זוכרים את הפשלה בסטודיו?

• הוסף לסימניות
אז אני מעלה פה את התמונה המקבילה, ואני יודעת שפלש אחורי היה מקפיץ את התמונה...
בכל מקרה אני אמחוק את התמונה בסוף השרשור בעז"ה, לא מתחשק לי בעיות...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שושיה;928351:
בכל מקרה אני אמחוק את התמונה בסוף השרשור בעז"ה, לא מתחשק לי בעיות...

???
סיכמו פה משהו רק שבוע שעבר...

• הוסף לסימניות
לא זוכרים את הפשלה
ואין לאף אחד ענין להגיב על תמונה שעומדת להימחק

• הוסף לסימניות
אבל היא מאוד מתוקה

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
...

• הוסף לסימניות
ענת, זה אחרי תיקון צבע.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שושיה;928396:
אני מוחקת בגלל שאני פוחדת מהאמא...

למה את פוחדת??
אם היא מרשה - תעלי בלי לפחד!
ואם לא - אל תעלי! (בלי לפחד!)
ואם אולי - פשוט תשאלי... (ולא תפחדי, לעשות מה שמותר לך ומה שהתחייבת לעשות.)

בהצלחה רבה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שושיה;928404:
ענת, זה אחרי תיקון צבע.

תיקון? זה קילקול צבע.

הצבע המקורי היה כמעט מושלם.

אגב, כדאי למתוח את הרקע.
ולא לפתוח אשכול שסופו להימחק, כמובן.

• הוסף לסימניות
להרחיק אותה מהרקע השחור
הוא מואר מהפלאש.

בשביל מה יש פוטושופ? תעבדי על התמונה ותשחירי את הרקע כך לא יראו את הקמטים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י msphoto;928418:
תיקון? זה קילקול צבע.

הצבע המקורי היה כמעט מושלם.

אגב, כדאי למתוח את הרקע.
ולא לפתוח אשכול שסופו להימחק, כמובן.

אני יודעת, פשוט היא כתבה לי באישי שהצבע לא טוב, אז תיקנתי כדי להראות לה כמה זה מזוויע.

• הוסף לסימניות
את מפחדת מהאמא? את חיה בסרט? אם אין לך אישור פרסום את לא יכולה להעלות גם ליום אחד. ועוד את כותבת ליד זה שאת מפחדת מהאמא, מה שיכול להוכיח לבית משפט (במקרה שיחליטו לתבוע אותך) שעשית את זה בידיעה ובכוונה, לא מתוך תמימות. ("את זה" = פרסום התמונה ללא אישור.)
את יכולה להרוס לעצמך את החיים. (וזה בלי לדבר בכלל על עוגמת הנפש שעשויה להיגרם לילדה ולמשפחתה, והיא בהחלט עלולה להיגרם אם הם מסוג המשפחות שממש מתנגדים לפרסום.)

וכמובן שאני לא מתכוונת להגיב על תמונה שתוסר.
בהצלחה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבקה.;928511:
את מפחדת מהאמא? את חיה בסרט? אם אין לך אישור פרסום את לא יכולה להעלות גם ליום אחד. ועוד את כותבת ליד זה שאת מפחדת מהאמא, מה שיכול להוכיח לבית משפט (במקרה שיחליטו לתבוע אותך) שעשית את זה בידיעה ובכוונה, לא מתוך תמימות. ("את זה" = פרסום התמונה ללא אישור.)
את יכולה להרוס לעצמך את החיים. (וזה בלי לדבר בכלל על עוגמת הנפש שעשויה להיגרם לילדה ולמשפחתה, והיא בהחלט עלולה להיגרם אם הם מסוג המשפחות שממש מתנגדים לפרסום.)

וכמובן שאני לא מתכוונת להגיב על תמונה שתוסר.
בהצלחה.
אפשר ברכות.................

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 1020;928513:
אפשר ברכות.................
אני מרגישה צורך לטלטל פה חזק את הנאיביים שלא קולטים שפורום הצילום של פרוג הוא לא משפחה אחת קטנה ואינטימית. חבר'ה, עלולים לתבוע אתכם על דברים שאתם מפרסמים פה. לא לחינם השתמשתי במילה "מפרסמים". זה פרסום. מה שכתבתם או העלתם <תמונה> לכאן - נמצא בחוץ, בפומבי, מפורסם. יכול להגיע לעיתון "הארץ" החילוני, יכול להגיע למאגרי תמונות ארציים, יכול להיות במודעת פרסומת של גמ"ח לילדים ממשפחות הרוסות... יכול כל דבר. זה מסוכן! באמת ובתמים זה עלול להרוס לכם את החיים באמצעות תביעת ענק שגם תגרום לכם לפשוט רגל וגם תהרוס את המוניטין שלכם.

אני בכוונה כותבת בחריפות, כי אני מקווה שזה יחלחל. קל לדחוק את זה לאיזה מקום אחורי בתודעה ולהחליט "לי זה לא יקרה".
אז זהו, שכן. זה יקרה. תפסיקו עם ההתנהגות חסרת האחריות הזו. לטובתכם!! לי זה לא משנה בכלל, זה לא ישפיע עלי. עליכם כן.

====
מנהלים, נא לא למחוק את ההודעה הזו שלי, אפילו אם וכאשר התמונה תוסר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבקה.;928520:
אני מרגישה צורך לטלטל פה חזק את הנאיביים שלא קולטים שפורום הצילום של פרוג הוא לא משפחה אחת קטנה ואינטימית. חבר'ה, עלולים לתבוע אתכם על דברים שאתם מפרסמים פה. לא לחינם השתמשתי במילה "מפרסמים". זה פרסום. מה שכתבתם או העלתם <תמונה> לכאן - נמצא בחוץ, בפומבי, מפורסם. יכול להגיע לעיתון "הארץ" החילוני, יכול להגיע למאגרי תמונות ארציים, יכול להיות במודעת פרסומת של גמ"ח לילדים ממשפחות הרוסות... יכול כל דבר. זה מסוכן! באמת ובתמים זה עלול להרוס לכם את החיים באמצעות תביעת ענק שגם תגרום לכם לפשוט רגל וגם תהרוס את המוניטין שלכם.

אני בכוונה כותבת בחריפות, כי אני מקווה שזה יחלחל. קל לדחוק את זה לאיזה מקום אחורי בתודעה ולהחליט "לי זה לא יקרה".
אז זהו, שכן. זה יקרה. תפסיקו עם ההתנהגות חסרת האחריות הזו. לטובתכם!! לי זה לא משנה בכלל, זה לא ישפיע עלי. עליכם כן.

====
רבקה, כל מילה!!!
אנשים לא קולטים את ההקף וכמות הצופים פה. בטוחים שזה הבית שלהם. הזוי וקצת מפחיד.

• הוסף לסימניות
אכן,
וגם אם לא יגיעו לתביעה משפטית
יש בסיס רחב להבנה שתתכן פגיעה במשפחה המצולמת ושאינה מוכנה לפרסום.

האם הצלמת התכוונה לפגוע?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבקה.;928520:

====
זה מלחיץ אבל מה שבטוח זה שאם עיתון הארץ יחליט מסיבה עלומה להשתמש בתמונת סטודיו שהעלו לפרוג לשאול אם השערות יצאו בסדר הצלם יוכל לתבוע ולהוציא סכום מאוד נכבד, כל שכן אם זה למשהו לא לרוח הצלם, זה שיש כאלה שלא תובעים זה בעיה שלהם

מסכימה עם הקטע שחייבים לקבל אישור הורים לפני שמעלים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבקה.;928520:

====
טוב באמת לדעת .את מעלה נקודה חשובה. אך התכונתי לחלק השני של תגובתך

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ליבי עיצוב;928531:
זה מלחיץ אבל מה שבטוח זה שאם עיתון הארץ יחליט מסיבה עלומה להשתמש בתמונת סטודיו שהעלו לפרוג לשאול אם השערות יצאו בסדר הצלם יוכל לתבוע ולהוציא סכום מאוד נכבד, כל שכן אם זה למשהו לא לרוח הצלם, זה שיש כאלה שלא תובעים זה בעיה שלהם

מסכימה עם הקטע שחייבים לקבל אישור הורים לפני שמעלים

הצלם יוכל לתבוע אם זכויות היוצרים הן שלו. (ברוב המקרים של הצלמים פה בפרוג, שרובם לא מחתימים על שום טופס לפני הצילומים - יש מצב שזכויות היוצרים לא שייכים לצלם אלא ללקוח. ואז לצלם אין שום אמירה לגבי מי יפרסם ומי לא. במקרה כזה הלקוח יוכל לתבוע את המפרסם על הפרת זכויות יוצרים, אבל כנראה שהוא יהיה עסוק מדי בתביעות מול הצלם.)

בכל מקרה - הכסף מהפרת זכות היוצרים של הצלם לא יחפה על הסכום שהוא יצטרך לשלם על כך שהפר את הזכות לפרטיות של המצולם.

ועכשיו תאר לך את התסריט הבא: מאגר תמונות חרדי גונב את התמונה של הצלם שהעלה לפרוג, ומפרסם את התמונה במאגר למכירה. (מאגרים חוצפנים עושים את זה. קרה לחברה שלי שפרסמה פה.)
עיתון קונה את התמונה מהמאגר ומשתמש בה.
עכשיו הורי הילדה יכולים לתבוע את:
1. הצלם, שפרסם את התמונה
2. מאגר התמונות שפרסם את התמונה (ולא יכול להיתלות ב"לא ידעתי, הצלם אמר לי שזה בסדר", כי המאגר גנב את התמונה מהצלם, כאמור)
ובנוסף בעל זכויות היוצרים (אם זה הלקוח או הצלם, תלוי במקרה הספציפי) יכול לתבוע את המאגר על גניבת התמונה (הפרת זכויות יוצרים).
יוצא שעל המאגר עומדות שתי תביעות-בפוטנציה (אחת מהלקוח ואחת מהלקוח/הצלם), ועל הצלם אחת.
מדגישה: אף אחד לא יכול לתבוע את העיתון שרכש את התמונה, כי האחריות על אישור הפרסום היא של המאגר. מאגרים רציניים לא מוכרים בכלל תמונות של בני אדם ניתנים לזיהוי ללא אישור פרסום.
(כלומר, אפשר לתבוע את העיתון, אבל העיתון יוסיף כ"נתבע צד ג'" את המאגר, שגרם לו להשתמש בתמונה בלי שידע שאין אישור פרסום.)

בוא נניח לרגע שזכויות היוצרים הן של הצלם (נניח סוכם כך מראש בין הצלם ללקוח) ולכן הוא אכן יכול לתבוע את המאגר על גניבת זכויות היוצרים. אבל במקרה יצא שמנהל המאגר הוא דוד של הצלם. הם לא ידעו את זה לפני כן (גם מנהל המאגר לא ידע מי הצלם כשהוא גנב את התמונה), אבל גילו אחרי שהעניין התפוצץ. (או שהם שכנים או חברים או כל דבר.)
ברור שהצלם לא יתבע במקרה כזה, נכון? אבל עדיין הוא נשאר בבעיה מול הלקוח.

ואם זכויות היוצרים הן של הלקוח (יש מקרים כאלה בחוק זכות היוצרים) ובמקרה מנהל המאגר הוא חבר טוב של הלקוח (אבל הוא לא זיהה שמדובר בבנו של הלקוח)? כמובן הלקוח לא יתבע את מנהל המאגר על גניבת זכויות היוצרים ולא על פרסום התמונה, אבל הוא עדיין יכול לתבוע את הצלם על פרסום התמונה בפורום (שגרר את הפרסום במאגר).

בקיצור - העניין הרבה יותר מסובך ממה שציירת, ואין סיבה להיכנס לזה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה