קורונה זה מתחיל להיות מפחיד -2

מצב
הנושא נעול.
מה הבקשה מהם? שיקפידו על לבישת מסכות במוסדות? שישמרו מרחק ככל האפשר?
אם כן, אלו בקשות צודקות מאין כמותן!
אין מצב על מרחק. וגם מסיכות זה נראה לי חלום ורוד ומנותק מהמציאות. הרי ההורים שלהם הולכים עם מסיכה על הסנטר, אז מה יעשו הילדים??

ומי שרגוע שיצא לסיור במחלקות הקורונה ויראה חיים שנעצרו. (בגלל האלו שהמשיכו הלאה)

עלייה של 16 נפטרים במהלך היממה האחרונה.
822 חולים בבתי החולים. כמחציתם במצב קשה.

השאלה איננה אם לפחד או להיות רגוע.
השאלה היא מה נדרש מאיתנו בעת הזאת.
ואת זה אפשר לשקול רק אחרי ידיעת המצב לאשורו.

אתחיל במחאתי (חסרת התוחלת) על הדיון כאן סביב קהילות, שלדעתי צריך להיות מחוץ לתחום ב"פרוג".

לכותרת האשכול. התפרסם עיתון של משה"ב. בתוכו, אחד מהמאמרים, נכתב שהכי חשוב לא להיות בחרדה וכו' וכו' וכו' "וגם" ללבוש מסכות.

אני רק הערה. החרדה, לדעתי לפחות, לא מתחילה מאנשים שמקפידים לשים מסכה על הפנים ולהתרחק מאנשים ולהתפלל בחצרות במקום בשטיבלאך.

מקור החרדה הוא מטרגדיות כמו של אתמול (השלישי מאותה המשפחה). מקור החרדה הוא הכמות העצומה של אנ"ש שמונשמים בבתי חולים בכל רגע נתון.

חרדה היא לא טובה בכל מצב, כמובן, וצריך לראות איך להתמודד איתה. (ואם מישהו חושב שהפתרון הוא לרמות את עצמו שהקורונה היא שום דבר, אז גוד לאק). אבל צריך רק לזכור מה גורם לחרדה. לא הזהירות.

(ואגב, מהידע המועט שאין לי בפסיכ', ברגע שבן אדם עושה פעולה מסויימת על מנת להגן על עצמו, זה אמור מאוד לסייע לתחושתו הנפשית).

זהו, רק הערה.

נערך לאחרונה ב:
אין מצב על מרחק. וגם מסיכות זה נראה לי חלום ורוד ומנותק מהמציאות. הרי ההורים שלהם הולכים עם מסיכה על הסנטר, אז מה יעשו הילדים??
אצלנו בחיידר יש משמעת רצינית.
כל הילדים כולל כיתות א עם מסכות
וכל שעתים, כל הכיתה יוצאת לשטיפת ידים עם סבון או אלכוגל.
בנוסף כל השיעורים מוקלטים כל יום עבור ילדים שבבידוד

אצלנו בחיידר יש משמעת רצינית.
כל הילדים כולל כיתות א עם מסכות
וכל שעתים, כל הכיתה יוצאת לשטיפת ידים עם סבון או אלכוגל.
בנוסף כל השיעורים מוקלטים כל יום עבור ילדים שבבידוד
אולי אפשר להעביר את הילדים לחיידר שלך?
מקבלים ילדים חדשים?

אם זה המצב אצלכם,
אז זו שאלה לגדולי הדור האם לשלוח את הילדים כשזה המצב שם

אולי אפשר להעביר את הילדים לחיידר שלך?
מקבלים ילדים חדשים?
החיידר הזה רציני בכל ההתנהלות שלו.
אחראי מאד ואכפתי. אולי היו צריכים לעשות אסיפה לכל מנהלי החיידרים וכו.

אם זה המצב אצלכם,
אז זו שאלה לגדולי הדור האם לשלוח את הילדים כשזה המצב שם
הרבה בעצמו אומר לילדים להוריד את המסיכה בזמן השיעור.
והוא גם שומר עבורם את המסיכות
פעם אחת הוא שכח להחזיר לילד את המסיכה והנהג הוריד אותו מהאוטובוס

הרבה בעצמו אומר לילדים להוריד את המסיכה בזמן השיעור.
והוא גם שומר עבורם את המסיכות
פעם אחת הוא שכח להחזיר לילד את המסיכה והנהג הוריד אותו מהאוטובוס
לילדים מעל כיתה ג?

מקור החרדה הוא מטרגדיות כמו של אתמול (השלישי מאותה המשפחה). מקור החרדה הוא הכמות העצומה של אנ"ש שמונשמים בבתי חולים בכל רגע נתון.
לא נראה שהמשפחה שם או מישהו מהקהילה סובל מחרדות בגין הטרגדיה...

למה יש מצב לכיפה ואין מצב למסיכה?
כיפה זה מנהג
שמירה על הבריאות זה דאורייתא!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה