קורונה זה באמת הולך להיות ככה?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
קשה לי להבין למה אמהות שנשארות עם הילדים בבית נהיות חולות נפשית.
למה הבאתם ילדים???
קורונה=מלחמה.
גם במלחמת המפרץ נשארו עם הילדים בבית במשך תקופה ארוכה ללא לימודים בתוך חדרים ממוגנים עם מסיכות.
ולא דיברו אז על בעיה נפשית.
במלחמת המפרץ היתה סיבה מוגדרת למה נשארו בבית.
והיו גם הנחיות מוגדרות וברורות שהועברו לציבור.
כרגע אנחנו חיים בחוסר ודאות מוחלט, למשל בעיר מגורי הההחלטות על סגירת או פתיחת מקום הלימודים משום מה יוצאות לציבור בין 9.30 בלילה ל3.30 בלילה. ז.א שעד הבוקר את בחוסר ודאות יהיה לילדים מסגרת? תוכלי ללכת לעבודה?
אותו דבר עכשיו אנשים רוצים לדעת האם יוכלו לנסוע לר"ה ולחזור הביתה והמממשלה עדיין לא הוציאה הנחיות רשמיות אלא רק אזהרות.
מעבר לזאת שהסיבה לסגר כעת בתקופת החגים לא הועברה בשקיפות מחאה לציבור, אלא להפך.
אם אסור לצאת מעיר לעיר מדוע מותר לנסוע לחו"ל למשל?

• הוסף לסימניות
התגובה מאוד לא נעימה.
האם כתבתי שלא יעשו סגר?
אפילו לא כתבתי, למה חיכו עד עכשיו, אני שומעת כבר חודשיים שיהיה סגר בחגים. או למה לא התיעצו עם רבנים.
האם כתבתי שהם סתם מתעללים בנו?
ובכלל, האם הבעתי פה דעה על עצם התוכנית, או על המצאות הנגיף וההדבקה שלו??
אני מאמינה באנושיות ובהדברות.
כתבתי, שאני חושבת שכשלוקחים מאדם את האחריות, הוא פחות יתחבר, ואם היו בונים מערך הסברה, ומתחשבים בדעות והצרכים של התושבים, ומשאירים את האחריות בידיהם, נראה לי, שהתושבים היו יותר מבינים ומפנימים ויותר שומרים.
ובאמת, לא זכור לי שנתנו לנו את האחריות. מהרגע הראשון שאמרו לחבוש מסכות, העונש היה בצידן - מי שלא יחבוש אז...

• הוסף לסימניות
דרך אגב בקרית X לא אושפזו אנשים במשך יותר מחודש מהחתונה,
וגם לא היה עליה בתחלואה בסביבה.
לא נכון.
מידיעה, מחלקת כתר בהדסה מלאה בחולים (וחולות - בעיקר משום מה) קשה מX. ד' ישלח להם רפואה שלמה.
ואני כותבת את זה אך ורק שאנשים לא יסיקו מסקנות לא נכונות בעקבות דברים שלא יודעים
(סליחה על הניסוח המסורבל)
ובקיצור, לא צריך להאמין לכל מה שלא כתוב בעיתון

• הוסף לסימניות
חבל מאוד.
במקום להשאיר את האחריות בידי התושבים, ורק להסביר, להבהיר, מה עושים ולמה, הם לוקחים את האחריות על עצמם, ואחר כך לא מבינים למה יש פורעי חוק.
הסברה ושיתוף עוזרים להפנמה וזהירות, פי מיליון מעונשים וקנסות.
זה נכון כשיש מה להסביר

• הוסף לסימניות
או שנסתפק בזה: סגר כבר הוריד תחלואה (בניסן אייר).
הויכוח הוא לא אם זה מוריד תחלואה או לא, אלא האם המחיר הכלכלי והנפשי שווה את זה. וכרגיל לכל נהג מונית יש מאזני צדק שהוא יכול להכריע בכל דבר נגד כל המומחים, רק כי יש לו פה גדול ונוסע שבוי בתוך המונית.
סגר הוריד תחלואה כשאנשים שתפו פעולה ,ושמרו על מרחק בבתי כנסת ובחנויות, עכשיו אנשים לא מוכנים לשמור חוץ מלהיחנק.

• הוסף לסימניות
למה עכשיו- ר"ה ויוה"כ?
מה היה לפני חודש חודשיים??
העדפתי אפילו יותר.
אם הם היו מונעים את הבידוד שכבר חוינו.
(אבל לא ממש התיעצו איתי..)
אבל ככל שהימים עוברים, ומעגלי התחלואה מתרחבים, הענין הופך להיות יותר ויותר דחוף.

• הוסף לסימניות
אגב, לכל אלו שמתכננים נסיעה לחג - שימו לב!!!

בפעם הקודמת גם אמרו שיתחילו את הסגר מהצהרים של ערב חג - ובסוף, "ברגע האחרון" הקדימו את הסגר... (כנראה כדי להשאיר בבית את כל המתכננים נסיעת חג.)

אז אם אתם מתכננים לנסוע- תעשו זאת מבעוד יום. (חמישי בלילה או שישי על הבוקר),
או שלפחות תהיו בהיכון עם המזוודות...

• הוסף לסימניות
אשרי המאמין.... זה נטו להפחיד שלא ילכו להתארח...
איך אפשר לדבר בכזה ביטחון ולקחת אחריות שאח״כ אנשים יקבלו קנס כי אמרו בפרוג שזה שטויות?
ההורים שלי מגיעים אלינו בע״ה לראש השנה ומתכוננים להשאר עד אחרי סוכות
בגלל שאי אפשר לקחת סיכונים.

• הוסף לסימניות
לא נכון.
מידיעה, מחלקת כתר בהדסה מלאה בחולים (וחולות - בעיקר משום מה) קשה מX. ד' ישלח להם רפואה שלמה.
ואני כותבת את זה אך ורק שאנשים לא יסיקו מסקנות לא נכונות בעקבות דברים שלא יודעים
(סליחה על הניסוח המסורבל)
ובקיצור, לא צריך להאמין לכל מה שלא כתוב בעיתון
כך שמעתי,
אך אם הנתונים לא נכונים חוזרני בי,
(ורק מהמוסגר בסוגריים)
אין לי אפשרות לערוך את ההודעה.

• הוסף לסימניות
תכחס, לאן יחזירו את הנוסעים לחג? לרחוב?
אין לי מושג מה יעשו בפועל.
מה שצריך- זה פשוט לקנוס על ימין ועל שמאל.
ולפצות באמצעות הכסף את כל בעלי העסקים שסובלים כל כך הרבה זמן מהמזלזלים בעם.

• הוסף לסימניות
התגובה מאוד לא נעימה.
האם כתבתי שלא יעשו סגר?
אפילו לא כתבתי, למה חיכו עד עכשיו, אני שומעת כבר חודשיים שיהיה סגר בחגים. או למה לא התיעצו עם רבנים.
האם כתבתי שהם סתם מתעללים בנו?
ובכלל, האם הבעתי פה דעה על עצם התוכנית, או על המצאות הנגיף וההדבקה שלו??
אני מאמינה באנושיות ובהדברות.
כתבתי, שאני חושבת שכשלוקחים מאדם את האחריות, הוא פחות יתחבר, ואם היו בונים מערך הסברה, ומתחשבים בדעות והצרכים של התושבים, ומשאירים את האחריות בידיהם, נראה לי, שהתושבים היו יותר מבינים ומפנימים ויותר שומרים.
ובאמת, לא זכור לי שנתנו לנו את האחריות. מהרגע הראשון שאמרו לחבוש מסכות, העונש היה בצידן - מי שלא יחבוש אז...
@סמינר דוד
ואוווווו לא חשבתי שתקחי את זה לכיוון האישי ס''ה רציתי לומר שיש עונשים חמורים יותר בעולם...
זה היה יותר בציניות.מאשר ברצינות.
סליחה ומחילה שלא הסברתי את דברי כראוי.

• הוסף לסימניות
אם היו עושים זאת מראש, כל מי שלא שומר על ריחוק [אי התקהלות] ומסכה נקנס ובסכום גבוה, המדינה היתה עשירה, הכלכלה לא היתה קורסת, החולים היו מועטים, ובעיקר לא היינו צריכים סגר.

הנקודה היא שלמקבלי החלטות נח לדאוג לסגר כשהתחלואה מטורפת מאשר לקנוס חזק כשהתחלואה עוד נמוכה.
זה פשוט עניין של נראות ויחצנות, כשעכשיו הם מגלגלים עיניים לשמיים ואומרים הזהרנו אתכם שזה מה שיהיה, מה שלא היה מתקבל אם היו קונסים חזק מאד בתחלואה נמוכה.

• הוסף לסימניות
בצלאל קאהן: שמעתי שמנכ"ל מ.הבריאות מאיים שמשפ' שיסעו להורים לר"ה ייאלצו לשוב על עקבותיהם. האם 'הצלב האדום' מתחיל להיערך לחלוקת שמיכות למשפחות שייתקעו במחסומים במוצ"ח, כמו אמש בגבול אוקראינה?

• הוסף לסימניות
בצלאל קאהן: שמעתי שמנכ"ל מ.הבריאות מאיים שמשפ' שיסעו להורים לר"ה ייאלצו לשוב על עקבותיהם. האם 'הצלב האדום' מתחיל להיערך לחלוקת שמיכות למשפחות שייתקעו במחסומים במוצ"ח, כמו אמש בגבול אוקראינה?
אני יותר מודאגת על מי יממן טיפול נפשי לשויגריות

• הוסף לסימניות
לקנוס על דברים הגיוניים (אי חבישת מסכות בהתקהלויות או מקום סגור וכד'). לא על שטויות כמו סגר מטופש

• הוסף לסימניות
לקנוס על דברים הגיוניים (אי חבישת מסכות בהתקהלויות או מקום סגור וכד'). לא על שטויות כמו סגר מטופש
הסגר הוא מטופש כי הוא לא יעיל.
הוא לא יעיל כי לא אוכפים אותו.
לא אוכפים אותו כי הוא מטופש.
נשגב מבינתי.

• הוסף לסימניות
חבל מאוד.
במקום להשאיר את האחריות בידי התושבים, ורק להסביר, להבהיר, מה עושים ולמה, הם לוקחים את האחריות על עצמם, ואחר כך לא מבינים למה יש פורעי חוק.
הסברה ושיתוף עוזרים להפנמה וזהירות, פי מיליון מעונשים וקנסות.
לא בדיוק.
משטרה עוסקת באכיפה (ובהרבצה, במקרים של הפגנות חרדים), לא בהסברה.

• הוסף לסימניות
לא בדיוק.
משטרה עוסקת באכיפה (ובהרבצה, במקרים של הפגנות חרדים), לא בהסברה.
למיטב הבנתי הטענות הן על הממשלה, המשטרה היא בסה"כ מבצעת הוראות, הממשלה אכן צריכה מתוקף תפקידה לעסוק גם בהסברה.

• הוסף לסימניות
גם המסיכות הם מטופשות לחלוטין. תביא מחקר שמראה אחרת...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה