מידע שימושי זה אמיתי?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
אם כן זה מרתיח!
היה היום ראיון שהביאו בשלוחה 2 בסקופים- מתחיל מהאמצע ונגמר באמצע- בלי שם- שאומר שם אח של חייל מבית חרדי שתכף השלושים שלו והם צריכים לתת נוסח מצבה למשרד הבטחון. (היה משהו לפני כמה זמן שבאותו יום נפלו 2 חסידי חב"ד מצרפת ומכפר חב"ד, כנראה זה זה- אולי ההוא מכפר חב"ד, כי לאח לא היה מבטא)
הוא אומר שמשרד הבטחון לא מאפשר להם לכתוב על המצבה ה' יקום דמו- לא ה' כי אי אפשר, ולא יקום- כי אסור לכתוב נקמה!!!!!!!!!!!!!!
אם זה נכון- הם הגזימו ובגדול!

• הוסף לסימניות
1c27d88c-228b-48ee-858a-933c6ed06694.jpeg

דובי יודקין, אחיו של סרן ישראל יודקין, לוחם בנצח יהודה שנפל בקרב בעזה זועק את בקשת המשפחה שלו לכתוב על המצבה של אחיו הי"ד.

"אמא שלי ביקשה שיהיה כתוב על המצבה של אחי הי"ד – ה' יקום דמו, זה מה שהחרדים כותבים על המצבות שלהם. משרד הביטחון לא מאשר לנו לכתוב את המילה ה' ולא את המילה יקום כי אסור נקמה".

עוד הוסיף יודקין: "אם לא מכבדים את החרדים הנופלים אז איך אתה רוצה שנכבד אותם?. אני חרדי חי יש לי אחים חרדים שחיים למה שאני אשרת בצבא הזה? עם כל הכבוד אם אתם לא מכבדים את אח שלי שנפל למה שאני אכבד אתכם בכלל"?

(שלחו לי את זה בפרטי, לא יודעת איפה נכתב, אבל כנראה זה זה...)

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
המשפחה ודאי צודקת וכו'..
אבל הסיבה האמיתית היא לא כי לא כותבים נקמה אלא כי יש נוסח אחיד וקבוע למצבות חללי צה"ל. לתשומת ליבך @הטעם המושלם
(לא עניין ראשון על נוסח המצבה במלחמה הזו, היה גם איזה אחד שרצו לכתוב 3 הורים משו כזה.. ולא נתנו)
ושהשם יקום את דמו במהרה

• הוסף לסימניות
(לא עניין ראשון על נוסח המצבה במלחמה הזו, היה גם איזה אחד שרצו לכתוב 3 הורים משו כזה.. ולא נתנו)
בטח שנתנו.
אפילו עשו על זה כתבה.

• הוסף לסימניות
נכון... אבל זה משהו אחר...
וברור שזה הגיוני שיתנו את זה (הרבנות הראשית לא רצתה...), כי יש כאן שלטון חילוני מידי, שאוהב להחצין דברים כאלו....

• הוסף לסימניות
וברור שזה הגיוני שיתנו את זה (הרבנות הראשית לא רצתה...)
הפוך. התואר ליד השם הרבה יותר קריטי. כי למה לו כתוב ולאחרים לא? בלאגן שלם..
לכן גם קשה לי להאמין שיאפשרו.

• הוסף לסימניות
הפוך. התואר ליד השם הרבה יותר קריטי. כי למה לו כתוב ולאחרים לא? בלאגן שלם..
וברור שזה הגיוני שיתנו את זה (הרבנות הראשית לא רצתה...), כי יש כאן שלטון חילוני מידי, שאוהב להחצין דברים כאלו....
ניסחתי את ההודעה בצורה יותר ברורה...

• הוסף לסימניות
המשפחה ודאי צודקת וכו'..
אבל הסיבה האמיתית היא לא כי לא כותבים נקמה אלא כי יש נוסח אחיד וקבוע למצבות חללי צה"ל. לתשומת ליבך @הטעם המושלם
ושהשם יקום את דמו במהרה
הוא אומר בראיון שבקשו מהמשפחה לתת נוסח מצבה- אז איך יכול להיות שהנוסח קבוע?

• הוסף לסימניות
ויש למשפחה אפשרות להוסיף עד 2 שורות לנוסח הקבועה
זה התשובה כנראה למה הסיפור של זה שמשפחה צריכה לתת נוסח.
מה קשור הי"ד לחרדים?
שמתי לב שבנודעות של הדובר וכו' הם תמיד אומרים יהי זכרם ברוך, אף פעם לא הי"ד, אולי זה.

• הוסף לסימניות
יש פה גם דתיים בפורום- תגידו מה אתם עושים?

• הוסף לסימניות
זה התשובה כנראה למה הסיפור של זה שמשפחה צריכה לתת נוסח.

שמתי לב שבנודעות של הדובר וכו' הם תמיד אומרים יהי זכרם ברוך, אף פעם לא הי"ד, אולי זה.
לא קשור.
בואו נשמור על כבוד המשפחה השכולה ולא נדוש בעניין
יש פה גם דתיים בפורום- תגידו מה אתם עושים?
מה הכוונה מה הם עושים? לא כתוב בתורה שחייבים לכתוב הי"ד. כותבים כמו כולם

• הוסף לסימניות
מה הכוונה מה הם עושים? לא כתוב בתורה שחייבים לכתוב הי"ד. כותבים כמו כולם
לא כתוב בתורה זה לא תשובה, במחילה
והסיבה למה כותבים היא בדיוק הסיבה למה משרד הבטחון לא מאשר- הם לא רוצים להודות שהכל מאת ה'. הכל מתחיל מזה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה