כללי זה קרה גם לי, למרות הסכם חתום... הסכיתו:

• הוסף לסימניות
הקובץ המצו"ב הינו פרי עמל של באמת הרבה מאד שעות עיצוב ועימוד שהתפרסו על פני כשלושה חודשים :eek:
חתמנו בתחילת העבודה על חוזה.
בחוזה הצעתי מסלול לפי עמודים, וזה התחלק לפשוט ומורכב. ומסלול אחר,כללי , הכולל 4 מדורים לכל עונה, כריכה ושערים וכולו בסכום x.
הלקוחה בחרה במסלול הזה של הסכום המוגדר מראש

אך היא המשיכה והוסיפה עמודים ומדורים לאורך העבודה כשהדבר שהיה אמור להיות כ40 עמודים שהם כפולה של אותם 4 מדורים מעוצבים,פלוס שערים, אם אתם אוחזים ראש, הגיע ל96 עמודים כשרובם רובם צריכים עיצוב פרטני ויחידני. על הצבה נוספת של אותו מדור לא גביתי.
אתם עדיין איתי? כי אני צריכה אותכם כמקצוענים וכאסרטיבים גם יחד.

היום שלחתי את פרוט הסכום לתשלום, שיצא פי כמעט 4 מהסכום x המקורי. ולקוחתי- חשכו עיניה. מה? על לוגו 500 ש"ח? (אצלי זו הורדה...) וכו וכו'.

לטענתי ברגע שהיא חרגה ממסלול ב' שהכיל כך וכך דפים, חזרנו למסלול א' של תשלום לפי דפים. ואם תשמעו כמה לקחתי לעיצוב פשוט ועיצוב מורכב - תקטלוני מהכיוון השני.

אז מה אתם בסיפור הזה?
א. אוזן שומעת שעברה גם היא דברים כאלו, ויודעת לחוש את הכאב ואת תחושת הניצול שאני חווה.
ב. חוו"ד- מי מכם יוכל לזרוק לי כמה היה לוקח על הספר הנ"ל.
ג. הצודקת אנוכי בטענתי בקשר למסלולי התשלום, כדלעיל?

• הוסף לסימניות
אני שייך לג'.

השאלה היא בעיקר מהו ההסכם שנעשה ביניכם.
אם שני המסלולים נשארו כאופציה על השולחן, והיא רק אמרה לך ש"יוצא לי יותר משתלם המסלול הגלובלי", אז מרגע שזה לא משתלם לה היא אוטומטית עוברת למסלול השני.
אבל, בהנחה והיא בחרה את המסלול הגלובלי וסגרה עליו, כל השינויים שנעשו אחר כך הם מחוץ למסלול ההוא, והם בעצם בלי הסכם!
ואז, אתם צריכים ללכת לרב שיכריע אם בודקים כמה עבודה כזאת שוה בשוק, או שאת המפסידה בגלל שלא הודעת את המחיר לתוספת.

מה היה ההסכם?

• הוסף לסימניות
טוב אין לי מושג לגבי תמחור,
כי עוד לא יצא לי לעצב אף פעם כזה ספר "מורכב",
שבו כל עמוד כמעט צריך עיצוב שונה מחודש ומיוחד,
אבל...
מה שיש לי להגיד אחרי שרואים את ההשקעה,
שמה שיצא זה מקסים

(בקטנה: משהו מפריע לי בעיצוב של הכותרות של "דבר המנהלת" והדומים... והייתי גם חוזרת על האלמנט של העונה, נניח עלים בסתיו, גם בעמודים הבאים)

אבל זה כלל לא משנה לעיצוב הכללי השהוא מקסים ומדהים ומושקע בכל עמוד בנפרד...
ומה שיש לי להגיד על מי שלא יודע להעריך ולא מוכן לשלם למרות שהוא זה שסטה מהחוזה המקורי,
שהוא....
טוב פה אני עוצרת, כי נראה לי שאף אחת מהמילים שעומדות לי על קצה הלשון לא מתאימה להכתב בכזה פורום.....
מבינה ומשתתפת...

• הוסף לסימניות
לענ"ד 2000 ש"ח זה מינימום לפרוייקט הזה

• הוסף לסימניות
חוברת מושקעת מאד

• הוסף לסימניות
אני משתדל כ"פ שיש תוספת שתגרום שינוי במחיר ממה שהלקוח חושב שסוכם לעדכן אותו ולהיות ברור שאתה יודע שזה יעלה המחיר רק למנוע את ההפתעה בסוף.

• הוסף לסימניות
הטעות שלך היא כזו:

ברגע שהיא חרגה ממספר העמודים, מחובתך היה לשלוח לה מייל "הריני לעדכנך שעברנו את מספר העמודים שהוגבל בחוזה, אי לכך אנו עוברים למסלול מס' 1 דהיינו תמחור לפי עמודים".

ברגע שלא עשית זאת, יש פה סוג של הטעיה (הגם שלא בכוונה) מצידך.

• הוסף לסימניות
[זה אכן מתסכל, כשגם אחרי שמפנימים שצריך חוזה שוב מסתבכים...
תמיד יש עוד מה ללמוד ולהתקדם!
ומה אנחנו לומדים מהסיפור הזה? להיות ברורים לגמרי.
(לפעם הבאה... לנסח כך: עד 40 עמ' - מחיר גלובלי X. כל עמוד נוסף מעבר ל40 ראשונים יחושב לפי Y ש"ח)

QUOTE=TIP X;681989]כשהדבר שהיה אמור להיות כ40 עמודים [/QUOTE]

מה הכוונה כ- 40 עמודים?
האם בפירוש נכתב עד 40 עמודים
או שסגרתם על 4 מדורים ואת הנחת שכל מדור הוא עד 10 עמודים?

• הוסף לסימניות
לא הבנתי למה אם מספר העמודים הוכפל ב-2 בערך, את מכפילה את הסכום ב-4 ??

• הוסף לסימניות
רואים שהשקעת הרבה עבודה.
כואב לשמוע שבסופו של דבר הלקוח לא מספיק מעריך את העבודה ולכן התשלום נראה גדול עליו.
לא הייתי חוזר למסלול הראשון, אבל, כן הייתי מתמחר את העמודים הנוספים לפי מחיר מסויים פר עמוד.

• הוסף לסימניות
40 העמודים המקוריים היו אמורים להיות 10 לכל עונה, הכוללים שער לעונה, ו4 מדורים שאמרה לי שיחזרו על עצמם בכל העונות.
עכשיו, מדור כמו "ילדים מספרים" "ילדי שי" אמנם חזר אבל בעיצוב לגמרי לגמרי שונה כך שרק את שמו יכלתי לשבץ שוב... זה ההסבר לקפיצת המחיר פי 4.

לגבי מי שהציע 2000 ש"ח. באמת זה מה שהיית לוקח ל96 עמודים מעוצבים? אני דרשתי יותר.
אשמח לשמוע עוד כיוונים.

לגבי ההצעה של ונתנו- חושבני שכך אעשה, למרות שהמחיר הסופי יצא כמדומני אותו דבר.

אתם יודעים, זה מעצבן גם כי מדובר בבי"ס ולאורך חדשי העיצוב היא גם סתם פטפטה איתי וידעה אותי מדי פעם על הפעילות. והבנתי שהם יודעים יפה מאד להוציא אלפי שקלים על יום אחד של פעילות. ופתאם פה... ועוד על דבר שישאר לתמיד, וילוה את הפעילות לשנה שלמה...

קבלו על הדרך עוד קצת עמודים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י TIP X;682127:
למרות שהמחיר הסופי יצא כמדומני אותו דבר.
שייצא אפילו יותר, אבל שהחשבון יהיה הוגן.
נ.ב. לא הייתי עושה עבודה כזו (כי התיקונים לבד של עבודות כאלו - הם עשרות שעות ללא סיפוק, ולכן שווה סכום שאי אפשר לשלם), אבל זה שווה הרבה יותר מ־2000 ש"ח.

• הוסף לסימניות
קודם כל, העבודה יפייפיה ומושקעת.

2000 ש"ח זה גובל בבדיחה לפרויקט כזה.

• הוסף לסימניות
אני גם היתי לוקחת יותר מ2000 ש"ח, אבל תמיד כדאי לידע תוך כדח העבודה... כי יש הרבה מהלקוחות שלא יודעים להעריך את העבודה.
בכל אופן הספר פשוט חלום......
רואים שיש בו הרבה מאד שעות עבודה..

• הוסף לסימניות
העבודה יפה ומושקעת
לא מתמצאת בכלל בתמחור
( בקטנה - בילדות מתוקה - עוגה חרפית - זה בכוונה? או שכותבים חורפית?)
המון הצלחות!!!

• הוסף לסימניות
עבודה יפה,
מכירה את זה מקרוב, כשעובדים עם בתי ספר חייבים לקחת את זה בחשבון שהעבודה יותר קשה נפשית מכל לקוח אחר. את צודקת אבל אני לא בטוחה שתוכלי לקבל את כל המגיע לך, תנסי לעמוד על שלך ותגידי להם במפורש מה שאת חושבת על הכספים שהם יודעים להוציא.

סיפור אישי: עשיתי עבודה עבור מוסד כלשהו, והיו אמורים לשלוח אלי חומר לעבודה, אחת המורות מתקשרת אלי שהם שלחו לי את החומר עם מישהי שמתגוררת בשכונה שלי ושאני ארד הרגע לקחת את זה, (מרחק של כמה בנינים) זה היה יום גשום במיוחד ואני עם 2 קטנים בבית, אמרתי לה שאין לי אפשרות לצאת וחבל שלא תאמו איתי קודם - את לא מאמינה איזה שוק היא חטפה על החוצפה שלי, אבל אח"כ כשעמדתי על שלי, היחס אלי השתנה לבלי היכר.
למורות לפעמים יש נטיה לחשוב שכולן תלמידות שלהן...

• הוסף לסימניות
אמרתי מינימום, אני אישית הייתי מראש מתמחר הרבה יותר.
והסיבה שאמרתי מחיר כזה היא כי מריפרוף מהיר שמתי לב שיש כמה עמודים זהים חוץ ממשפט אחד, ויש כמה עמודים שהעיצוב נעשה על כפולת עמודים, ולכן אולי יש מקום לבוא לקראת הלקוחה, בפרט שהיא לא ידעה מראש את הסכום.

• הוסף לסימניות
אני לא הייתי לוקחת פחות מ-40 ש"ח לעמוד, כשבכל עמוד עיצוב שונה,
הרי ברור שמדובר על עבודה של יותר משעה לעמוד ובלי לדבר על תיקונים, שליחת מיילים, חזרה, ושוב תיקונים וכדו'
ובחשבון פשוט: 96*40=3800 בערך. ובפחות מזה... את עושה מעצמך צחוק,
כך שפחות מהסכום הזה בוודאי לא היייתי לוקחת על עבודה כזו,
כך נראה לענ"ד.
אבל........
הבעיה היא כשלא יידעת אותה במהלך העבודה: "הוספת עמוד מעבר להסכם, זה יעלה לך כך וכך",
או "תוספת תיקונים וכו' תעלה לך כך וכך" וכן, "עיצוב הלוגו יעלה לך כך וכך" וכן הלאה...
ולכן לדעתי רק בשאלת רב המקובל על 2 הצדדים תוכלו לפתור את העניין בדרך מכובדת.
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
וואו, חתיכת עבודה!
כל עמוד משהו אחר, מושקע ומעוצב. 40 ש"ח לעמוד זה אולי הגיוני בלי לכלול את שעות תיקונים.

• הוסף לסימניות
על העמודים הריקים בסוף כל עונה- לא גביתי כלל.
עמודים שרק הכותרת משתנה - ג"כ.
גביתי רק על כל עיצוב נוסף.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה