עם מי מדברים בעזר מציון בקשר לימי הקלה?מומלץ להיוועץ קודם הגשת במסמכים. יש בעזר מציון ועוד ארגונים שמייעצים חינם. יש מסמכים שנראים זוטרים שיכולים להשפיע המון.
073-3956784עם מי מדברים בעזר מציון בקשר לימי הקלה?
תודה רבה073-3956784
כןתודה רבה
זה גם לכל איזורי הארץ?
שימי לב שיש לפנות קודם לעוסי"ת שתדווח את מספר הימים לעזר מציון וגם לשלם השתתפות ורק לאחר מכן עזר מציון יוכלו לעדכן..עם מי מדברים בעזר מציון בקשר לימי הקלה?
כגון מה?מומלץ להיוועץ קודם הגשת במסמכים. יש בעזר מציון ועוד ארגונים שמייעצים חינם. יש מסמכים שנראים זוטרים שיכולים להשפיע המון.
פעמים שיש בסדר בניסוח כמו יש להשגיח עליו או זקוק להשגחה. זקוק להשגחה נותן נקודות ..כגון מה?
מכתב מדיאטנית? ממרםאה בעיסוק?
בשביל לפתוח תיק בלשכת רווחה רגילה (כלומר, לא לשכת שיקום) לא חייבים שתהיה קצבת נכותאיך פותחים תיק רווחה בירושלים ?
התקשרנו לרווחה ואמרו לנו שאנו צריכים לגשת לביטוח לאומי, האם זה אכן כך?
ירושלים מחולקת ל4 אזורים כפי שציינת. בכל אזור יש בערך 6 לשכות רווחה.לכאורה מספיק.
צריך להגיע פיזית, אך צריך לקבוע תור מראש בטלפון.
בירושלים יש 4 לשכות רווחה, בחלוקה לפי אזורים. (צפון, דרום, מזרח ומערב).
קחי בחשבון שהעוממממסססס על הלשכות בירושלים הוא ענק, יתכן שיקבעו לך פגישה לעוד מלא זמן...
זה לא מדויק, בעבר היתה גישה שצריך בנוסף למצב הכלכלי, גם מצבים סוציאליים שונים.לדוגמה- במחלקת הרווחה בבוכרים בירושלים, לא פותחים תיק על מצב כלכלי. אם יפתחו, כל החומה השלישית- בית ישראל תתייצב שם, וזה לא במנדט שלהם ואין להם יכולת לעזור למי שמבחירה לא עובד.
לא רק. לשכת שיקום מטפלת רק בילדים נכים. לשכות אזוריות מיועדות לכללל סוגי האוכלוסייה.רווחה מטפלים בילדים המוגדרים נכים.
הורה עם 2 ילדים ASD שמקבלים קצבה מהביטו''ל,כותבת את הדברים בתור עו"ס ברווחה בירושלים
בשביל לפתוח תיק בלשכת רווחה רגילה (כלומר, לא לשכת שיקום) לא חייבים שתהיה קצבת נכות
מה שכן, צריך לעשות זכאות - שזה אומדן על המצב הכלכלי של המשפחה.
לשם כך צריך להביא אישור מביטוח לאומי האם יש או אין קצבאות כלשהן. הטופס מופיע באתר של ביטוח לאומי. במידה וכן יש קצבאות נכות, צריך להביא עליהם אישורים הכוללים סכומים.
עבור לשכת שיקום שמטפלת בילדים עם נכות- אכן צריך נכות מסוגים מסוימים.
ירושלים מחולקת ל4 אזורים כפי שציינת. בכל אזור יש בערך 6 לשכות רווחה.
סה"כ כ 24 לשכות רווחה בכל ירושלים. לא כולל לשכות שיקום, נוצץ ועוד. ועדיין, העומס לא נורמלי.
זה לא מדויק, בעבר היתה גישה שצריך בנוסף למצב הכלכלי, גם מצבים סוציאליים שונים.
היום מקבלים כמעט כל אחד שמבקש לפתוח תיק. גם אם זה על מצב כלכלי בלבד.
מהכרות מעמיקה עם השטח, מקרים נדירים שבהם סרבו לפתוח תיק.
לא רק. לשכת שיקום מטפלת רק בילדים נכים. לשכות אזוריות מיועדות לכללל סוגי האוכלוסייה.
אם יש עוד שאלות על רווחה בירושלים , אשמח לעזור.
תוכלו לתייג אותי או לשלוח הודעה פרטית.
לפני שאני עונה - חשוב לי להדגיש שאני לא דוברת את העירייה או לשכות הרווחה באופן רשמי ואפילו לא רשמי.הורה עם 2 ילדים ASD שמקבלים קצבה מהביטו''ל,
זכאים למעון לילד הקטן-בירושלים?
מה הכוונה פעוט בסיכון?לפני שאני עונה - חשוב לי להדגיש שאני לא דוברת את העירייה או לשכות הרווחה באופן רשמי ואפילו לא רשמי.
אני כותבת את הדברים נטו כדי לסייע .הדברים כאן הם בגדר המלצה בלבד.
כמובן שמה שקובע בסופו של דבר הוא הנהלת כל לשכה בפני עצמה.
לשאלתך- כדי לעמוד בקריטריון של פעוט בסיכון צריך שתהיה נכות גופנית או נפשית לאחד מ2 ההורים, כדי שהילד יקבל זכאות.
אם כי, במקרים מסוימים ועל פי שיקול דעת עו"ס המשפחה ומנהל/ מדר"צ , במקרים של מצב רפואי מורכב במשפחה כמו מה שאת מתארת, אפשר לנסות להגיש ולקבל. זה תלוי לשכה/ מנהל/ עו"ס.
איך לקבל בחינם? דרך הרווחה?מה הכוונה פעוט בסיכון?
אני מתכוונת למעון רגיל של התמ''ת, רק השאלה אם מקבלים את זה בחינם/זכאות מוגדלת.
נראה לי זה קשור לשעות עבודה לא לכסף שמרויחיםמקפיצה את האשכול. יש לי בת במעון שיקומי שמוכרת בביטוח לאומי ובנוסף פעוטה במעון רגיל של התמ"ת. אני שכירה ומרוויחה מעל 3 וחצי, (וגם בעלי) מישהו יודע אם יש לי אופציה לקבל דרגת רווחה על הבת השניה?
היום זה קשור לסכום שמרוויחיםנראה לי זה קשור לשעות עבודה לא לכסף שמרויחים
נשמע שלא.מקפיצה את האשכול. יש לי בת במעון שיקומי שמוכרת בביטוח לאומי ובנוסף פעוטה במעון רגיל של התמ"ת. אני שכירה ומרוויחה מעל 3 וחצי, (וגם בעלי) מישהו יודע אם יש לי אופציה לקבל דרגת רווחה על הבת השניה?
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים