קורונה זו"צים- אתם הולכים להורים בשבת?

• הוסף לסימניות
אולי נחשוב על העניין הזה כאתגר.
הרי ממילא אין לנו הרבה מה לעשות ואי אפשר להילחם עם ההנחיות.
זו הרי פעם ראשונה וחסרת תקדים שאנשים לא יכולים לצאת מהבית ועוד בפסח וליל הסדר שזה החג הכי קהילתי ומשפחתי מכל החגים.
אז אולי נקח את הדבר הזה כאתגר שאנחנו יכולים לא רק לצלוח אותו אלא גם ליהנות ממנו!
ואני ממש לא מתכוונת ללכת לקנות כלים יוקרתיים וכו' כי זה בכל מקרה לא אפשרי. כי אם אנשים באים היום לקנות חד פעמי לחתונה(!) אז ליל הסדר בחד פעמי (בקטנה) זה אפילו מלכתחילה...
העיקר הוא לשבת עם המשפחה ולקיים את מצוות הלילה כמו אז, כשיצאנו ממצרים.
ולא שזה קל. ולא שאני חושבת שזה מלכתחילה או משהו כזה. כי גם אנחנו עם שני פיצקאלאך שנורא נשמח להתארח כל החג (במיוחד אחרי כל החופש המדי ארוך הזה...) אבל אם אנחנו חושבים שזה רצון השם אז נעשה את זה, ובשמחה.

• הוסף לסימניות
מוסמך?
שמענו בזמן האחרון יותר מדאי דברים בשמו על הקורונה
שלא בהכרח הוא אמר...
שמעתי את זה מכמה אנשים קרובים אליו...קשה לי להאמין שזה עוד שמועה מופרכת...
לכן צריך להאמין ולהתפלל!

• הוסף לסימניות
כן סגר
לא סגר
ללכת
לא ללכת

אנשים,
החיים חשובים יותר.
החיים של ההורים חשובים יותר.
ואם אין ברירה אז זו"צ עושה ליל הסדר בבית לבד.

רק אני מפגרת שאני חושבת שחיי ההורים קודמים לכל.
מרגיש לי שחלילה אם קורה אסון אחר כך, אז אסון כזה הוא באמת מה שנקרא סוף העולם
יותר מליל הסדר לבד בבית כזו"צ

• הוסף לסימניות
במקום לדמיין את ליל הסדר לבד תדמיינו שיומיים אחרי ליל הסד ר מודיעים (חס וחלילה) למישהו מהמשתתפים שהוא נשא או חולה. תדמיינו את השבוע של הפחד והבידוד של ההורים ותדמיינו שחס וחלילה אחד ההורים או שניהם חולים. את הדאגה הפחד הקושי את החמצן שצריכים להביא להם.... ואני אפסיק כאן.
ועכשיו תחגגו את הסדר לבד בשמחה ובאושר בידיעה שברגע זה אתם מגנים ושומרים על ההורים ועל עצמיכם. ולהיות לבד בסדר בריא ושלם זה הרבה יותר טוב מלהיות לבד בבית חולים מחובר לחמצן.
סליחה אם הפחדתי אבל התאור הזה הוא כבר מזמן לא תאורטי ..... ואם לא נחשוב על זה אנשים ימשיכו לחשוב איך להמשיך את השיגרה הרגילה שלהם ויביאו על עצמם אסון.
אנשים משלמים מיליונים ונכנסים לחובות כדי לטפל בהורים חולים. וכאן יש לכם הזדמנות לשמור עליהם ולהגן עליהם במחיר של חג אחד לבד ואחרי זה שנים לחגוג יחד. בבקשה.... בשביל ההורים שלכם.
(תשמעו מה קורה בארה"ב ואתם לא תחשבו בכלל על האפשרות ללכת. שומעת מכלי ראשון על משפחות שלמות עם תסמינים שרועדים על חיי ההורים שלהם)

• הוסף לסימניות
פתרון ששמעתי אם מישהו יכול לברר אם זה מועיל:
מי שרוצה לבקר הורים בודדים וכדומה, יעשה הוא וההורים בידוד שבועיים הדוק לגמרי (בלי לצאת לשום מקום ולשמור על הגיינה מקסימלית)
ואז שניהם בטוח לא חולים ויכולים להפגש זה עם זה.
מי שרוצה לליל הסדר צריך הוא וההורים להתחיל מהרגע. ואז יוכלו להפגש בתחילת ליל הסדר.

כאמור כל זה בכפוף לבירור אצל המומחים לעניין.
לא בטוח שמועיל כי קיימת אפשרות שכבר נידבקתם ואתם לא מרגישים
אבל כן יכולים לדבק וכידוע המחלה עצמה לא עוברת תוך שבועיים יכול להיות גם יותר

• הוסף לסימניות
כן סגר
לא סגר
ללכת
לא ללכת

אנשים,
החיים חשובים יותר.
החיים של ההורים חשובים יותר.
ואם אין ברירה אז זו"צ עושה ליל הסדר בבית לבד.

רק אני מפגרת שאני חושבת שחיי ההורים קודמים לכל.
מרגיש לי שחלילה אם קורה אסון אחר כך, אז אסון כזה הוא באמת מה שנקרא סוף העולם
יותר מליל הסדר לבד בבית כזו"צ
החיים של ההורים שלנו שווים המון אפילו יותר ממה שאנחנו מדמיינם
אבל וכאן מגיע האבל הגדול אם שמעתם או ראיתם משפחה שהלכה לבקר את הסבא והסבתא תדונו לכף זכות יכולות להיות מליון סיבות ואני מאלא שטענו שהיה צריך לעשות סגר מפורים ,
אבל עדיין קחו ל דוג סבא וסבתא שמתחננים לא להיות לבד מה הייתם עושים במקומי כי כרגע זה מצבי אני רועדת על עצמי ורועדת על ילדי אבל אנחנו לא יוצאים מהבית כבר שבועיים סתם מקרח המציאות שזה פשוט לא כדאי האם למסוע או לא דילמה רצינית...

• הוסף לסימניות
אבל וכאן מגיע האבל הגדול אם שמעתם או ראיתם משפחה שהלכה לבקר את הסבא והסבתא תדונו לכף זכות יכולות להיות מליון סיבות ואני מאלא שטענו שהיה צריך לעשות סגר מפורים ,
אבל עדיין קחו ל דוג סבא וסבתא שמתחננים לא להיות לבד מה הייתם עושים במקומי כי כרגע זה מצבי אני רועדת על עצמי ורועדת על ילדי אבל אנחנו לא יוצאים מהבית כבר שבועיים סתם מקרח המציאות שזה פשוט לא כדאי האם למסוע או לא דילמה רצינית...

הדיון פה עלה בעקבות שאלה, לא דנים מישהו מסוים.
ולהורים להסביר שוב ושוב: בשבילכם אנחנו מתרחקים. הילדים הסתובבו יצאנו לקנות אוכל זה לא בטוח שנגיע אליכם. במקום זה תשלחו תמונות, תתקשרו כל יום, תנו להם לדבר עם הילדים, תכינו אוכל ושימו מאחורי הדלת. תדאגו שירגישו קרובים כמה שיותר מרחוק.
ואם הם באמת לא יכולים להיות לבד. תחפשו מישהו במשפחה שבאמת לא יצא מהבית והיה בבידוד באמת שישקול לבא לגור איתם.

• הוסף לסימניות
ואם מדובר בחד הורים מכל סיבה שלא תהיה לתת להם להיות ליל הסדר לבד?
אני ממש לא באה להפחיד אבל רק מחדדת משהו גם בשביל עצמי אגב
אם(ח"ו ח"ו) יגידו לך לבחור אם להיות איתה או איתו בליל הסדר או עד 120 מה היית בוחרת????
ברור עד 120!!!
עדיף להתרחק לחודש, חודשיים מאשר לאבד אותם לנצח
זה קשה ועצוב, נכון!!! גם אני עדין לא מאמינה שאשב בליל הסדר עם בעל ותינוק בן שנה וחצי, אבל רוצה להמשיך לראות את הורי והורי בעלי עד 120 בעז"ה בבריאות

• הוסף לסימניות
עדיף להתרחק לחודש, חודשיים מאשר לאבד אותם לנצח
בדיוק.
אנשים לא רוצים להאמין שזה אמיתי. מכרה שלי התווכחה איתי על זה הרבה ולא הפסיקו לבא להורים. עכשיו הם בחרדות כי לאמא שלה יש את כל התסמינים , חושבים שזה קורונה והם מתחננים שיבואו לבדוק.

אף אחד לא רוצה לחשוב שהוא הביא את זה להורים.
פסח בבית יכול להיות נפלא ומקסים שכולם בריאים ושלמים. אל תשחקו עם הבריאות של ההורים ושלכם.

• הוסף לסימניות
כשאתם מסבירים להם בצורה רצינית
שאתם מעוניינים לשמור עליהם
וילדים וצעירים לא תמיד רואים עליהם סימני מחלה והם עלולים להדביק אותם
כל ההורים/ סבים/סבתות מבינים את זה
גם אם הם לבד
וגם אם זה נשמע להם הכי הזוי
אני
התקשרתי למשרד הבריאות השבוע
כדי לבדוק איך אפשר לבוא לעזור להורים לנקות את הבית (הרי הם לא במיטב כוחותיהם)
הם אמרו לנו לבוא עם מסכות, להתרחק מההורים לפחות 2 מטר
וכל החלונות פתוחים כל הזמן
וזה אמור להיות בסדר
אז אולי למי שזה לא עוזר, זה הפתרון, אבל לא הייתי מהמרת על ליל סדר כזה, לדעתי כבר עדיף להורים לעשות לבד

• הוסף לסימניות
גם חד הורי יכול לעשות ליל הסדר לבד
לא נעים בכלל
אבל אפשרי
כשמבינים את הסיכון, מבינים שזה מה שצריך להיות

• הוסף לסימניות
הכל טוב ונכון
אבל בכל דבר חיים הם הערך העליון הראשון
גם ביהדות
נאמר "חייך קודמים"
"ונשמרתם מאוד לנפשותיכם"
וכו'

אני לא אומרת שזה קל
ולא מפחיתה מערך הקושי
אבל כשהקושי הזה שהוא קצר עומד מול ספק של קושי ארוך של חיים, כף המאזניים הרבה יותר כבדה לצד החיים

אני הייתי נשארת בבית.
לא הייתי לוקחת סיכון, ולו הכי קטן שאח"כ תהיה בעיה כלשהי על המצפון שלי, לחיים

• הוסף לסימניות
אני עם שני תינוקים הינו מתארחים עד עכשיו הרבה אצל ההורים זהו התחלנו לעשות שבתת לבד לא הולכת להורים לא בגלל שאני מפחדת עליהם אני הבכורה ואין עוד נשואים ההורים שלי לגמרי צעירים אני פשוט מפחדת עלי...אני עם אסטמה
וזה בקבוצת סיכון לא היה נורא בכלל להתחיל שבתות לבד דוקא נחמד ההורים כבר נורא מתגעגעים ומתקשרים כל הזמן לדבר עם הילדים וכן גם אנחנו מתגעגעים אבל לא נצא אליהם גם לא לליל הסדר אפילו שבהתחלה זה היה נשמע לי ממש הזוי פתאום התחלתי להסתכל על זה מהצד החיובי שהילדים ישנו ויהיה לנו ביחד לשיר וכו ממש נחמד ואפילו כיף..

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה