עזרה זו"צים ללא ממ"ד! חסד גדול!

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
יצא לי להוודע למצבים מורכבים ממש של זו"צים (אני מדבר על יותר ממקרה אחד) שהיות ואין להם חדר ממ"ד בבית הם באים להיות אצל ההורים במשך זמן המלחמה הזאת, וקשה להם ביותר,
ובפרט אם זה כמה זוגות שמגיעים להורים וגם בבית ההורים אין מקום והחיים הופכים לבלתי נסבלים.
תנו לב להתבונן מסביבכם על זוגות צעירים, גיסים אחים וכד' אולי תוכלו לפחות להזמינם לשבת או לימים מספר.
או אם אתם יודעים על איזה דירה פנויה שניתן להיות שם אפילו לכמה ימים, תציעו להם ותופתעו איך שהם ישמחו.
זה חסד גדול מאד.

• הוסף לסימניות
כל כך נכון!! כל מילה!!
כמו כן אם יש לכם שכנים שגרים ביחידות וכן נמצאים בבית, אפשר להציע להם לבוא אליכםן לממ"ד לפחות באזעקות שבשעות היום (בלילה זה לא מעשי), כך שיוכלו לשהות בבית במהלך היום גם אם ישנים אצל ההורים. (זה מה שאנחנו עושים...מתארחים בלילה וביום הולכים לממ"ד של השכנים הנפלאים)

ולמה לא ירדו למקלטים?
בביתר עילית למשל ובעוד המון מקומות גרים בבניינים ללא מקלטים.
הבניינים עם ממ"דים בכל הדירות, ואין מקלטים ציבוריים ובכל בניין לפחות 2-3 יחידות שבהן אין ממ"ד.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
דבר נכון מאוד!!
ואם יש לכם דירה עם ממ"ד שתוכלו לתת להם לשבת שאתם לא נמצאים - מצוה גדולה!
תחשבו מה עושה להם המתח הזה בתחילת החיים...

• הוסף לסימניות
יצא לי להוודע למצבים מורכבים ממש של זו"צים (אני מדבר על יותר ממקרה אחד) שהיות ואין להם חדר ממ"ד בבית הם באים להיות אצל ההורים במשך זמן המלחמה הזאת, וקשה להם ביותר,
ובפרט אם זה כמה זוגות שמגיעים להורים וגם בבית ההורים אין מקום והחיים הופכים לבלתי נסבלים.
תנו לב להתבונן מסביבכם על זוגות צעירים, גיסים אחים וכד' אולי תוכלו לפחות להזמינם לשבת או לימים מספר.
או אם אתם יודעים על איזה דירה פנויה שניתן להיות שם אפילו לכמה ימים, תציעו להם ותופתעו איך שהם ישמחו.
זה חסד גדול מאד.
בהחלט. מנסיון...

• הוסף לסימניות
דבר נכון מאוד!!
ואם יש לכם דירה עם ממ"ד שתוכלו לתת להם לשבת שאתם לא נמצאים - מצוה גדולה!
תחשבו מה עושה להם המתח הזה בתחילת החיים...
ותחשבו גם על ההורים.
לפעמים חושבים שהורים הם מלאכים וכל יכולים.

• הוסף לסימניות
אני גרה ביחידה שאין בה ממד
אין מקלט בבניין
והברירה הכי טובה זה לצאת למן חדר כזה לפני הדלת של היח"ד
ויכולה גם להשאר על הספה שצמודה לדלת
לא יודעת אם יותר טוב לי לצאת
אבל מצב באמת מזעזע

• הוסף לסימניות
זה חסד גדול מאד.
אכן נקודה חשובה.
מעטים יכולים לתרום לעניין בפועל (אם נזמין מישהו להצטופף איתנו, זה יהיה לו עוד פחות נעים מאשר עם ההורים). אבל הערנות חשובה.

• הוסף לסימניות
מכיר כמה זוגות שנמצאים אצל ההורים כבר שבוע, לא חושב שזה עושה טוב לזוגיות
את הפחד בהתחלה אפשר להבין ולכן יש שמתארחים אצל ההורים,אבל זוג צריך להיות בוגר
ואם יש מקלט באיזור, להשאר בבית ולרדת למקלט פעם פעמיים בלילה לא כיף אבל גם לא נורא

• הוסף לסימניות
יישר כח לפותח האשכול על הארה.
מכירה משפחות עם ילדים בלי ממ"ד ובלי מקלט. זה בוודאי ובוודאי יותר מורכב מזו"צ.
אנחנו עם 6 ילדים ב"ה+ לידה בזמן הקרוב ממש. המקלט הקרוב נמצא לפחות 2 דק' הליכה בלי ילדים.
ההשתדלות שלנו זה להכנס לחדר פנימי בבית ולהגיד תהילים

• הוסף לסימניות
אנחנו עם 6 ילדים ב"ה+ לידה בזמן הקרוב ממש. המקלט הקרוב נמצא לפחות 2 דק' הליכה בלי ילדים.
אני יודעת שרב עמרם פריד אומר, שבאמת במקרה כזה, לא צריך לעשות יותר השתדלות ממה שאתם עושים, וזה בסדר גמור. (כאילו, מבחינת "נשמרתם לנפשותיכם" וכו')

• הוסף לסימניות
אנחנו גם במצב הזה, לא רלוונטי להוריד את כולם בלילה ל2 קומות מתחתינו, לא רוצים גם לגרום להם לפחדים וטראומות... נכנסים לחדר שלהם ואומרים תהילים

• הוסף לסימניות
אנחנו גם במצב הזה, לא רלוונטי להוריד את כולם בלילה ל2 קומות מתחתינו, לא רוצים גם לגרום להם לפחדים וטראומות... נכנסים לחדר שלהם ואומרים תהילים
כנ"ל.
אצלנו מרחק של 2 דקות הליכה.
עד שקולטים מה קורה נגמרת האזעקה. (אין לי התרעה מוקדמת)

• הוסף לסימניות
אני יודעת שרב עמרם פריד אומר, שבאמת במקרה כזה, לא צריך לעשות יותר השתדלות ממה שאתם עושים, וזה בסדר גמור. (כאילו, מבחינת "נשמרתם לנפשותיכם" וכו')
אין לנו מה לעשות מעבר. את השהות אצל ההורים צריך לשמור לתקופת הלידה בעז"ה. ולצאת למקלט יותר מסוכן. לא שייך לארגן ילדים ולהספיק להגיע תוך 10 דק' מההתרעה.
והפחד הגשול שלפעמים ההתרעה היא גם 6 דק' ואז זה להיות ברחוב בזמן הטילים עצמם.
ב"ה החדר הפנימי באמת הוא של הקטנים- יוצא ממנו חצי חדר של הגדול ככה שאין קירות חיצוניים (חוץ מהגג ;) )

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה