התייעצות זה חוקי? - חוזה של מעון

• הוסף לסימניות
קיבלנו חוזה ארוךךך לחתימה מהמעון
אחד הסעיפים קשור לקורונה (החליטו לכסות תעצמם מבעיות שהיו בשנה האחרונה..)

במידה והמעון יסגר בעקבות נגיף הקורונה ו/או מכל סיבה אחרת, ההורים מחוייבים לשלם עבור כל ימי החופשה הקבועים של המעון (כגון חופשת סוכות, פסח וכו') וכן מקצת החודש יחשב כחודש מלא לעניין תשלום שכ"ל

זה חוקי הסעיפים האלה?? חוקי לדרוש מההורים לחתום על זה?
מילא על החופשות אני מבינה (למרות שאם כל העובדות ממילא בחל"ת למה שאשלם על החופש?? כמו שקרה בפסח השנה)
אבל על הקטע שאם לומדים ולו יום אחד בחודש וכל שאר החודש המעון סגור- אצטרך לשלם על חודש מלא??

@שרינה אשמח לעזרתך.

• הוסף לסימניות
קופצת על האשכול.
זה מה שאחי וגיסתי נתבקשו לחתום עליו.
חוקי? מותר להם?

2.כמו כן אני מסכים/ה שבמקרה בו המעון או חלק מהמעון יפסיק לעבוד בשל בידוד או/ו סגר או/ו כל הנחיה מגורם אחראי :
א. לא תינתן זכאות או החזר תשלום בגין סגירת המעון .
ב. עבור ימי החופשה המופיעים בלוח החופשות יגבה תשלום מלא.
ג. עד 21 יום רצופים התשלום יימשך כרגיל.
3.ידוע לי שבמקרה של חזרה לשגרה הגבייה תתחדש גם אם הורה בחר מכל סיבה שהיא להמשיך ולהשאיר את ילדו בבית ולא להביאו למעון.

• הוסף לסימניות
נראה לי שחוק החוזים האחידים יעמוד לרווחתם של ההורים שיבחרו לא לשלם.

• הוסף לסימניות
ואם לא תחתמו, אז?
יש להם אפשרות להוציא אתכם אחרי שהתקבלתם?

לא ידוע לי שיש אישור לחוזה כזה מטעם התמ"ת

• הוסף לסימניות
חוקי המדינה גוברים וקודמים לכל חוזה באשר הוא
במידה ומשרד החינוך / הבריאות / הכלכלה יחייבו את המעונות שלא לחייב את ההורים
עקב סגר כפוי
המעון לא יוכל לנפנף בחוזה הלא חוקי הזה
אם חוץ מזה המעון מוצא חן בעינייך , בגלל המטפלת הטובה וכד'
לא רואה חשש לחתום על החוזה

• הוסף לסימניות
קיבלנו חוזה ארוךךך לחתימה מהמעון
אחד הסעיפים קשור לקורונה (החליטו לכסות תעצמם מבעיות שהיו בשנה האחרונה..)

במידה והמעון יסגר בעקבות נגיף הקורונה ו/או מכל סיבה אחרת, ההורים מחוייבים לשלם עבור כל ימי החופשה הקבועים של המעון (כגון חופשת סוכות, פסח וכו') וכן מקצת החודש יחשב כחודש מלא לעניין תשלום שכ"ל

זה חוקי הסעיפים האלה?? חוקי לדרוש מההורים לחתום על זה?
מילא על החופשות אני מבינה (למרות שאם כל העובדות ממילא בחל"ת למה שאשלם על החופש?? כמו שקרה בפסח השנה)
אבל על הקטע שאם לומדים ולו יום אחד בחודש וכל שאר החודש המעון סגור- אצטרך לשלם על חודש מלא??

@שרינה אשמח לעזרתך.
כל החוזים הנל לא תקפים למקרה של סגר
הם תקפים למקרים של בידודי כיתות ,בידטד של ילד כתוצאה מחולה בבית,בידודי מעונות וכו
אם יהיה סגר מלא אין גביה

• הוסף לסימניות
כל החוזים הנל לא תקפים למקרה של סגר
הם תקפים למקרים של בידודי כיתות ,בידטד של ילד כתוצאה מחולה בבית,בידודי מעונות וכו
אם יהיה סגר מלא אין גביה
אפילו אם אני חותמת על הסעיף שמקצת חודש יחשב כחודש מלא??

• הוסף לסימניות
מאוד בגדול זה אומר שחוזה שניסח אותו צד אחד, וחוייבו לחתום עליו אנשים רבים as is בלי שום יכולת מצדם לשנות אותו או את חלקו, הוא חלש יותר, מבחינה משפטית.
יש סעיפים שנפסלים אוטומטית, והחוזה בכללותו זוכה להתייחסות מאד 'עוינת'.

• הוסף לסימניות
התמת לא מתערב בתשלום ההורים ולכן זה לא קשור חוקי או לא

• הוסף לסימניות
תבדקו היטב מצד ההלכה האם במקרה של סתירה בין החוק לבין החוזה עליו חתמתם
אתם אכן פטורים מתשלום.

• הוסף לסימניות
נראלי הכי טוב לא לחתום כרגע.
נראה אם ההנהלה תתעקש, לא מתחשק לי לריב איתם ולהתחיל את השנה ברגל שמאל...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה