פונט זיהוי פונט מתוך פשקוויל

• הוסף לסימניות
למישהו יש מושג מה שם הפונט שבשורה המתחילה "מה עוונו"?
(או לפחות האם יש פונט דומה לזה?)
1684503858917.png

• הוסף לסימניות
זה יצירה עצמית דהיינו מעצב המודעה פיתח את הפונט.

• הוסף לסימניות
זה יצירה עצמית דהיינו מעצב המודעה פיתח את הפונט.
זה דחוק, אני ראיתי לפחות 70-80 מודעות כאלה (גם את/ה יכול לראות, באוסף הפשקווילים והמודעות של הספריה הלאומית), מתקופת שנות ה50-80 בירושלים. לא חושב שכולם מאותו דפוס בדיוק (אבל לא בדקתי בפועל)....

• הוסף לסימניות
לכאורה זה עדיין מתקופת הבלט,

זה סגנון של פונט 'הצבי' (יש לגוטמן פונט כזה) במהדורה צרה יותר

• הוסף לסימניות
במהדורה צרה יותר
יכול להיות, אבל אני מסופק, יש די הרבה קוי מתאר שונים מפונט הצבי, וגם נראה לי שרוב הוריאציות של פונט הצבי (הישנות, מתקופת הבלט) ידועות לנו (קל בינוני כבד חלול), לא ראיתי צר מעולם.

• הוסף לסימניות
יכול להיות, אבל אני מסופק, יש די הרבה קוי מתאר שונים מפונט הצבי, וגם נראה לי שרוב הוריאציות של פונט הצבי (הישנות, מתקופת הבלט) ידועות לנו (קל בינוני כבד חלול), לא ראיתי צר מעולם.

נכון, הוא שונה מפונט הצבי של גוטמן

Hatzvi2.jpg

ויתכן שלעולם לא נוצר פונט ממוחשב התואם במדוייק לפונט שחיפשת,

לפני כ-6 שנים, נכנסתי לדפוס פרידמן בצפת,
הוא הראה לי שהוא עדיין משתמש לפעמים בדפוס בלט !
הגליפים היו בסגנון המודעה שהעלית.

נערך לאחרונה ב:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה