זו התפזרות?

• הוסף לסימניות
היה לי ויכוח [על כוס קפה...] עם חברה האם נכון לקחת חברה המשווקת/מייבאת מוצרי תינוקות ושונות כמו מברשות שיניים מודד חום וכו', אשר מזוהה עם בובה מסויימת כמותג, ולחבר אותה עם ציוד לבית ספר כמו :עטיפות /קלמרים /מדבקות/מחקים וכו' ע"מ שדרך ההזדהות של הילדים וההורים עם מוצרי הצריכה לבית הספר, הם יתחברו גם למוצרי החברה.

האם זה ערבול לא חכם של תחומי צריכה שונים או שזה עשוי לזהות את המותג עם כולם.
מה דעתכם?

• הוסף לסימניות
לקהל יש זיכרון קצר מאד מאד. ואם לוקחים זאת בתור הנחה בסיסית אז זה לא משנה למה הדמות שימשה עד היום ובעצם השאלה היא- אם הבנתי נכון- האם באופן כללי אפשר לקחת דמות אחת ולמתג איתה נושאים שונים?

אם תסתכלי על מיקי-מאוס, הלו-קיטי וכו'- כמובן שהם מזוהים עם כולם ויכולים להיות סמל של כמעט כל דבר. מה שמביא אותנו לשאלה: כמה הון ואון יש לממתג...

• הוסף לסימניות
אם המותג הוא הנושא של החנות אז זה נכון, אבל אם הנושא הוא מכשירי כתיבה אז פחות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י obyektiv;1077138:
אם המותג הוא הנושא של החנות אז זה נכון, אבל אם הנושא הוא מכשירי כתיבה אז פחות.

אוקי,מתקרב.
נניח שהחברה עסקה עד היום ביבוא מוצרי ניקיון או יודאיקה. היא פרסמה את מוצריה עם דמות של פיל. כרגע היא רוצה שהפיל הזה יתפוס אצל הלקוחות ודרך כך יזהו את מוצרי הנקיון/יודאיקה שלה.
ולכן,
היא מעונינת להכנס לשוק בובות הפרווה/ מחדדים/מחקים וכו' על מנת שהילדים וההורים יזדהו עם המותג-הדמות ודרך כך היא תגיע לקהל גדול יותר.

כאן השאלה היא האם זה נכון לזגזג בין הכיוונים-ניקיון טואלטיקה וכו' ומכשירי כתיבה בובות וכו'.
האם זה לא מוריד מהמומחיות בתחום הספציפי של הניקיון/יודיקה או כל דבר אחר.

• הוסף לסימניות
ניקיון יואדיקה ובובות????
נראה לי שלא.
יש קוים מקבילים שיכולים להיפגש אבל כאן נראה שלא.
אם כן זה יהי-ה חידוש ברמה עולמית.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י obyektiv;1078347:
ניקיון יואדיקה ובובות????
נראה לי שלא.
יש קוים מקבילים שיכולים להיפגש אבל כאן נראה שלא.
אם כן זה יהי-ה חידוש ברמה עולמית.

נקיון ויודאיקה הם מן הסתם רק דוגמאות.

תחשבי על "חמודי" של כללית, או על סדרת בובות הפלסטלינה של "טיפטיפות" (הברזל של התינוקים) מודפסים על עטיפות לספרים. בעיני זה דווקא יכול להכנס לשוק.
כשמדמיינים את זה כך, רואים שהקווים כבר לא כל כך מקבילים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פוינט ק גת;1078381:
נקיון ויודאיקה הם מן הסתם רק דוגמאות.

תחשבי על "חמודי" של כללית, או על סדרת בובות הפלסטלינה של "טיפטיפות" (הברזל של התינוקים) מודפסים על עטיפות לספרים. בעיני זה דווקא יכול להכנס לשוק.
כשמדמיינים את זה כך, רואים שהקווים כבר לא כל כך מקבילים.

זאת ה' נקודה!
אין כאן פספוס של מומחיות בתחום אחד?
דוגמא:
כשאני רוכשת נעלי פישר פרייס או מגבת של הלו קיטי ,אני לוקחת בחשבון שאני בשורה תחתונה משלמת על המותג/היופי ולא על האיכות בדווקא.
מגבת של מותג כזה לא שווה באיכותה למגבות ממותג המתמחה בכך.

האם אין סכנה של הרס המותג הקיים...

• הוסף לסימניות
הרס מותג קיים?
תלוי בחוזקתו של המותג הקיים.
אם נעלי נייק יציירו ניקי על השרוכים- לא נראה לי שזה ישחוק במשהו.

בכללי- אכן, התמקדות היא שם המשחק.

• הוסף לסימניות
בעקרון כל מה שהמכנה המשותף שלו זה ילדים ההרחבה תהיה מבורכת. ילדים, או כל מכנה משותף ברור.

אלא שצריך לבדוק שלא יהיו מוצרים שמייצגים ערכים אחרים.

לדוגמא; סנו מייצרת אקונומיקה וגם את סבון הגוף 'קרמה'. נכון שלשניהם מכנה משותף של נקיון, אבל מכיוון והלוגו 'סנו' כבר נתפס כחומר אלים כלפי לכלוך, קיבלו בחברה החלטה מושכלת להחביא את שמה מ'קרמה' שהערכים שלו הם רוך ורוגע.

גם במקרה דנן, מברשת שיניים ועפרונות וקלמרים וכדורים יכולים להיות עולם תוכן ילדותי מקסים של פיל או דובון. אלא שאי אפשר להכניס לזה גם אקמול, כי אז הילד יזהה גם את מברשת השיניים שלו כמאיימת.

• הוסף לסימניות
נקודה חשובה נוספת:
אם מדובר בהתפתחות של המותג למוצרים נוספים - יש לשקול את זה בכובד ראש, ולא בפורום מקצועי ככל שיהיה.

אם מדובר באזכור בלבד של המותג (שימוש בדמותג על גבי מוצרים שאינם בהכרח שייכים למותג - כמו יויו, כדור, עטיפות ספרים, תיקים וילקוטים עם הלוקיטי), כשכולם יודעים שהמוצר עצמו - היויו והכדור של איזו חברה סינית לא מוכרת, הילקוט של חברה שמתמחה בזה וכו׳ - זה זניח למותג, ויחזק אותו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ckuh;1078758:
נקודה חשובה נוספת:
אם מדובר בהתפתחות של המותג למוצרים נוספים - יש לשקול את זה בכובד ראש, ולא בפורום מקצועי ככל שיהיה.

אם מדובר באזכור בלבד של המותג (שימוש בדמותג על גבי מוצרים שאינם בהכרח שייכים למותג - כמו יויו, כדור, עטיפות ספרים, תיקים וילקוטים עם הלוקיטי), כשכולם יודעים שהמוצר עצמו - היויו והכדור של איזו חברה סינית לא מוכרת, הילקוט של חברה שמתמחה בזה וכו׳ - זה זניח למותג, ויחזק אותו.
הפתעת אותי! דווקא נטיתי לחשוב שזה יחליש אותו. מה שאת באה ואומרת שזהדווקא נפלא יהיה לראות את הפיל שלהם על מוצרי צריכה לבית הספר למשל.
כל זאת בתנאי ,אם הבנתי נכון שלא חברה [נניח ששמה סמבה] כמו סמבה יצרנית/יבואנית של המוצרים הנ"ל.

הבנתי נכון?

את צודקת לגמרי שאת בקטע של התייעצות רצינית עם איש מקצוע.גם אני בדעה הנ"ל .אולם
בעלי החברה דווקא נוטים לעשות על פי צו הלב.:)

• הוסף לסימניות
בואי לא נדבר על סמבה, אלא על במבה.
אם אוסם יחליטו להרחיב את מותג במבה ולעשות עטיפות לבית ספר תחת המותג, זה איך נגיד, שאלה קשה והתשובה עליה חייבת דחוף מישהו רציני שיבדוק את זה לעומק מול החלופות.

אבל אם מחר חברת מודן או קל גב או קול, יחליטו להוציא ילקוט עם תמונת התינוק של במבה - זה רק יחזק את המותג.

באותה מידה, אם ברור לכולם שבמבה זה רק ממתק צהוב כזה שנמס בפה, על כל ערכיו, ומחר הם יחליטו לצאת במבצע שמי שיביא לתחנת החלוקה עשרים אריזות יקבל תיק גן עם תינוק של במבה - זה עדיין תומך במותג ולא הרחבה שלו, ולכן אין כאן תהייה.

עכשיו אני מובנת יותר?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ckuh;1078852:
בואי לא נדבר על סמבה, אלא על במבה.
אם אוסם יחליטו להרחיב את מותג במבה ולעשות עטיפות לבית ספר תחת המותג, זה איך נגיד, שאלה קשה והתשובה עליה חייבת דחוף מישהו רציני שיבדוק את זה לעומק מול החלופות.

אבל אם מחר חברת מודן או קל גב או קול, יחליטו להוציא ילקוט עם תמונת התינוק של במבה - זה רק יחזק את המותג.

באותה מידה, אם ברור לכולם שבמבה זה רק ממתק צהוב כזה שנמס בפה, על כל ערכיו, ומחר הם יחליטו לצאת במבצע שמי שיביא לתחנת החלוקה עשרים אריזות יקבל תיק גן עם תינוק של במבה - זה עדיין תומך במותג ולא הרחבה שלו, ולכן אין כאן תהייה.

עכשיו אני מובנת יותר?

אין עלייך!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה