זיכרון חיצוני

• הוסף לסימניות
המחשב שלי קורס תחת העומס, טכנאי המליץ לי על זכרון חיצוני, או משהו כזה.
אין לי שמץ הבנה בענין - אני עובדת עם תוכנות גרפיות כבדות,
כמה זכרון מומלץ לקחת? האם יש הבדלים חשובים בין חברות שונות?
איך זה עובד, מחברים ומתחילים לשמור רק עליו או שלהפך - מעבירים אליו את כל הקיים ועובדים על המחשב?
האם זה נקרא סוג של גיבוי או שזה לא קשור?
תודה לעונים על כל שאלות הבורות.

• הוסף לסימניות
אין הרבה הבדל בין 500 גי'גה לטרה (1000 ג'יגה) מבחינת עלות.
האר דיסק עדין מאד וצריך שמירה טובה ממכות וכו' עולה בסביבות300-600 ש"ח
תלוי בסוג.

לגבי האיך זה עובד-כמו מצלמה שאת מחברת.. על אותו רעיון כבל פשוט.
וזה עוד כונן-תעשי בו מה שנראה לך.

• הוסף לסימניות
את בטוחה שהוא המליץ על זכרון חיצוני?
נשמע יותר שהמחשב שלך זקוק לזכרון פנימי, שעוזר לתוכנות גרפיות לעבוד יותר מהר.

זכרון חיצוני נחוץ כשהמחשב מתמלא, ואין מקום לשמור עוד חומרים, או שהשטח הפנוי פחות מעשר אחוז מהנפח הכללי.
במקרה כזה מומלץ לרוקן דברים ישנים לכונן חיצוני. כדי לפנות מקום לעבודה השוטפת.

אם יש מספיק מקום בדיסק קשיח, זה נמדד לרוב בעשרות של גיגה בתים.
אז כנראה שהכוונה הייתה לזכרון פנימי, שנמדד בגיגה בתים בודדים, 1-8 לרוב.
במחשבים ותיקים אפשר להכניס עד 3-4
במחשבים חדשים שמותקנת בהם מערכת הפעלה מסוג 64 ביט, אפשר אפי' 8 ויותר.
למי שמתעסק בתוכנות גרפיות כבדות מומלץ שיהיה לו לפחות 4.

מקווה שעזרתי.

• הוסף לסימניות
מאד, תודה!
נשמע שאני צריכה לקנות חיצוני אחד כזה, לרוקן אליו את הקיים ולהתחיל לעבוד על מחשב ריק.
סה"כ יש לי כרגע 2 ג'יגה...

• הוסף לסימניות
לי יש כונן חיצוני, וכל הקבצים שמורים עליו, במחשב יש רק תוכנות! ברגע שתפני את כל הקבצים לכונן החיצוני את תפתחי את העיניים, המחשב יתחיל לזוז, זה לוקח קצת זמן להתרגל לשמור כל דבר שם אבל ברגע שמתרגלים לא מרגישים הבדל.
לי יש 2 כוננים אחד של 320 ג'יגה שאני לא משתמשת בו, אלא הוא משמש רק לגיבוי, ואחד של 1.5 טרה (1500 ג'יגה) דווקא קניתי אותו מאוד בזול ואני מאוד מרוצה בלעה"ר, לא נראה לי שיש כל כך הבדל בחברות, למרות שבחנות ימליצו לך לקנות את היקר, (למה לא?! הם מרויחים) אבל שווה לך לקנות כמה שיותר כדי שלא תצטרכי עוד כמה זמן לקנות עוד אחד.

• הוסף לסימניות
איפה קנית ואיזה סוג?
תודה!!!

• הוסף לסימניות
אם יש לך רק 2 גיגה פנויים בשביל לשמור עבודות, המצב באמת קשה.
מומלץ להשאיר לפחות 20% מהנפח פנוי.
ולא פחות מ10%.
בשביל לנצל את המקסימום מהדיסק.

יש יתרון נוסף בשמירה של כל הקבצים על דיסק חיצוני, שבמקרה של תקלה במחשב או במערכת ההפעלה, אפשר לפרמט את המחשב ולאתחל אותו בלי לדאוג לחילוץ החומר שלך קודם.
אם כי אפשר להשיג את אותו אפקט גם על ידי התקנת שני דיסקים בתוך המחשב. אחד למערכת ההפעלה, ואחד לקבצים ועבודות.
ואז גם המהירות קריאה כתיבה של העבודות יותר מהירה מאשר בחיבור חיצוני.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י bbr;711993:
לי יש כונן חיצוני, וכל הקבצים שמורים עליו, במחשב יש רק תוכנות! ברגע שתפני את כל הקבצים לכונן החיצוני את תפתחי את העיניים, המחשב יתחיל לזוז, זה לוקח קצת זמן להתרגל לשמור כל דבר שם אבל ברגע שמתרגלים לא מרגישים הבדל.
.
לא צריך כל כך להתאמץ ולהתרגל לשמור על כונן אחר ניתן להכריח את המחשב לעשות זאת בכמה פעולות פשוטות,
במערכת Windows 7 ניתן לעשות זאת למשל על ידי הקש ימני על אחת הספריות (בחלון הניווט שבצד ימין בסייר הווינדוס) >כלול תיקיה ולבחור את תקיית היעד בכונן המוקדש לנתונים. ניתן באותה הזדמנות לקבוע אילו מהמיקומים ישמש כברירת מחדל כשתוכנה שומרת אוטומטית ל"מסמכים" או "תמונות" או "מוזיקה" וכו.
רעיון נוסף הוא ליצור קיצור דרך בתפריט "שלח אל" שבמקש הימני אל הכונן הרצוי.
כדי לעשות זאת גשו לפי הנתיב הבא C:\Users\USER NAME (למי שלא הבין במקום User Name כתבו את שם המשתמש שלכם) שם נמצאת תיקייה מוסתרת שבתוכה תניחו קיצור דרך לכונן או לתיקייה אליה אתם רוצים לשלוח את הנתונים שלכם.
בהצלחה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה