זוכרים את הפשלה בסטודיו?

• הוסף לסימניות
בנוסף לדברייך, שלצערי אנלי כרגע את האפשרות להתעמק בהם:
בל נשכח את המוסריות המינימלית. להעלות לאינטרנט תמונה של ילדה בשעה ש(אולי) הוריה מסרבים לזאת?! :eek:

לו הייתה זאת בתי, הייתי משתוללת כלביאה.

• הוסף לסימניות
תודה רבה לך רבקה על האזהרות!!!
מחקתי כל קשר שלי.
אם הייתי שואלת את האמא לא נראה לי שהיתה מסרבת, רק שלא היה לי כח להרים אליה טלפון...
בכל מקרה אני מודיעה בזה הרגע! מי שהוריד את התמונה שלי למאגר כלשהו אין לו מחילה לעולם! ושום פיצוי שינתן לא יכפר על מעשה בלתי נסלח זה, הוזהרתם!!!

• הוסף לסימניות
בעניין של תביעה זה נכון שאם זכויות היוצרים הן של הלקוח הצלם הוא זה שמסתבך אבל אני דיברתי על הפרת זכויות יוצרים כשהן של הצלם שכן יש מה לעשות, וכשצריך לתבוע אפשר וצריך לקבל ייעוץ משפטי את מי בדיוק לתבוע ותמיד יש את מי.
אגב אם גרפיקאי יכול להתבע (ושמעתי על מקרים כאלה) על שימוש בתמונה ממאגר שיש בה הפרת זכויות יוצרים, אז גם העיתון שהוא עובד בו.

• הוסף לסימניות
בקשר לרקע השחור, כדאי שאדביק את הרקע על הקיר? כי החדר קצת קטן:mad:
אז עד שנבנה פעם, זה מה יש...
אם אני מדביקה על הקיר אני מרוויחה כמה ס"מ לטובת המרחק של הילדה, נכון?
והבד- בד של בטנה, נורמלי? זה מה שהצלחתי להשיג לסטודיו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שושיה;928567:
בכל מקרה אני מודיעה בזה הרגע! מי שהוריד את התמונה שלי למאגר כלשהו אין לו מחילה לעולם! ושום פיצוי שינתן לא יכפר על מעשה בלתי נסלח זה, הוזהרתם!!!
:confused:מה נסגר?!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י RacheliM;928578:

קוראים לזה פרנויה....

כל מי שלוחץ על התמונה בכדי לראות אותה בגדול
המחשב מוריד את התמונה לתיקיית הקבצים הזמניים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tamiro;928580:
קוראים לזה פרנויה....

כל מי שלוחץ על התמונה בכדי לראות אותה בגדול
המחשב מוריד את התמונה לתיקיית הקבצים הזמניים.

היא כתבה למאגר, לא סתם למחשב.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבקה.;928584:
היא כתבה למאגר, לא סתם למחשב.
היא כתבה למאגר כל שהוא.... (קטנונית)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שושיה;928567:
תודה רבה לך רבקה על האזהרות!!!
מחקתי כל קשר שלי.
אם הייתי שואלת את האמא לא נראה לי שהיתה מסרבת, רק שלא היה לי כח להרים אליה טלפון...

שמחה שקיבלת את זה ככה.
לגבי האמא: רק אישור בכתב, ורצוי מאוד גם מהאבא. (בגדול צריך את שני ההורים.)
אם את יודעת שיש לך עסק עם הורים פרודים/גרושים - עוד יותר חשוב להקפיד על אישור משניהם, אפילו שזה הופך את הסיפור ליותר מסובך. ואם אחד ההורים לא מאשר - לא להשתמש. אין מה לעשות, עם כל הבאסה.
[קרה לי עם הילדים של חברה גרושה שלי. צילמתי אותם במתנה ומתוך סיכום שאוכל להשתמש בתמונות. שלחתי לה טופס ששניהם יחתמו עליו, אבל בסוף הסתבר שהאבא לא אישר. (גיליתי רק לאחר מעשה, אל תשאלי למה.) לאחר מעשה נאלצתי לא להשתמש בתמונות. באסה, אבל קורה. לפחות חברה שלי שמחה ונהנית מהתמונות.]

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ליבי עיצוב;928568:
בעניין של תביעה זה נכון שאם זכויות היוצרים הן של הלקוח הצלם הוא זה שמסתבך אבל אני דיברתי על הפרת זכויות יוצרים כשהן של הצלם שכן יש מה לעשות, וכשצריך לתבוע אפשר וצריך לקבל ייעוץ משפטי את מי בדיוק לתבוע ותמיד יש את מי.
אגב אם גרפיקאי יכול להתבע (ושמעתי על מקרים כאלה) על שימוש בתמונה ממאגר שיש בה הפרת זכויות יוצרים, אז גם העיתון שהוא עובד בו.

כן, כתבתי בקטן: אפשר לתבוע, אבל הגרפיקאי (או העיתון, בדוגמא שלי) יכול לתבוע תביעת צד ג' כלפי המאגר ולטעון שהמאגר הוא זה שגרם לו לחשוב שזה בסדר להשתמש. ואם המאגר עושה רושם רציני (כלומר, אם הגרפיקאי/העיתון יוכל לטעון שהוא באמת ובתמים חשב שהמאגר חוקי, ואם הטענה תשכנע את בית המשפט <למשל אם המאגר מתחזה לחוקי>) - הגרפיקאי/עיתון יזכה.

• הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה