זוכרים את קמפיין ההסתה של אגד?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1360222:
ועוד יותר מזעזע זה ההיעלבות הזאת.
מי שיש לו אמונה בצדקת הדרך שלו, לא ממש נעלב מכל פיפס שאיזה פקיד טיפש כתב עליו..
עזוב, זה לא להעלב, גם אם יש כאלה שכתבו את זה בצורה אישית
עיין בתגובה של 'פוינט ק גת', נראה לי שם זה מוסבר ב-2 שורות בלבד.

אני חושב שכל אלה שכתבו שלא צריך לעצום עיניים ולנסות כן לטפל בבעיה - צודקים
אבל, גם על המודעה הזאת (הרעיון..) אסור להסתכל בעין אחת...
תפסיקו להיות כ"כ תמימים.

[הלוואי ועל כל 'קול קורא' של גדולי ישראל נגד קווי הניעס או טכנולוגיה פסולה - נתייחס ברצינות כמו שהתייחסו כאן למודעה של אגד (אני לא מתכוין אישי) ]

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1360222:

על משקל זה:
מותר להשמיץ/ להכפיש/לרכל/ לדבר לשה"ר, מי שמאמין בצדקת הדרך שלו לא ממש נבהל מהשמצות/הכפשות/רכילות/לשה"ר.
לא?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פלספלס;1360245:
על משקל זה:
מותר להשמיץ/ להכפיש/לרכל/ לדבר לשה"ר, מי שמאמין בצדקת הדרך שלו לא ממש נבהל מהשמצות/הכפשות/רכילות/לשה"ר.
לא?
על זה בדיוק בא המשפט הקצר והקולע, רק שתי מילים:
מה הקשר?? (יש לזה מנגינה, שווה לנסות)

• הוסף לסימניות
יאללה לומדעס....
אילו היה המצב שבכל יום ויום היו נפגעים אוטובוסים של אגד מחרדים, הרי לא הייתה הוראה כזו צריכה לבוא לעולם, כי הרי הנהגים היו מלומדים בענין ועושים כך כהרגל הנעשה טבע.
מכיון שהדבר קורה לעיתים רחוקות בבחינת "אדם נשך כלב" והיו אי מי מהנהגים שחשבו שאולי בכגון דא, ובהיות הענין נדיר ביותר, אפשר להקל ראש בכללים הרגילים, באה המודעה ומדגישה , שלמרות הנדירות עדיין תקפים הכללים הרגילים ויש לדווח אפילו כשחרדים מזיקים..
מדהים הא?
כמה כיף להיות חרדי...

• הוסף לסימניות
אתם מצחיקים
אין פה מידע נוסף שיתן את הרקע לסיפור אך אני מיד משערת שזה נתלה בתקופה שבה לא נכנסו אוטובוסים למאה שערים ואז זה מובן מאד- זה רק התפרסם עכשיו
מה רציתם שיכתבו:
"בעקבות ריבוי נזקים הנגרמים לאוטובוסים ע"י קבוצת פוחזים מזרם קיצוני הלבושים כחרדים אך בעצם הם אינם כאלה"
???
טבעי שצריך לצלם את הנזקים ולשלוח לחברת הביטוח ומבחינתם כל לבוש שחורים הוא חרדי ואין עוד מקום בארץ שהזיקו כך לאוטובוסים
לא מדובר על טיפקס ומסטיק

• הוסף לסימניות
בואו נשלח את כל התכתיב הזה לאגד!!!
אנחנו עלינו על אוטובוס מהרידינג ונוא הודיע שעד שכל אחד לא משלם הוא לא מעלה, ואין אפשרות להשתמש ברב קו אחד לכמה ילדים. כי החרדים גנבים!!!

• הוסף לסימניות
סליחה, נסעתי בלי סוף בילדותי-נערותי באוטובוסים בפתח תקוה.
לחילונים יש את הרעות החולות שלהם באוטובוסים מצד בני נוער פראי אדם אלימים ולא נרחיב כל שבחם..
היום בעיר חרדית נתקלת גם בחסרונות שלנו-
התעלמות בעיקר של ילדים/ות מנשים הצריכות עזרה,
חוצפות כלפי הנהג.
אבל זה לא מתקרבבבבבב למה שחויתי בפתח תקוה-תובבא.
למה אי אפשר לכתוב:
נא לצלם כל נזק וכו...
בשביל מה התוספת "חרדים"?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1360222:
בהתחלה חיפשתי את הציניות בהודעה הראשונה
מזל שהוספת את ההודעה הנוספת
לרגע פחדתי שהשתנית

• הוסף לסימניות
סתם כך לידיעתכם, הנסיעה במגזר החילוני שקטה ורגועה בהרבה מהמגזר החרדי (באופן ממוצע בלי להתייחס לנסיעות ייעודיות לבני נוער הנוסעים לבילוי), כולם מרוכזים במכשירים המרצדים, אין תינוקות שמרעישים, מקומות פנויים בשפע (בדר"כ), אין הפרדה גברים נשים וכל המסתעף, כל אחד משלם על עצמו ותו לא, אין סיבובים עד אין קץ.
אבל זה רק סתם כך לידיעתכם כי אני כמו כל חרדי ממוצע משוכנע עד עומק נשמתי שאגד מזלזלים בנו למרות שאנחנו אחוז ניכר מקהל לקוחותיהם.

ועוד הערה שלא קשורה, לאחרונה יצא לי להיתקל כמה פעמים בנהגים אדיבים ושירותיים במיוחד, ולעומת זאת בנוסעים חרדיים למהדרין שהתנהגותם לנהג היתה מזעזעת ומכוערת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עוד אחד;1360415:
סתם כך לידיעתכם, הנסיעה במגזר החילוני שקטה ורגועה בהרבה מהמגזר החרדי (באופן ממוצע בלי להתייחס לנסיעות ייעודיות לבני נוער הנוסעים לבילוי), כולם מרוכזים במכשירים המרצדים, אין תינוקות שמרעישים, מקומות פנויים בשפע (בדר"כ), אין הפרדה גברים נשים וכל המסתעף, כל אחד משלם על עצמו ותו לא, אין סיבובים עד אין קץ.
אבל זה רק סתם כך לידיעתכם כי אני כמו כל חרדי ממוצע משוכנע עד עומק נשמתי שאגד מזלזלים בנו למרות שאנחנו אחוז ניכר מקהל לקוחותיהם.

ועוד הערה שלא קשורה, לאחרונה יצא לי להיתקל כמה פעמים בנהגים אדיבים ושירותיים במיוחד, ולעומת זאת בנוסעים חרדיים למהדרין שהתנהגותם לנהג היתה מזעזעת ומכוערת.
לא הרגשתי את זה כשחזרתי מהתיכון יומיום באוטובוס, אא"כ אתה מכליל זאת בנסיעות לבילוי..

• הוסף לסימניות
שצריך לחנך את ילדינו לא להשליך שקיות דוריטוס חריף אש,הבנו. מקובל.
שצריך לעשות בדק בית ולהתמקד בשיפור ,הבנו. מקובל.
אבל שלא צריך להתייחס למודעה המחזקת דעות קדומות וסטראוטיפים, ואשר עשויה לחזק את ההסתה, זה מעבר להבנתנו.
על מודעה כזאת המייחסת נתונים שכאלה לציבור הערבי ,היו אומרים הסתה לגזענות. ומקימים אלף וועדות חקירה.
צדקת הדרך? אם היו מסיתים על שמירת שבת/ ברית מילה וכו' היינו אומרים- אמונה בצדקת הדרך לא תזיז אותנו ולו בסנט'
כאן המאבק הוא על טוהר השם. על קבוצה שלימה ש'מסומנת' כמזיקה, וזה עניין שונה בתכלית ומסוכן.

עד כאן. מיותר לציין שלא הבעתי עמדה לכאן או לכאן..

שצריך לשבת בדממה ולאבד את עור התוף בגלל ההוא מאחורה עם מקצב הראפ המטרטר,אין לכם ברירה ,תתחילו להבין.
שתעעעעעעיייזזזזזו לצפצף, אז באמת כבר יהיה קשה לזהות אתכם...
כחרדים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י איי בי מדיה;1360511:
ולענין האוטובוסים, אני גר במושב חילוני ונוסע כל יום באוטובוס חילוני, ופעם אחת ראיתי אפי' ילד חרדי שעושה דינמיות על האוטובוס.....

פעם גם ראיתי זברה.. וגם נברשת... ראיתי גם סוס צוהל, וגמל עם דבשת.
so what?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עוד אחד;1360415:

ענית לבד!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י איי בי מדיה;1360511:
מי שנפגע הוא נחיתי.

ולענין האוטובוסים, אני גר במושב חילוני ונוסע כל יום באוטובוס חילוני, ופעם אחת ראיתי אפי' ילד חרדי שעושה דינמיות על האוטובוס.....

תודה רבה

אתה צודק, החרדים גם נחיתיים וגם מפוצצי דינמיות.
ומי שנעלב הוא נחיתי, אם תירוק עלי אומר שזה גשם, ואם תכה אותי אתן לך את הלחי השנייה
אולי די למזוכיזם???

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הגפן;1360652:

זה לא מדויק מפני שהם משחררים להם 'רק' אוטובוס אחד אבל גם הוא ריק כי לרובם יש רכבים פרטיים.
לא נקטתי עמדה בוויכוח העקר הזה רק הבאתי עובדות שיש להתחשב בהם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עוד אחד;1360759:
זה לא מדויק מפני שהם משחררים להם 'רק' אוטובוס אחד אבל גם הוא ריק כי לרובם יש רכבים פרטיים.
לא נקטתי עמדה בוויכוח העקר הזה רק הבאתי עובדות שיש להתחשב בהם.
אבל מה אפשר לעשות - כשאתה נוסע מרווח כמו מלך (ולא משנה מה הסיבה) אתה בד"כ מתנהג כמו מלך.
אבל מסרדין אי אפשר לדרוש להתנהג כמו מלך!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הגפן;1360761:
אבל מה אפשר לעשות - כשאתה נוסע מרווח כמו מלך (ולא משנה מה הסיבה) אתה בד"כ מתנהג כמו מלך.
אבל מסרדין אי אפשר לדרוש להתנהג כמו מלך!
ונהי בעינינו כסרדינים, וכן היינו בעיניהם...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה