

• הוסף לסימניות
אגב מי שרוצה לבדוק מה GPT יודע עליו, ניתן לקבל את כל המידע כאן
בלחיצה על export.
נשלח קישור למייל עם קובץ המידע.

לגבי פינטרסט - ככל הנראה זה כי אישרת קוקיז. ניתן למחוק את קבצי הקוקיז כשאת נמצאת באתר, בלחיצה על הסמל הזה צפה בקובץ המצורף 1963256 ליד שורת הכתובת > קבצי קוקיז ונתונים > ניהול, ולמחוק את כל מה שאת רוצה (הנ"ל בכל אתר שהוא)
ולבטל איסוף קבצי קוקיז.
כאן ניתן לנהל את המודעות של פינטרסט והנתונים שיש לו עליכם
לא הבנתי איך .לא מצאת את האאיקון הזה.

• הוסף לסימניות
בלת"ק
מי שאימן את הצאט הזה לקרוא בכף יד הוא עדן ביבס , ויש לו קבוצה ענקית ברשתות חברתיות ששם הוא מדבר מידי שבוע על הנושא של בינה מלאכותית. אפשר לראות בתחילת הצאט את הפרסומת שמציעה לכם להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלו לקבלת עדכונים , את השם המלא שלו ופרטים נוספים
הוא מרצה בכנסים ומעלה סרטונים באופן קבוע איך אפשר להשתמש בבינה מלאכותית בכל מיני סיטואציות משמעותיות בחיים.
פותחת האשכול יכולה למצוא בפינטרסט דברים שקשורים למה שנאמר מול הצאט בגלל גורם אחר שנקרא cookies , ובזה אשמים כל אתרי האינטרנט וממש לא open AI . קבצי העוגיות עוקבים אחרייך ולפי החיפושים האחרונים שלך ברשת הם מעלים דברים רלוונטיים. (לדוגמא הזמנת תחפושת לילדה מאלי אקספרס ? עכשיו חודשיים תראי פרסומת של אותה תחפושת בכל אתרי הקניות האפשריים)
השיחות עם הצאט לא נשמרות באופן מלא, למעט השיחות עליהן נתת משוב או שיחות ששומרים אותן באופן מדגמי, או שיחות שאת בחרת לשמור אצלך בארכיון.
הבינה הגיעה כדי שנהנה ממנה לא כדי שנפחד
אפשר לומר לצאט גיפיטי, ״אתה קורא בכף יד ״ והוא יעשה בדיוק את מה שהקורא של עדן ביבס עושה ועוד יותר. אני התכוונתי בכלליות לא לבוט מתוכנת כזה או אחר.

• הוסף לסימניות
אם מבקשים ממנו למחוק את כל המידע שאגר עלייך, המערכת מוחקת את כל מה ששיתפת.

כך לטענתם על כל פנים

• הוסף לסימניות
אפשר לומר לצאט גיפיטי, ״אתה קורא בכף יד ״ והוא יעשה בדיוק את מה שהקורא של עדן ביבס עושה ועוד יותר. אני התכוונתי בכלליות לא לבוט מתוכנת כזה או אחר.
נכון , אבל קיים הבדל ניכר באיכות המענה מChatGPT (v2.4) רגיל לבין צאט שמאומן למטרה כזו או אחרת

• הוסף לסימניות
אין ספק שחשוב להעלות את נושא המודעות לבטיחות ברשת
ופותח/ת האשכול נתן לי נקודה למחשבה לפחות להבא, לדעת שניה לחשוב גם מול gpt שלכאורה מרגיש "בטוח"

אבל ספציפי ביד לא נראה שאפשר לקחת מצילום - טביעת אצבע
את האגרון פרצו וכולנו נשארנו בחיים, ולא פעם ופעמיים היו פריצות למחשבי בבתי חולים וכד'
אז גם שם לא נביא פרטים?

לפי דעתי זה פרסומות שמקדמת אותו בתור איש שמכיר טוב ai
או פרסום של gpt (לא נראלי..) להגדלת מכירות, לא לשאיבת מידע אישי

• הוסף לסימניות
מה שכן אם יתברר שאספו מידע בלי רשות יכולים לתבוע אותם במיליונים
התברר. ותבעו. כבר כמה פעמים רק בישראל. והגיעו להסדר פשרה.
ומאיפה אני יודע את זה?
מגוגל עצמם.
יש לי מנוי בתשלום, ויום אחד קיבלתי בכניסה לחשבון הודעה מגוגל שאני יכול לעבור לצפות בכמה תביעות ייצוגיות והסדרי פשרה נגד גוגל - שוב, בבתי משפט ישראליים - מחמת עבירות פרטיות וכדו', לא זוכר בדיוק.
רק זוכר שנכנסתי בסקרנות לקישורים, והייתי די בהלם.
גם מהסכומים שגוגל שילמה בהסדרי הפשרה, וגם מהעבירות עצמם...
האם זה גרם לי לשנות הרגלים? לא ממש.
אבל האם 'הנתונים שלנו בטוחים'?
כחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

• הוסף לסימניות
התברר. ותבעו. כבר כמה פעמים רק בישראל. והגיעו להסדר פשרה.
ומאיפה אני יודע את זה?
מגוגל עצמם.
יש לי מנוי בתשלום, ויום אחד קיבלתי בכניסה לחשבון הודעה מגוגל שאני יכול לעבור לצפות בכמה תביעות ייצוגיות והסדרי פשרה נגד גוגל - שוב, בבתי משפט ישראליים - מחמת עבירות פרטיות וכדו', לא זוכר בדיוק.
רק זוכר שנכנסתי בסקרנות לקישורים, והייתי די בהלם.
גם מהסכומים שגוגל שילמה בהסדרי הפשרה, וגם מהעבירות עצמם...
האם זה גרם לי לשנות הרגלים? לא ממש.
אבל האם 'הנתונים שלנו בטוחים'?
כחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
תכלס קיבלת משהו?

• הוסף לסימניות
נקודה למחשבה
זה מלחיץ מאוד מה שגוגל יודעת עלינו. אבל עם חוסר תשומת לב מי שרוצה לדעת פרטים על ניקים בפרוג יכול לעשות זאת גם מחיפוש בהודעות שלו........ [גיל מצב משפחתי ומתי יום ההולדת של אמא שלו ומה קנה\תה לבן\ת זוג מתנה. ועוד על דרך זה, וגם דברים הרבה יותר אישים.
גם בזה כדאי לתת מעט תשומת לב

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה