זכויות\חובות של שוכר\משכיר דירה

• פותח הנושא שי1
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
מהם הדברים שאותם שוכר יכול לתבוע מהמשכיר.
נזקים בבית וכיוצ"ב מקובל שהמשכיר משלם.
מה היחס לריסוס? מילוי גז במזגן וכיוצ"ב.
מי קובע את הדברים הללו? ואיפה הגבול?
תודה מראש.

• הוסף לסימניות
כל הדברים הזמניים בדירה הם ע"ח השוכר:
מילוי גז במזגן, ריסוס, סיוד לאחר כניסה לדירה, וכו' וכו'.
חלון שנשבר, החלפת נורה...

כל הדברים בעצם הדירה על המשכיר:
ברז מקולקל, בוילר, דוד שמש, רטיבות, וכו'

• הוסף לסימניות
...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;629566:
כל הדברים הזמניים בדירה הם ע"ח המשכיר:
מילוי גז במזגן, ריסוס, סיוד לאחר כניסה לדירה, וכו' וכו'.
חלון שנשבר, החלפת נורה...

כל הדברים בעצם הדירה על המשכיר:
ברז מקולקל, בוילר, דוד שמש, רטיבות, וכו'

ומה על השוכר???

• הוסף לסימניות
הזמניים זה ע"ח השוכר.
הכל כמובן תלוי בחוזה אבל ע"פ רוב ככה זה מקובל...
(לנו למשל הוא כתב שדברים קטנים על חשבוננו... מה זה דברים קטנים?)

• הוסף לסימניות
תיקנתי, אני מקווה שגם עד עכשיו היה מובן שזו טעות...

דברים קטנים - זה החלפת ברז וכד'

• הוסף לסימניות
תודה.
ישנו איזה ויכוח בסביבתי על ריסוס.
האם מה שכתבת זה 'מקובל' או יותר מזה.
איך אפשר לחייב את אחד הניצים בכלל זה?

• הוסף לסימניות
שום רב לא היה פוסק לך בצורה כזו, אז אנחנו קל וחומר...

• הוסף לסימניות
ברור שאם לא סוכמו דברים מראש ריסוס והדברה הם ע"ח השוכר.

• הוסף לסימניות
וסתימה בצנרת שתוקנה פעם אחת ע,ח המשכיר, האם בפעם השניה המשכיר צריך לתקן שוב?

• הוסף לסימניות
ברוב החוזים, החלוקה בהוצאות היא כזו: כל נזק שנגרם מבלאי בדירה, המשכיר חייב לשלמה. כמו דוד שמש, מערכת ביוב רקובה, חוטי חשמל עתיקים שנשרפו מחמת יושן, משקוף שצונח מעייפות וכדומה (הכל דוגמאות שחווינו על בשרנו)
וכל נזק שנגרם משימוש שוטף בדירה הוא על חשבון השוכר. לכן תיקון סתימות או תיקון מזגנים יהיה בד"כ על חשבון השוכר, אלא אם כן מדובר ממש בימים הראשונים בדירה.
לי היה סיפור ממש מתסכל הבוקר עם המשכיר.
היו לנו קיני דבורים מתחת לחלון, שהתפתחו בחורי מזגן שהוא עצמו קדח ושכח לסתום. בהתחלה הוא ניסה לשכנע אותי שאטיל את התשלום על ועד בית. וכשהשכנים סרבו ובצדק, הזמנו מדביר והתקשרתי הבוקר לומר לו שזה יקוזז מתשלום שכ"ד. מדובר על סכום של 250 ש"ח בסה"כ, עם אחריות לשנה. אבל מה הוא אומר לי? "איזה סכום גבוה, הייתם יכולים לקנות ספריי נגד דבורים ולעשות את זה בעצמכם. היה יוצא לי יותר זול".
כיון שמדובר באדם מבוגר, התאפקתי ולא אמרתי לו, שמעבר לעובדה שמדובר בהדברה יותר רצינית, אני לא מרגישה צורך לסכן את חיי כדי לחסוך לו את הכסף הזה.
אבל מניסיון של מגורים בדירות שכורות למעלה מ-9 שנים, הריני להודיע שמדובר באחד הנסיונות הלא נעימים בעולם הזה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה