דרוש מידע זיכוי תרומות בשנה עוקבת

• הוסף לסימניות
בשנת 2025 לא שילמתי מס. יש לי תרומות מוכרות לסעיף 46.
כעת בשנת 2026 נראה שאתחייב במס.
האם ניתן להשתמש בתרומות משנת 2025 לשנת 2026 לצורך זיכוי ממס?
האם יש סכום מוגבל? כמה שנים ניתן להשתמש בתרומות משנים קודמות?
כמו כן בשנת 2022 היה לי הפסדי הון. האם ניתן להזדכות עליהם בעתיד ממס הכנסה או רק ממס רווחי הון?
כמה שנים קדימה ניתן להזדכות?

• הוסף לסימניות
אפשר להזדכות על תרומה רק בשנה שבה נתרמה.
הפסד הון מול רווח הון

• הוסף לסימניות
ניתן להזדכות על תרומות ב3 השנים העוקבות לשנת התרומה,
בתנאי שאכן התרומות לא נוצלו בשל היותן מעל 30% מההכנסה החייבת,
וכן בתנאי שהתרומות דווחו בשנת תשלומן,
דהיינו תצטרך להגיש דיווח ב25 כולל התרומות על מנת שיועברו לזכוי ב26

• הוסף לסימניות
מדובר על מקרה די נדיר.
אם הרווחתם השנה 10000 שקל ותרמתם מתוכן 3000 שקל ומעלה, תוכלו לשמור את זה לשנה הבאה.
הבעיה שאנשים שמרוויחים עשרת אלפים כרגיל לא תורמים שלושת אלפים.
זה קורה בעיקר אצל עשירים שלפעמים כן תורמים שליש מהרווח, וכן אצל אנשים שזה לא הרווח המרכזי שלהם, או שחלק מהעסק לפעמים בשחור.
מדגישה - אני לא יעוצת מס במקצועי, (יש לי ממשק עם התחום אבל זה לא עיסוקי המדויק), ולא בטוח שדייקתי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה