כללי זה נראה לכם נורמלי?

• הוסף לסימניות
גננת אחת בקשה ממני עבודה, בסוף היא אומרת לי: טוב, תדפיסי ל60 בנות גם לגן של חברה שלי-
זה מקובל??????

• הוסף לסימניות
האם החברה שלה יכולה להשתמש בעיצוב הזה? לכאורה לא, זה שלך וזכותך למכור לה את זה שוב, למרות שבמחיר מלא את לא יכולה כי אז תצטרכי לשנות מעט.
אם לא סוכם איתך מראש שזה ל-2 גנים, את בהחלט יכולה לבקש מחיר נוסף סמלי על שימוש של עוד מישהו, אך מצד שני את צריכה לשים לב שזה לא כ״כ הוגן שהחברה ״מרויחה״ מזה שהיא רוכבת על עיצוב שנעשה במיוחד למישהי אחרת, לכן הייתי ממליצה לקחת מחיר נוסף לחברה אך לסכם את המחיר שזה יוצא סה״כ, ולהדגיש שזה מחיר העבודה בשימוש לשתי גנים, ולא שזו התוספת לגן השני, ז״א שהמחיר החדש יתחלק בשווה בין שתיהן....
וכדי שיובן שתעריף עבודה ל-2 גנים הוא לפעמים גבוה יותר, ולא שהחברה מרויחה על גב חברתה מחיר זול...

• הוסף לסימניות
באופן כללי לי אישית נראה שאם יש לך עבודה שנבנתה ללקוח אחד, ולקוח אחר מבקש כזו בדיוק לא הוגן למכור זאת שוב, אפילו שהזכויות על הגרפיקה שייכות לך... אא״כ את מקבלת רשות מפורשת מזה שהזמין את הגרפיקה, ועושה שינויים ללקוח החדש, בצבעים וכדו׳ כדי שזה לא יראה אותה עבודה בדיוק...

ובעניין ה-50% אם זו עבודה זהה בדיוק, למה הוגן שהלקוח הראשון יפסיד, הרי סה״כ הוא הזמין את העבודה וחשב שהיא יחודית לו, (אם לא היה אכן קונה ממאגר מוכן ולא טורח להזמין במיוחד וכדו׳) אז אולי יותר הוגן שהוא יקבל ״החזר כספי״ :) מאשר לתת ללקוח השני להרויח על גבו עבודה מוגמרת בחצי מחיר...

כך לפחות לענ״ד...
אבל אני אולי יש כאן שחושבים אחרת ומוכרים את אותה עבודה בדיוק, שוב ושוב וללא שינויים? מעניין לשמוע...

• הוסף לסימניות
זה נראה שזה נעשה בהבנה וחברות בין שתיהן, לא? אם כן, אולי באמת הוגן לתת מחיר קצת יותר גבוה שכאילו יתחלק בין שתיהן.

• הוסף לסימניות
לי זה היה נראה סוג של חוצפה, בלי לגמגם אפילו ובלי לבקש יפה, "תדפיסי לי גם לחברה שלי", וזה משהו שעבדתי עליו, לא הוצאתי משהו ב5 דק'.

• הוסף לסימניות
אני חושבת שה"חברה שלה" תשלם בדיוק את אותו מחיר שהיא שילמה.
כמו בדפוס שכל אחד משלם בדיוק מה שה"חבר שלו" משלם
גם אם למכונה זה לוקח כמה שניות...

• הוסף לסימניות
אבל ת'כלס- את שולחת לה את הקובץ. הקובץ עכשיו אצלה.
אז גם שנה הבאה היא תשתמש בו, לא?
וגם בעוד 5.
אז גם חברה שלה...
כתבת איפה שהוא שזה לשימוש אישי?
היא שילמה, זה אצלה... אז לעניות דעתי זה לא נחמד- אבל זה הוגן.

• הוסף לסימניות
זה מאד טבעי מגננת להתנהג כך ויפה מאד שהיא מפרגנת לחברה שלה משהו שהיא שילמה עליו.
שומר בריאות נפשו מתרחק מעבודה עם גננות וכיוצ"ב.
אדרבא שתהנה עם זה גם לשנה הבאה...

רוב (לא כל) הגננות לא מבינות בערך של עבודת גרפיקה ויותר קל לא להתעסק איתן כלל מ"להסביר" להן.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אסתר10;1288250:
אני חושבת שה"חברה שלה" תשלם בדיוק את אותו מחיר שהיא שילמה.
כמו בדפוס שכל אחד משלם בדיוק מה שה"חבר שלו" משלם
גם אם למכונה זה לוקח כמה שניות...

זה לא כ״כ מדויק... אבל כבר כתבתי את דעתי לעייל...
לקוח משלם של עבודה שנעשית יחודית לו, לא הוגן למכור אותה שוב ושוב.
בדפוס זה שונה לחלוטין מדפיסים יצירה קיימת ולא יוצרים יצירה יחודית ללקוח.

אם שתיהן תשלמנה את אותו המחיר בדיוק, אך הוא יהיה נמוך יותר אז זה אולי יהיה הוגן...
אבל זה באמת תלוי בחוש ההגינות הפרטי של כל אחד :(

• הוסף לסימניות
בקשי תוספת תשלום על כל יחידה נוספת מעבר למה שסוכם

• הוסף לסימניות
כיום (לדאבונינו) מעבירים חומר מגננת לחברתה - הלכתי זה לא ברור
אבל גננת אחת קונה דפי יצירה - והשאר מעתיקים

אם טעיתי - התנצלתי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;1288258:
זה מאד טבעי מגננת להתנהג כך ויפה מאד שהיא מפרגנת לחברה שלה משהו שהיא שילמה עליו.
שומר בריאות נפשו מתרחק מעבודה עם גננות וכיוצ"ב.
אדרבא שתהנה עם זה גם לשנה הבאה...

רוב (לא כל) הגננות לא מבינות בערך של עבודת גרפיקה ויותר קל לא להתעסק איתן כלל מ"להסביר" להן.

למה זה נראה לך טבעי? ולי זה היה נראה חוצפה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tirza10;1288424:
למה זה נראה לך טבעי? ולי זה היה נראה חוצפה?

תכנסי לראש שלהן, תראי כמה שזה נורמלי, אין להן שמץ של מושג שזה לא "פייר"...
הכי בריא לא לעבוד איתן.

אני עובדת רק עם קרובות, ע"פ רצוני , שמבחינתי העבודה חינם שתעשינה עם זה מה שהן רוצות.

• הוסף לסימניות
אני עדיין לא מבינה למה דיסקים זה ברור שאסור לצרוב בציבור שלנו ועבודות גרפיות מועתקות בהינף מקלדת? אולי נפתח אתגר של הסברה בעניין?!

• הוסף לסימניות
במידה והלקוחה הייתה מבקשת לך עיצוב רשמית בשביל למכור למאה גננות זה גם היה לא בסדר??
מה הבעיה שהיא מוכרת/ נותנת?!
היא שילמה לך על עבודה, מבחינתך היא יכולה לעשות עם זה מה שברצונה, היא יכולה גל לחלק את זה מתנת חג ביחד עם עיתון משפחה לכל משפחה בישראל.
אני לא רואה היכן הבעייתיות כאן...

תחשבי שהיא אמרה לך לפני זה שזה לשמונה גנים, היית לוקחת יותר? את לוקחת תשלום לפי יעד המוצר??

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י HERSHY;1288549:
במידה והלקוחה הייתה מבקשת לך עיצוב רשמית בשביל למכור למאה גננות זה גם היה לא בסדר??
מה הבעיה שהיא מוכרת/ נותנת?!
את לוקחת תשלום לפי יעד המוצר??

לפעמים לוקחים תשלום לפי יעד המוצר, בוודאי,
למוצר שמיועד למכירה בעצמו שהלקוח מרוויח על עצם היצירה שלך (כדוגמא: עיצוב כרטיסי ברכה שימכרו בחנויות וכדו׳) מקובל לקחת תעריף הרבה הרבה יותר גבוה... או אחוזים...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לנדא;1289189:
לפעמים לוקחים תשלום לפי יעד המוצר, בוודאי,
למוצר שמיועד למכירה בעצמו שהלקוח מרוויח על עצם היצירה שלך (כדוגמא: עיצוב כרטיסי ברכה שימכרו בחנויות וכדו׳) מקובל לקחת תעריף הרבה הרבה יותר גבוה... או אחוזים...

ואם הכרטיסים שעיצבת הם כישלון מסחרי תחזירי 'הרבה הרבה' כסף ללקוחה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סטודיו נועה;1289210:

א. מאד מקובל לקחת על עבודות למכירה יותר...
קחי לדוג׳ בשאטר, קניית תמונה עולה x,
אך קניית תמונה עם רשיון לשימוש מכירה (הדפסה כל חולצות, כרטיסי ברכה, מכירת קנווסים) עולה בתעריף הרבה יותר גבוה, גם אם העמדת קנווסים למכירה עם התמונות ואחד לא נמכר לא יחזירו לך את הכסף, ובכ״ז עצם העובדה שקנית למטרה הזו היית צריכה לשלם יותר, זה דבר מאד מקובל.

ב. אם מדובר על אחוזים, אז אכן בהסכם של אחוזים יש סיכון גם לחוסר רווח אם המוצר לא נמכר.... (אם לא מבטחים מראש מחיר בסיס)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סטודיו נועה;1289210:

לא.
זה בעיה של הלקוח אם השקיע בדבר כזה ולא הלך לו. כמו שיקנה הרבה סחורה ולא הצליח למכור. ואם הפרסום שעשית למישהו וחולק בכל מקום ולא הרגיש עליה במכירות - את תחזירי לו את הכסף???
הוא קנה. הוא אישר. והוא הלך על זה...

בטח שלוקחים לפי תחזית - אם זה לפאנית השכונתית לא תקחי את אותו מחיר כמו לרשת פאות מוכרת, נכון?

חוץ מזה שעם גננות צריך לעבוד לפי מחיר בסיס + תוספת לכל ילד
כך אם קורה מצב כזה אז היא יודעת מראש שתצטרך להוסיף כי פתאום במקום 25 ילדים יש לה 50.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה