כללי זכויות יוצרים, אולי אתם תדעו?

• הוסף לסימניות
שלום וברכה,
שאילה בענין זכויות יוצרים:
יש לי אתר למכירת מוצרים, כמו"כ אני עושה פרסומים על מוצרים שנמכרים על ידי, לצורך כך אני עושה שימוש בתמונות של המוצרים הללו.
באתרים ובקטלוגים של יצרני/ספקי המוצרים יש תמונות של המוצרים, האם מותר לי להשתמש בהם ללא בקשת רשות?
נניח למשל, מצלמה של סמסונג שנמכרת על ידי, האם מותר לי להוריד תמונה של המצלמה מהאתר של סמסונג?
המחשבה הפשוטה שלי היתה, שהיות והמוצר יוצר על ידם, והוא משווק ונמכר על ידי, חלק מהשירות שלהם על המוצר הוא לספק לי גם תמונה שלו, גם אם לא שמעתי זאת מהם בפירוש.
האם זה נכון, או שיש צורך לפנות לכל יצרן/ספק ולבקש ממנו רשות שימוש בתמונות שמפורסמות על ידו באתר הרשמי שלו או בקטלוגים שלו?
האם יש למישהו כאן מידע מקצועי בענין?
אנא זה חשוב לי מאוד!

• הוסף לסימניות
לכאורה מותר
לי היתה דילמה דומה בעצוב קטלוג ליבואן מכשירי כתיבה והוא שאל אצל הספקים שלו וכולם אשרו בלי בעיה להשתמש בתמונות
כלומר לכאורה זה נועד גם לזה

• הוסף לסימניות
זה שזה נועד לזה זה נכון, וזה שכנראה יאשרו לי זה נכון,
אבל לא הייתי רוצה להסתמך על זה,
אבל מצד שני ללכת ליצור קשר עם עשרות חברות גם אין לי כח,
יש למישהו מידע מקצועי בענין? או רעיון כלשהו?

• הוסף לסימניות
רעיון, דווקא יש לי.

אתה יכול לשלוח מייל לכל הספקים והחברות שאתה עובד איתם, ולספר להם שאתה מתכוון להשתמש בתמונות (ע"מ לפרסם ולמכור את המוצרים שלהם), ואם יש מניעה מצידם שיעדכנו אותך בתוך שבוע, כי אחרת תראה את עצמך חופשי להשתמש בתמונות.

זה גורם לכדור להיות במגרש שלהם, שזה אומר ששתיקה מצידם פירושה הסכמה.

בכל מקרה ממליץ לך להתייעץ עם מישהו מקצועי, ולוודא שזה אכן קביל ומציל מבחינה משפטית.

הצלחות.

• הוסף לסימניות
מניסיון באתר שלנו אתה צריך לבקש רשות מכל ספק.

אנחנו הצגנו מוצר באתר שלנו שאת תמונתו הורדנו מאתר הספק, לא ביקשנו רשות, אנחנו הרי מוכרים את המוצרים שלו הוא בטוח מרשה.
עד הרגע שעשינו מבצע על פריט מסוים וזה פגע בלקוחות אחרים שלו.
הטענה הראשונה שלו הייתה "מי הרשה לכם בכלל להוריד תמונות שלי"

במיוחד בדוגמה שהבאת "מצלמה של סמסונג" אם היא ביבוא מקביל, היבואן הרשמי יכול לעשות לך בעיות עם זה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה