מידע שימושי זהירות מ-חמאה בהכשר הרבנות

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
לפני כמה שבועות קניתי חמאה של תנובה במכולת קטנה נאלצתי לזרוק אותה לפח לאחר שלמזלי ראיתי שאין עליה חותמת כשרות, היתה זו חנות של בני דודנו חשבתי שלכן היא היתה לא כשרה!

היום קניתי ברשת חרדית גדולה[...] שרוב קלינטיה חרדים לדבר השם.
התלהבתי לראות חמאה בכמויות.
לאחר המכירות הפומביות שהלכו כאן אמש על חמאה בודדת כבר באתי להרים קרטון, תוך שפרות ודולרים החלו להתעופף אל מול עיני, אך אבוי, ממש כמו הסיפור עם הביצה והכפרי, החלום שלי נשחט לו לאלפי פרות טרפות כשמישהו הסב את ליבי שהחמאה פשוט כשרה רק "רבנות"!

ניגשתי להנהלה וזעמתי עליהם, בתגובה שלף המנהל
את סמרטפונו וביקש מאחד העובדים לשים שילוט שזה רק רבנות, לא ידוע עד עתה מה חשב כל העת עד שבאתי להעיר את תשומת ליבו.
אני כבר הלכתי בשמש וחמאה על ראשי, אז אנא מכם, הזהרו גם אתם!
התשוקה לחמאה מובילה אותנו לחוסר שימת לב והתרגשות בראותנו את האפוק/כחול/ירוק הלזה!
אז אנא, שימו לב שחמאתכם כשרה למהדרין!

20191027_174520.jpg

20191027_161003.jpg

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
מי שכבר קנה יכול להתקשר לבדץ ולשאול.

בעבר קניתי בטעות שמנתמתוקה של השף הלבן לא מהדרין. ישב לי במקפיא חודשים כי לא היה לי לב לזרוק. התקשרתי לבדץ ושם ענו לי שאין בעיה ואפשר לאכול.
אם היה קורה שוב הייתי שואלת שוב בגלל שברור לי שמדובר בידע פרקטי שמשתנה לפי המציאות כל הזמן.
אבל השאלה עצמה התבררה כלא מופרכת בכלל.

• הוסף לסימניות
לי זה קרה עם שוקולד פרה של עלית, ברשת חרדית בירושלים. 5 חבילות שנושאות הכשר שממש לא מקובל בציבור החרדי הישראלי.. (אז יושבות לי פה 4 חפיסות שוקולד פרה של עלית - אחת אכלנו לפני ששמנו לב:eek:..)

• הוסף לסימניות
הזמנתי במשלוח 14 חמאה. והגיעה לי חמאה לא כשרה בכשרות שלנו (החמאה היתה רבנות והרב ויטמן)
שאלנו דיין. הוא התקשר למפעל מי היה המפקח ביום הייצור של החמאה המסוימת ואמרו שהחליבה היתה בשבת. מה שכמובן אסר את החמאה.

(חייבת לציין שהרשת זיכתה אותנו בהחזר מלא מאחר והזמנתי חמאה בהכשר הבד"ץ)

• הוסף לסימניות
אני מחפשת בנרות
כבר כמה חודשים אין להשיג את המצרך הנדיר הזה...

• הוסף לסימניות
יש כנראה הספקה של חמאה בכמויות קטנות.
במכולת באיזור שלי יש מידי פעם את האריזות הכפולות,
והם מגבילים לקניה אחד בלבד.
היום בס"ד הצלחתי לשים את ידי באחת הרשתות על כמות נכבדה שתספיק לי לאורך זמן. עם תאריך תפוגה לכמה חודשים.
מדובר כמובן על חמאה בהשגחת העדה החרדית

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה