שיתוף - לביקורת זה לא אותו הדבר!

• הוסף לסימניות
עמית סגל: פסטיבל נובה שמחת תורה תשפ״ד חוף בונדי חנוכה תשפ״ו הקורבנות אותם קורבנות, הרוצחים אותם רוצחים, המניע אותו מניע והשנאה אותה שנאה.

קדושי חנוכה תשפ"ו, קדושי שמחת תורה תשפ"ד.
ככה, עזבתם אותנו.
מסיבה.
המוזיקה רעמה עדיין, מכתיבה את קצב הלב של הרוקדים, כשראיתם את מלאך המוות ושליחיו.
העצים סביב שמרו על צבעם החי, ואתם החוורתם, ותכף ודם צבע את בגדיכם בגוון של מוות.
הם המשיכו, העצים, לקלוט פד"ח חנוק, רווי אימה, ולפלוט אותו בדמות חמצן טהור.
אלו הרֵאות שלכם, שברגע אחד פסקו מלנשום אותו.
ככה, בבת אחת, מצאתם את עצמכם בגיהנום.
יריות. צרחות. "שמע ישראל!" לרוץ. לא משנה לאן. לאן שתשֹאנה אותך רגליך; כל עוד, תשאנה.
וככה, מתחת לרכבים החונים המשמשים לכם כמחסה, בינות לחברים ובני משפחה, הבטתם בחורבן המתחולל לנגד עיניכם.
משטרה; בטחון; הצלה. כלום.
אתם, והוא יתברך.

וככה שכבתם, ואולי דם נטף מגופכם, ודאי מליבכם השותת.
והבטתם במוות המתקרב, ומבעדו נשקף עולם אחר.
שכר ועונש, תכלית וסיבה.
ומכח אותה ראיה, חייכתם.
ולחשתם, או שמא צעקתם:
"שמע ישראל, ה' אלוקינו ה' אחד".
ולרגע נדם העולם.

טל, נעמה, נמרוד.
שנתיים וקצת, שאתם חולקים מדור עם קדושי ישראל מכל הזמנים. קרוב-קרוב להקב"ה.
ופתאום מופיעים הרב אלי, הרב יעקב, ושאר הקדושים. שפתותיהם הטהורות עוד מרננות בשמחה של קדושה, והם סוחבים אתכם לריקוד חבד"י משמח לב. המסיבה, הלוא, בעיצומה עדיין. ימי החנוכה.
בכנות, תסתכלו לי בעיניים, בנים ובנות אהובים,
אתם לא מקנאים בהם?
ספרו לעמית סגל, ספרו לו בעצמכם ש
לא, זה לא אותו הדבר.

"נקום נקמת דם עבדיך מאומה הרשעה".

• הוסף לסימניות
וואו. הכתיבה שלך מצמררת.
התיאורים שכתובים ביד אמן נוגעים ומרעידים את הלב.
קטע מיוחד מאד.

המסר שרצית להעביר ברור לחלוטין, ועם זאת קצת צרם לי הקטע הזה:
בכנות, תסתכלו לי בעיניים, בנים ובנות אהובים,
אתם לא מקנאים בהם?
ספרו לעמית סגל, ספרו לו בעצמכם ש
לא, זה לא אותו הדבר.
לא מתיימרת להבין בנעשה בעולם האמת, אבל עד כמה שידוע לי אין בו מושג של קנאה (שוב, מבינה שלא התכוונת כפשוטו, ובכל זאת) ואין הבדל בין נשמות טהורות שנעקדו רק בגלל היותם יהודים. אלו ואלו קדושים.
יתכן שאני טועה - אשמח שיתקנו אותי.

• הוסף לסימניות
לא מתיימרת להבין בנעשה בעולם האמת, אבל עד כמה שידוע לי אין בו מושג של קנאה
הרי על לעתיד לבוא כתוב 'כל אחד נכווה בחופתו של חברו'.... (ב"ב עה.)
(שוב, מבינה שלא התכוונת כפשוטו, ובכל זאת) ואין הבדל בין נשמות טהורות שנעקדו רק בגלל היותם יהודים. אלו ואלו קדושים.
אכן אין לנו הבנה בזה, לא לכאן ולא לכאן, וברור שיש כזה מושג של 'יש קונה עולמו בשעה אחת' (ע"ז י"ז. צריך לדעת מה ההגדרה של מוסר נפשו לה', האם הכוונה מרצונו דווקא, או אפילו בלי רצונו). וכבר התחבטו בזה המפרשים עד היכן זה נאמר.
המהרש"א שם אומר, שלכן בכה רבי על ר"ע בן דורדיא, כי קנה רק עולמו, ואם היה כל חייו מתנהג כשורה היה קונה עולם הרבה יותר גדול. ובנוסח דומה מובא מעוד מפרשים.
ומהחיד"א ראיתי מביאים, שממש מדריגת המוסר ממש הכי גבוה למרות שלא חי חיי תורה. מאידך נ"ל, שהוא מדבר על שני אנשים כאשר אחד מהם לא מסר נפשו רק שחייו היו על פי תורה, ואחד כן מסר את נפשו למרות שחייו לא היה על פי תורה. ופה שאלתם על שני אנשים שכן מסרו נפשם, רק שאחד חייו היו על פי תורה ואחד לא, שזה לכאורה שונה.
ויש בזה הרבה אריכות, ואכהמ"ל.

• הוסף לסימניות
ואין הבדל בין נשמות טהורות שנעקדו רק בגלל היותם יהודים. אלו ואלו קדושים.
אכן אין לנו הבנה בזה, לא לכאן ולא לכאן, וברור שיש כזה מושג של 'יש קונה עולמו בשעה אחת' (ע"ז י"ז. צריך לדעת מה ההגדרה של מוסר נפשו לה', האם הכוונה מרצונו דווקא, או אפילו בלי רצונו). וכבר התחבטו בזה המפרשים עד היכן זה נאמר.
המהרש"א שם אומר, שלכן בכה רבי על ר"ע בן דורדיא, כי קנה רק עולמו, ואם היה כל חייו מתנהג כשורה היה קונה עולם הרבה יותר גדול. ובנוסח דומה מובא מעוד מפרשים.
ומהחיד"א ראיתי מביאים, שממש מדריגת המוסר ממש הכי גבוה למרות שלא חי חיי תורה. מאידך נ"ל, שהוא מדבר על שני אנשים כאשר אחד מהם לא מסר נפשו רק שחייו היו על פי תורה, ואחד כן מסר את נפשו למרות שחייו לא היה על פי תורה. ופה שאלתם על שני אנשים שכן מסרו נפשם, רק שאחד חייו היו על פי תורה ואחד לא, שזה לכאורה שונה.
ויש בזה הרבה אריכות, ואכהמ"ל.
המכלול.

• הוסף לסימניות
אני לא התכוונתי שהם מקנאים בהם בשמים, כי הם בדרגה גבוהה יותר,
אלא הפוך- הם ביחד, במקום ששמור לנרצחים על עובדת היותם יהודים.
כשכתבתי על הקנאה- התכוונתי שעכשיו, אחרי שנתיים של קדושה,
בטח גם נרצחי תשפ"ד מכירים בהבדל,
הם לא זכו למות עם שירי חנוכה, ושמחה יהודית.
לא נכנסתי בכלל לשאלה אם יש הבדל בגן עדן,
אלא לשניה לפני. למוות היהודי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה