זוכרים את קמפיין ההסתה של אגד?

• הוסף לסימניות
אז מתחת לפני השטח השנאה ממשיכה לחלחל...

קבלתי במייל, אין לי מושג מתי צולם, יתכן שזה משהו ישן
בכל מקרה- מזעזע ומכעיס!

קבצים מצורפים

• IMG-20140901-WA0021.jpg
    KB 40 · צפיות: 26
  • הוסף לסימניות
מכעיס

אבל כנראה שאין חדש תחת השמש:mad:

• הוסף לסימניות
תניחו רגע את הפרסומת הזו בצד, ותחשבו על עצם הענין.

אם אנחנו כחברה חרדית מתקוממים נגד כל גילוי של ביקורת כלפינו, וטוענים שזו אנטשימיות, אנחנו בבעיה.
כי כמו שאדם צריך להיות פתוח לקבל ביקורת על עצמו, היכן שהוא שוגה, כך גם חברה.
בענין נזק לרכוש ציבורי, למרבה הצער קיימת בעיה אצל חלק מאיתנו.
זה חלק קטן, אבל הנזקים לא קטנים. עדיף להכיר בזה ולטפל בזה מאשר להאשים את כולם חוץ מאשר את עצמנו.
לדוגמה - בשכונה שאנחנו גרים, שכונה חרדית, קורה שילדים זורקים אבנים על אוטובוסים. זה באמת מזעזע.
אבל אם נעצום את העינים נוכח בעיות, במקום להיות ישרים עם עצמנו. לחשוב מאיפה זה מגיע, ולהאבק בתופעות השליליות, הדברים רק יחמירו.
תודה שהקשבתם...

• הוסף לסימניות
זה שצריך להתייחס לבעיות ולטפל, לא סותר שיש כאן מכתב אנטישמי נגד החרדים.
אם ההדגשה של 'החרדים' היא במקור, זה מזעזע פי כמה.
זה כמו שתחלקי מכתב: לבעלי החנויות היקרים!
היות והחילונים נוהגים לכייס ולגנוב, אנא צלמו כל ארוע כזה ודווחו למשה צלמוני.

• הוסף לסימניות
דרך של שמירת התורה והמצוות היא היחידה הטובה בעולם.
זה לא אומר שלא יכול להיות שיש בעיות שמצויות יותר בחברה החרדית, מכל מיני סיבות.
דווקא אם אנחנו בטוחים בדרך שלנו, אנחנו יכולים לדון בדברים בלי להבהל. האם כן, או לא, ולמה.
תשוו את זה להורים-
הורה שקופץ מכל שמץ של ביקורת, הוא הורה פחות בטוח בעצמו.
הורה שמוכן לשמוע ולשקול את הדברים, הוא הורה לא מאוים.

החברה החרדית טובה יותר, כי היא קרובה יותר לצורת החיים האמיתית.
לא בסתירה, יש לה בעיות אופיניות שנגרמות מסבות שונות. זה באמת לא אמור להבהיל לדון בזה, אם או לא ולמה.
אצלנו בשכונה, כשהגיעו מפלסות שלג, יידו בהן אבנים והפריעו לעבודה שלהם. אפשר לחשוב ולהבין למה זה קורה, אם רק פתוחים לחשוב על זה.
וגם המודעה הזו. אפשר להחליט שהיא הגיעה מאנטישמיות. אפשר לבחון את המציאות בעינים פקוחות ומתוך שלוה.
הבחירה הכללית היא בדרך כלל באפשרות הראשונה, וזה חבל מאד. כי זה מונע מאיתנו להתקדם.

• הוסף לסימניות
הם בטח מתכוונים לחבורת מחפשי האקשן שבמדים חרדיים שורפים פחי אשפה ומזיקים לאוטובוסים וכד'. גם להם קוראים "חרדים", מה לעשות?
די בקומץ כזה כדי להכפיש ציבור שלם.

• הוסף לסימניות
שוב, השאלה אם אנחנו מוכנים לדון בדברים או לא.
ילדים שזורקים כאן אבנים על אוטובוסים הם ילדים מבתים חרדים רגילים.
אפשר מיד להגיד: טוב, הם מיעוט קטן, והם לא ממש חרדים, וכו'.
אבל למה להבהל כל כך? מה יש עם בתוך כל הדברים הטובים יש גם בעיתיות? למה לא לחפש מאיפה היא מגיעה, ומה אפשר לשפר?

• הוסף לסימניות
כי הילדים שלי לא זורקים אבנים (חוץ מבן השנתיים שזרק היום בגינה חצץ)
לא ראיתי את בעלי מעולם זורק אבנים או מזיק למישהו (אולי הוא עשה את זה כשלא ראיתי)
וגמני- תמיד משתדלת להשאיר אחריי נקי ובגינה אוספת את כל העטיפות שהשאירו ההורים החילונים והחרדים על הספסל.
ולכן אני לא מסכימה שיכלילו אותי במכתב כזה ולא יכולה להתייחס אליו בלי להעלב.

• הוסף לסימניות
אוה, גם הילדים שלי לא, כמובן!
ברוך השם.
אז מה, לכן זה אומר שלא יתכן שיש תופעה בעייתית בצבור שאנחנו משתייכים אליו?
ודווקא בגלל שאנחנו חלק מהציבור, חשוב לי שהבעיות לא יטואטאו. כי אני רוצה שהדברים יטופלו, ורק אנחנו בעצמנו יכולים לטפל בזה.
אם נניח שהייתי מגלה מכתב של אגד שמציין שבשכונה שלי צריך לטפל בתופעה כך וכך, לא הייתי מתקוממת נגד המכתב, אלא נגד זה שהתופעה קיימת ושלא נלחמים בה. מה יעזור לי לעצום עינים?
זה מזעזע אותי שילדים שאמורים להיות מחונכים בצורה סבירה או יותר מתנהגים ככה, ואני חושבת שזה היה צריך להיות נושא לדיון, מדוע זה קורה, ואיך נעצור את זה.

אני גם לא רואה סיבה להעלב מהמכתב. את חרדית, משפחתך חרדית, אף אחד מהם לא פוגע ברכוש ציבורי. מעולה. הלוואי כולם ככה, והיות שהם לא, זה נושא לטיפול.
ברור שזה גורם להרגשה רעה. אבל העיקר כאן הוא הבעיה עצמה, לא העובדה שהצביעו עליה.

• הוסף לסימניות
דוקא את כל הכיתובים עם הטיפקס (LOVE וכו') כל החריטות במושבים,
אה ושכחתי את כל המסטיקים שדבוקים בכל מקום
זה גם נזקי החרדים?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נחל;1360126:
אוה, גם הילדים שלי לא, כמובן!

אני גם לא רואה סיבה להעלב מהמכתב. את חרדית, משפחתך חרדית, אף אחד מהם לא פוגע ברכוש ציבורי. מעולה. הלוואי כולם ככה, והיות שהם לא, זה נושא לטיפול.
ברור שזה גורם להרגשה רעה. אבל העיקר כאן הוא הבעיה עצמה, לא העובדה שהצביעו עליה.

זה שיש כאלו שהם ככה זה לא קשור לרמת החרדיות שלהם.
זה קשור לרמת החינוך שלהם.
חרדי הוא אחד שמצהיר על עצמו כי הוא משתייך לציבור ששואף לקיים תורה ומצוות, ומסכימה איתך שלכן מצופה שהחרדים יתנהגו כמו באמת שכתוב בתורה.
אבל כשלוקחים את זה והופכים ל'חרדים' זה לא ענייני. כי זה לא קשור לזה שהם חרדים. זה קשור לזה שהם חוליגנים.
יש חוליגנים חילונים ויש חוליגנים חרדים.
במקרה הזה לכל הקבוצה שהתפרעה יש אף סולד, והם גם חרדים. למה לא ציינו: בעלי האף הסולד שמתפרעים?
כי יש כאן ענין לשייך ציבור שלם בתור פורעי חוק. המילה חרדים ישר הופכת פה למילה נרדפת לדבר מגעיל שמתפרע ומזיק. ועל זה אני מוחה.

לא יכולה להיות עניינית כשאין פה ענייניות.

מסכימה איתך שיש צורך לכמה חרדים כמו גם לכמה חילונים לחנך את עצמם ואת ילדיהם ללא קשר למודעה, אבל לא מודעה כזו תגרום לזה, ויש חובה למחות עליה.
במיוחד שיש כמה 'חילונים' חסרי הבנה והומור ומסוגלים להתנכל לכמה 'חרדים' תמימים בשל המודעה המשתלחת הזו.

ואחרי זה מתפלאים למה היחס של נהגי אגד לחרדים הופך מיום ליום לאנטיפטי יותר ויותר.

• הוסף לסימניות
לכל המצדדים בצדקת אגד, יצא לכם לנסוע בקביעות בתחבורה ציבורית של בני נוער?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פוסטר;1360159:
לכל המצדדים בצדקת אגד, יצא לכם לנסוע בקביעות בתחבורה ציבורית של בני נוער?
השתגעת??
חיי יקרים לי.

נ.ב. לא צידדתי באף אחד.

• הוסף לסימניות
נחל,
ברור שלחברה החרדית יש עוד במה להשתפר,
ורואים חרדים שגורמים לנזק / משאירים לכלוך ברכוש ציבורי,

אבל שימי לב שהפניה לנהגים אומרת כך:
במקרה ואתה רואה חרדי מזיק, מיד תצלם, תשלח, תדאג לעורר את הענין,
במקרה ומדובר בחילוני / ערבי- לא נורא, לא קרה כלום, נשלח את הרכב למוסך, אגד כבר תספוג את הנזק...

כך אני בכל אופן הבנתי כשראיתי את ההדגשה על המילה "חרדים".

• הוסף לסימניות
זה מגעיל, אין ספק.
נחל, זו מדינה דמוקרטית, ואין כל חובה להיעלב וכן על פי ההלכה עד כמה שידוע לי אין חיוב להיעלב, אבל זה ריח צחנה שזועק למרחקיםםםםםם.
קצת חסר טעם להצדיק משמיצים.

• הוסף לסימניות
נחל, אני מבינה שאת לא מצדיקה אותם, אלא מנסה להתייחס בענייניות, דווקא למען הציבור שלנו.
אבל זה כ"כ לא ענייני עד שאין בכלל אפשרות להתייחס לזה כך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1360094:
ועוד יותר מזעזע זה ההיעלבות הזאת.
מי שיש לו אמונה בצדקת הדרך שלו, לא ממש נעלב מכל פיפס שאיזה פקיד טיפש כתב עליו..

• הוסף לסימניות
כנראה אחד הנהגים אחוז המוק כשראה את המילה חרדים, הופ - ישר צילם, קודם כל שיהיה תיעוד......
(כך אמרו לו לעשות...:p)

• הוסף לסימניות
לא כ"כ הבנתי מה הקשר למי שבטוח בצדקת הדרך שלו כן או לא.
אם היו מאשימים אותך בגנבה שלא ביצעת לא היית נעלב?
אני כן. גם אם המאשים היה פקיד זוטר.
וק"ו שהוא פקיד שנותן הוראות לנהגים ומסית אותם וזה יוצא על נוסעים תמימים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה