קורונה זהירות מהרעלת ויטמינים ("לקחת עוד ועוד עד שמקיאים, ולהמשיך מחר"!)

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
אני הבנתי הפוך. כשיש חוסר בויטמין D, יש יותר חשש לסערת ציטוקינים!
הויטמין D ממתן את התגובה הסוערת.
יש מחקרים שמראים שבין החולים קשה יש יותר אנשים עם חוסר בויטמין D מאשר בחולים קל יותר.
לרוב האוכלוסיה יש מחסור גדול בויטמין D, אלא אם הם לוקחים תוסף תזונה קבוע במשך זמן ממושך.
כשיש חוסר בויטמין D אכן הגוף מגיב קשה יותר לקורונה.
אבל בשביל זה מספיק מינון של 2000 - 3000 יחב"ל ליום
מינון גבוה עלול לגרום לסערת ציטוקינים !
לכן בדיוק צריך לשים לב להמלצות, ובכפוף לחוו"ד רפואית, כמו ששום אדם שפוי לא יקח אנטיבויטיקה בכמות מטורפת בשביל דלקת ראות אלא יפעל לפי התווית רופא, כך גם אסור לקחת ויטימנים בלי חשבון.
כל דבר שיכול להשפיע על הגוף, יכול להשפיע לא רק לטובה !

• הוסף לסימניות
מינון גבוה עלול לגרום לסערת ציטוקינים !
זה לא כתוב באף מקום מכל המקומות שראיתי, וקראתי על כך בכמה מקומות שונים.
כתוב בדיוק להפך!
ויטמין D הוא הגורם בתוך מערכת החיסון שעוזר נגד סערת ציטוקינים! (בין שאר תפקידיו).

אני לא בעד מינון מוגזם של דברים, אבל לגבי סערת ציטוקינים, ויטמין D דווקא ממתן אותה!
אם יש לך מקור למה שכתבת, אנא הבא אותו.
אם לא, חבל סתם להפחיד אנשים, כי הבעיה העיקרית שיש לרוב האנשים היא חוסר גדול בויטמין D ולא להפך.
ומי יודע אם אחת הסיבות לחולים החרדיים הרבים היא, כי הם פחות בשמש, ויש להם יותר חסר של ויטמין D!

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אז הנה דוגמא לעיוות נתונים כיד הדמיון
א, המנה המומלצת ליום ע"י משרד הבריאות הינה לפחות 400
ב, מומלץ ע"י חסדי עמרם 5000 וכן ברציפות
ג, לחולים קשה מיודענו "מאביסים" 100.000 למשך ארבעה ימים
ד, כדי להגיע להרעלה ע"י ויטמין d צריך לקחת 50.000 ביום למשך כמה חודשים

אז כמעט בכל נתון שהבאתם מסתתר עיוות נתונים קטן, אף אחד לא טרח לבדוק.
מה לעשות, רוב האנושות לא מסוגלים לשפוט דברים לעומק ואפשר לעבוד עליהם בקלות
אז הנה יד הדמיון:

א. את העדכון על המנה המומלצת לקחתי בשיטוט באינטרנט. כך מופיע למשל באתר מכבי (גלגלו למטה, לגילאי 19-50).
מצאתי כעת מקורות ל400 ואפשר שזהו הנתון המעודכן יותר. בכל אופן זה הובא לשם הייחוס, לא טענתי שצריך לצרוך רק את זה. (אגב, מה זה "לפחות"?....)
ב. הטבלה העדכנית של חסדי עמרם מובאת בהודעה הראשונה באשכול הזה. הקהל הקדוש מוזמן לשזוף את עיניו באופן עצמוני...
ג. כך אכן כתבתי.
ד. אני לא יודע מי הבטיח לך כמה חודשים. ומי הבטיח לך ש100,000 לא מסכן גם בכמה ימים (כאשר לא וידאנו בכלל שיש בגוף חסר בויטמין D)
אני בכל אופן כמובן רק התרעתי באופן כללי מפני המושג של הרעלת ויטמינים (כאמור, אין לנו גם אינדיקציה משמעותית שזה עוזר למשהו, כל ההפצצה הזו).
אבל למשל, ציטוט מecosupp, אתר טבעוניסטי שנפתח בשורה הראשונה בגוגל (נטפרי) כשכתובים "הרעלת ויטמין D), שמן הסתם ממנו לקחת את המספר של 50,000 למשך מספר חודשים. שימו לב להדגשות. (אגב הוא טוען שהמלצות משה"ב מדברות על 1000 ליום)

מחקרים שנעשו בשנים האחרונות מצביעים על כך שמבוגרים בריאים יכולים ליטול כ -10,000 IU של ויטמין D ליום. מינון זה משתווה לכמות שמיוצרת באופן טבעי, תוך 30 דקות של חשיפה מלאה של כל הגוף לשמש. לכן צריכת ויטמין D עד 10,000 IU ביום אינו נחשב לרעיל.

חשוב לדעת, כי עודף בויטמין D עלול להוביל להרעלה – המכונה בעגה המקצועית: hypervitaminosis D . זהו מצב נדיר שמתרחש על רקע צריכה עודפת של ויטמין D – של כ-50,000 יחב"ל ביום למשך מספר חודשים. מדובר בכמות עצומה של הויטמין ובעקבותיה עשויים לסבול מתסמינים כגון: עלייה ברמת הסידן בדם (היפרקלצמיה), אבנים בכליות, שקיעת סידן בכלי הדם וברקמות, חולשה, שלשולים, קצב לב לא סדיר, עקצוצים בעור, בחילות, התכווצויות שרירים וירידה בריכוז.

עלייה ברמות הסידן בדם (היפרקלצימיה) כשלעצמה, יכולה להתבטא בחוסר תיאבון, בחילות והקאות, חולשה, בעיות במתן שתן ולעתים נדירות גם בבעיות בכליות.

הטיפול בהרעלת ויטמין D כולל כמובן את הפסקת צריכתו, ובמקרים מסוימים גם עירוי נוזלים ותרופות כגון סטרואידים או ביספוספונטים.

חשוב לציין כי מטופלים רבים מקבלים מינונים גדולים של ויטמין D כטיפול בסוגים שונים של מחלות. אולם מתן ויטמין D בכמויות גדולות (30,000UI ומעלה) מומלץ שייעשה רק בהשגחה של רופא, ולתקופה של מספר חודשים – ולא לאורך זמן.

כלומר 50 K כמה חודשים זה מסוכן, אבל החל מ30,000 צריך לעשות רק בהשגחה של רופא. ורק עד 10 K "לא נחשב כרעיל".
בקיצור לא פשוט כל העניין הזה.
אז מי מדבר על צריכה של 100 K במשך כמה ימים?

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
ומי יודע אם אחת הסיבות לחולים החרדיים הרבים היא, כי הם פחות בשמש, ויש להם יותר חסר של ויטמין D!
אני לגמרי בעד נטילת ויטמין D,
אבל הבנתי שהחסר הוא לא רק בגלל אי חשיפה לשמש, כי יש גם ערבים שעוסקים בבניה שיש להם חוסר..

• הוסף לסימניות
ד"ר דולב ראובן גילמור:

סיכומים ויישום הנלמד במקרה המתואר

1) ראוי להעלות את גבול הצריכה היומית של ויטמין D, ללא כל חשש מתופעות לוואי, ל-10,000 ליום.

2) לכל הדעות של החוקרים כיום שהתעדכנו במחקרים החדשים, לא נשקפת סכנה מנטילת מינון של 4,000 יב"ל ליום, גם במשך תקופה ממושכת.

• הוסף לסימניות
טוב. קצת ביררתי עוד.

המינון המומלץ לפי משה"ב בעת קורונה, זה 800 - 1000 יחב"ל ביום, ו 2-4 K לבעלי עודף משקל. כתוב שלא מומלץ לתת יותר, ושיש סיכונים בנטילה עודפת (לא כתוב כמה עודפת).

ועכשיו - טדדם!
תגובת מפרסמי הטבלה!
הם נשאלו על ידי יהודי אחד האם הסיפור הנ"ל מגובה על ידי רופאים

והרי תשובתם, אות באות:

כן,
מבוסס מחקרית,
וגם רופאים,
זלנקו
אריה אבני,
רעול,
ועוד כמה לא זוכר כעת.

וגם על פי הניסיון הגדול מאוד!

(הקישור ל"אריה אבני" הוא הוספה שלי, לא במקור.
"רעול" כנראה הכוונה לראול רודריגז, עוד תמהוני. לא מצאתי כעת קישור מדוייק)

• הוסף לסימניות
טוב. קצת ביררתי עוד.
כעקרון לא מתחשק לי להיכנס לוויכוח הזה
מזכיר לי את הבדיחה על שתי החבר'ה שהחליטו ללכת מכות במקום להתחיל קודם את משחק הששבש
כמו עוד וויכוחים פה בפורום שהדעות לא ישתנו גם כאשר הפוסט יעבור את ה100 עמודים

אבל אם כבר התחלת לברר תבדקי על מינונים של ויטמין D
כאלו שניתנו במסגרות רפואיות כדי לטפל בקורונה (כמובן שזה היה במסגרת מחקרית) או במחלות אחרות שקשורות למערכת החיסון
(פשוט על כאלה אני עברתי בעבר)
המינונים שנותנים שם הם בהחלט מטורפים, אבל כמו שאפשר לראות כדי להגיע להרעלה של ויטמין D צריך המון ולהמון זמן
לדוג' בגיגול קצר משהו בעברית (בין השורות מובא על 2 מחקרים שהגיע להרעלה, שם אפשר לראות על איזה מינונים מדובר)

• הוסף לסימניות
כעקרון לא מתחשק לי להיכנס לוויכוח הזה
מזכיר לי את הבדיחה על שתי החבר'ה שהחליטו ללכת מכות במקום להתחיל קודם את משחק הששבש
כמו עוד וויכוחים פה בפורום שהדעות לא ישתנו גם כאשר הפוסט יעבור את ה100 עמודים

אבל אם כבר התחלת לברר תבדקי על מינונים של ויטמין D
כאלו שניתנו במסגרות רפואיות כדי לטפל בקורונה (כמובן שזה היה במסגרת מחקרית) או במחלות אחרות שקשורות למערכת החיסון
(פשוט על כאלה אני עברתי בעבר)
המינונים שנותנים שם הם בהחלט מטורפים, אבל כמו שאפשר לראות כדי להגיע להרעלה של ויטמין D צריך המון ולהמון זמן
לדוג' בגיגול קצר משהו בעברית (בין השורות מובא על 2 מחקרים שהגיע להרעלה, שם אפשר לראות על איזה מינונים מדובר)
המחקרים הללו לאידך גיסא לא הציגו שצריכה של 100 K היא בטוחה. בטח שלא נחקרה צריכה עודפת מהרבה ויטמינים במקביל.

האמת אני לא רואה כאן ויכוח. פשוט הערתי את תשומת ליבם של האנשים לקמפיין המונים הקורא לצריכה ל ויטמינים במספרים גבוהים מאוד, פי כמה וכמה מהמקובל, ומלבד שלא הוכח שהכמות המטורפת הזו מועילה, גם צריך לוודא שאין בה משום הרעלת ויטמינים.

כעת אני מוסיף, שהקמפיין מתבסס על "משנתם" של רופאים מסוג מסויים לגמרי, שמתנגדים לחיסונים ככלל, ותמורת בצע כסף אף מסכימים לזייף מסמכים רפואיים בהקשר זה, מתנגדים לטיפולים כימותרפיים, וסבורים שסרטן כמו קורונה הם מחלות קלות, שניתן לרפא אותם בויטמין D (ואולי עוד כמה ויטמינים).

רק הערתי את תשומת ליבו של הציבור, והוא מוזמן לבחור.... :)

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אין לי זמן עכשיו לכתוב באריכות אז בקליפת אגוז.
אנשים חולים בקורונה והמצב שלהם לא משהו. אין לרפואה תרופות משמעותיות בשבילם (חוץ מהנשמה במקרה הצורך).
הם נתלים בכל מה שמציע להם.
בגלל שהקורונה ברוב המקרים עוברת ומשתפרת עם הזמן (ב"ה,) לפעמים הם תולים את זה ב"סגולה" או בויטמין שדחפו להם, לא בהכרח בצדק.

אבל מה רע לקחת ויטמינים, ובטח לא יזיק לחזק את הגוף בזמן מחלה.

הבעיה שמסתובבים בימים האחרונים דברים הזויים.

כותבים שצריך לקחת כמויות הזויות, או למשל "לקחת עוד ועוד עד שמרגישים בחילה או מקיאים, ולהמשיך מחר"!

מצורפת כאן טבלה הזויה של קו הנקרא "קו הבריאות". (הם גם מפרסמים מודעות ענק). יש אנשים שמעבירים את זה מאחד לשני כתורה מסיני. אין פיקוח, אין אחריות, אין כלום. וכמובן לא עושים לפני זה שום בדיקת דם לבדוק מה מצב הויטמינים בגוף.

אז זהירות!! גם עודף ויטמינים יכול לסכן!!! בטח כשלוקחים ביחד עודף של כ"כ הרבה ויטמינים!!!

ראו כאן קצת בויק' על הרעלת ויטמינים (ושוב, שם מדובר כשלוקחים עודף מויטמין אחד לבד)

מצו"ב להבדיל את הטבלה של חסדי עמרם, עם כמויות שפויות לגמרי.

מהכרות איתם, חייב אני למחות על הזלזול בארגון קדוש שמוסר נפשו להצלת עם ישראל והציל אלפים ממוות בטוח!
ושלא נדבר על כל העזרה הרבה שהועילו לרבבות חולים להחלים מכל מיני תופעות לוואי שלאחר הקורונה. שהסתובבו שבועות אצל רופאים ללא פתרון. ורק דרכם באה הישועה.

לעצם העניין: כתוב לעניין. עם עובדות.
העבדות בשטח מראות אחרת, שלקורונה שהוא נגיף אלים במיוחד הגוף נזקק לכמויות של וויטמינים.
גם אם יש עודף, אזי יש לגוף דרך איך להוציא את היתרה החוצה.

רק לשם המחשה עד כמה הבורות בוויטמינים יכולה להיות גדולה.
האם אתה יודע שיש אנשים שאפילו כדור אחד בודד של אבץ גורם להם לבעיות, ואפילו לבעיות קשות? אז איך הרופאים/החברה ממליצה לכולם על בין 1 - 2 ביום (ועוד לא בזמן מחלה!)?
לפי זה הייתה צריך לומר שאף אחד לא ייקח - אפילו לא כדור בודד!

תכלס, ווטימינים בהעדר איש מקצוע לוקחים כפי הרשום על האריזה - לייתר ביטחון. אבל בזמן מגפה, הנזק שיגרם מהווירוס חמור שבעתיים מהנזק של עודף וויטמינים.

לעת עתה, המציאות הוכיחה שהמנות הגדולות שהם ממליצים הצילו חיי רבבות אנשים ממוות!!
אם היו שומעים לקולך - חלקם כיום היו כבר בעולם שכולו טוב.

נ.ב. יש מאחריהם רופאים וממוחים. ובמקרים מורכבים הם מעלים רופאים בשיחת וועידה.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
מהכרות איתם, חייב אני למחות על הזלזול בארגון קדוש שמוסר נפשו להצלת עם ישראל והציל אלפים ממוות בטוח!
ושלא נדבר על כל העזרה הרבה שהועילו לרבבות חולים להחלים מכל מיני תופעות לוואי שלאחר הקורונה. שהסתובבו שבועות אצל רופאים ללא פתרון. ורק דרכם באה הישועה.

לעצם העניין: כתוב לעניין. עם עובדות.
העבדות בשטח מראות אחרת, שלקורונה שהוא נגיף אלים במיוחד הגוף נזקק לכמויות של וויטמינים.
גם אם יש עודף, אזי יש לגוף דרך איך להוציא את היתרה החוצה.

רק לשם המחשה עד כמה הבורות בוויטמינים יכולה להיות גדולה.
האם אתה יודע שיש אנשים שאפילו כדור אחד בודד של אבץ גורם להם לבעיות, ואפילו לבעיות קשות? אז איך הרופאים/החברה ממליצה לכולם על בין 1 - 2 ביום (ועוד לא בזמן מחלה!)?
לפי זה הייתה צריך לומר שאף אחד לא ייקח - אפילו לא כדור בודד!

תכלס, ווטימינים בהעדר איש מקצוע לוקחים כפי הרשום על האריזה - לייתר ביטחון. אבל בזמן מגפה, הנזק שיגרם מהווירוס חמור שבעתיים מהנזק של עודף וויטמינים.

לעת עתה, המציאות הוכיחה שהמנות הגדולות שהם ממליצים הצילו חיי רבבות אנשים ממוות!!
אם היו שומעים לקולך - חלקם כיום היו כבר בעולם שכולו טוב.

נ.ב. יש מאחריהם רופאים וממוחים. ובמקרים מורכבים הם מעלים רופאים בשיחת וועידה.
רק שאלה,
מהכירות עם מי ???

• הוסף לסימניות
ולדעתי- זה ממש חוסר אחריות לפרסם ולשכנע אנשים לעשות דבר או להכניס לגופם משהו, שמקורו עלום ואישורו מוטל בספק.
במיוחד אם אינך איש מקצוע.

• הוסף לסימניות
אף אחד לא שכנע / הכריח ב"א להכניס משהו לגופו בעל כורחו.
אבל כשב"א רואה את עצמו במצב של אשפוז וחמצן ועוד היד נטויה
נראה לי היה שמח לנסות מן הטבע הזה ולא לפנות לשם.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה