כללי זכויות יוצרים ועיתונים

• הוסף לסימניות
נדהמתי להתבשר מלקוח קבוע שהעיתון לקח מודעה שהכנתי לו, גודל עמוד,
ו"הסתדר איתה" כך שהיא תתפרסם בגודל חצי עמוד לאורך.

נכון שזה מריח מוזר מאוד?

אז אמרתי לו מיד שאני חייבת לראות את זה, שלא יוריד את זה לדפוס ואם אני לא מאשרת אז בפירוש הוא לא יכול להשתמש בזה.
לזכות הלקוח יאמר שהוא תמיד מגיע אלי, עם התיקונים הכי קטנים שיש.
ברור שעל תיקון קטן של שינוי מספר טלפון וכד' אני לא אקח תשלום, ועל תיקונים אחרים קטנים - תשלום סמלי.
אבל פה היה נדרש להפוך מודעת עמוד - לחצי. זה פורמט אחר לגמרי.

הוא שלח את הדוגמה, וחשכו עיני.

אני לא מבינה איך גרפיקאית של עיתון מעיזה לעשות דבר כזה, פלוס מחיקת הקרדיט שלי, פלוס פקסול של החומר על הדרך, גזירה אכזרית של חלקים והרכבת פאזל שנראה ממש גרוע.
אז לכל העובדות בעיתונים - תכבדו את עמיתיכם למקצוע, שמתפרנסים מיגיע כפיהם ומשקיעים המון כדי שהלקוחות יהיו מרוצים, ויקבלו עבודות ברמה גבוהה.
אל תגעו במשהו שלא אתם עיצבתן, ותלמדו את חוק זכויות יוצרים - הזכויות הן כמעט אף פעם לא של הלקוח, אלא של המעצב, ואישור של הלקוח לגזור מודעה ולהתעלל בה לא תקף משפטית.

קשה לי להאמין שבמקרה הזה זה בא מיוזמת הלקוח, כי כאמור הוא תמיד פונה אלי לכל שינוי קטן.

מצ"ב המקור והשינוי, מצא את ההבדלים

וזו של העיתון

קבצים מצורפים

• 21.jpg
    KB 177.1 · צפיות: 19
  • 20.jpg
    KB 63.8 · צפיות: 20
  • הוסף לסימניות
מעצבן ומרגיז
אך חצי הכוס המלאה...
שהסירו את הקרדיט.
לפחות זה, לא?

• הוסף לסימניות
זה ב"ה לא הודפס, מזל שהלקוח הרגיש שכדאי לבקש ממני אישור
וכמובן לא אישרתי
אני עכשיו מעצבת לו את המודעה כמו שצריך.....

ואם היו מדפיסים ללא הקרדיט,
אבל תלויות מודעות רחוב ופליירים עם הקרדיט, אז מה הרווחתי?......

• הוסף לסימניות
מצד העיתון זה באמת לא בסדר ומרגיז מאוד.
מה שנשאר לך,
זה לשמוח שיש לך לקוח שפוי שביקש את אישורך לעיוות (הלא מוצלח!).

• הוסף לסימניות
אני מעצבת מלא פרסומות למגזין הינומה, ולקוחות משתמשים בזה אחר כך בלי רשות ושולחים לעיתונים שמשנים את הצורה. למה שאתעצבן? למען האמת בתור אחת שמעמדת מגזין מלא פרסומות גם אני נאלצת לעשות זאת כשלקוח במקום לשלוח לי מודעה מוכנה לגודל המתאים, שולח את מה שיש לו ואומר לך "תסתדרי עם זה". לא כל הלקוחות רוצים לשלם לגרפיקאי בכל שינוי של גודל. זו בעיה אבל אין מה לעשות ואין דרך לעקוף את זה.

אז מה אמורים לעשות?

אגב, לא תמיד הלקוח אשם.

• הוסף לסימניות
גינגית -
אם הלקוח משלם כמה מאות לעיצוב מודעה
למה שהעיתון יקח את זה ויוציא לו תוצר גרוע, באיכות מפוקסלת
הוא יכול להוסיף עוד סכום קטן ולקבל את זה באיכות מעולה

• הוסף לסימניות
כאחת שעובדת בעיתון יוצא לנו רבה שלקוח מביא מודעה מגרפיקאית פרטית ורוצה שנשנה לו. כמובן שאת הקרדיט מורידים(אני לא הייתי רוצה שישנו לי את המודעה וישאירו קרדיט! וזה קרה לי לא פעם ששינו מודעה שעיצבתי והשאירו את הקרדיט וזה מאד מקומם!) וזה לאחר כמה וכמה פעמים שהתקשרו אלינו לבקש שיורידו את הקרדיט על כל שינוי הכי קטן.

תודי לאלוקים שהלקוח שלך מאד ישר! אין הרבה לקוחות כאלה!

• הוסף לסימניות
סוף טוב הכל טוב, שפר עליך מזלך שהלקוח בסוף התעשת והחליט להיות הגון.
גינגית, מחובתה של כל גרפיקאית, לפני שהיא הולכת לשנות מודעה מקורית, לשאול לגבי זכויות יוצרים,
ולברר עם הלקוח אם יש אישור מהמעצב/ת.

• הוסף לסימניות
אותי מעולם לא שאלו, ואני לא שאלתי לקוח. עשיתי את כל ההשתדלות שהלקוח יביא לנו את המודעה מוכנה לגודל המתאים. בד"כ הגרפיקאים לא מוכנים להשקיע את הזמן לשנות גודל או שהלקוח לא מוכן לשלם תוספת. בכל אופן, אם הלקוח מביא לי מודעה ואומר לי שהגרפיקאי נתן קובץ פתוח [אפילו שבד"כ זה לא] כי הוא לא יכול לשנות, שאשנה אני אני מנסה לשנות. אם מבקשים ממני לעצב מחדש לגמרי עם אוביקטים מהפרסומת זו בעיה של זכויות יוצרים אבל להתאים מודעה לגודל? לא רואה בזה בעיה. לא שמה קרדיט שלי על זה.

ובעיה נוספת זה שרוב הלקוחות שמגיעים אלי עם פרסומות מעוצבות, עיצבו להם במגזינים דומים והמגזין עצמו לא מוכן לתת את הפרסומת.

לא מבינה למה צריך להיות כל כך מזועזעים. למה אי אפשר להבין שיש עוד צד לעסק הזה.

• הוסף לסימניות
אם הייתי מביאה להן קובץ פתוח לא הייתה בעיה לבנות את המודעה בלי המחיקות המוזרות והגזירות הלא מדוייקות, ובלי לכווץ פונטים בצורה כל כך לא מקצועית
(קשה לראות בדוגמה שהעלתי, אבל ממש חסרה חתיכה מהיד של הילד)

והלוגו נראה נורא
לתדמית של הלקוח את לא חושבת שזה ממש לא טוב?

אישית אם ככה הייתה נראית פרסומת לעסק שלי, אחרי שהשקעתי בעיצוב תדמית איכותית - הייתי מרגישה רע עם זה.

ולכל העובדות בעיתונים -
בבקשה אל תעשו את זה
כבר קרה לי שהעיתון שמר מודעה שלי והשתמש בחלקים ממנה שנה אחרי, בלי לשאול אותי.
מה הבעיה לדבר עם הגרפיקאית?

אני מעלה את הנושא כי זה מפריע לי שקולגות למקצוע מזלזלות בעבודה של מישהי אחרת
(במקרה זו אני, אבל מחר זו יכולה להיות מישהי אחרת)

• הוסף לסימניות
בתור גרפיקאית לשעבר במערכת עיתון, אני יכולה להעיד כמה המלאכה הזאת שנואה על הגרפיקאיות - לתקן מודעה שלקוח שולח, ועוד לשנות לה פורמט.
הענין הוא שהרבה פעמים הגרפיקאית עצמה בכלל לא מדברת עם הלקוח, אלא מקבלת את ההוראה מפקידה במחלקת מודעות/שיווק, שהיא בכלל לא מבינה מה הבעיה שלך לשנות את זה בחצי דקה ו"כבר שלחו לך מודעה מוכנה אז אל תתלונני ורק תשני את הגודל שיתאים לנו".
הרבה פעמים העדפתי לעשות את המודעה מחדש ולא לשנות מודעה קיימת עם כל הבלגן הכרוך בזה, ואם זה היה ממש שינוי שדורש הרבה זמן (שעבודה במערכת עיתון לא מאפשרת להשקיע כ"כ הרבה, ויתכן שבגלל זה המודעה הנ"ל אצל הלקוח שלך היתה נראית כמו שהיא), התעקשתי שהלקוח ישלח מודעה חדשה בגודל המתאים.
אין לי מושג איך הנושא מתנהל בעיתונים אחרים, אבל תדוני לזכות גם את הגרפיקאית שעשתה את זה.

• הוסף לסימניות
ממש לקחו לי כבר את כל המילים מהפה, אבל אני חייבת גם להגיב.
אני עובדת במידעון כזה של פרסומות גדול בירושלים. ואנחנו עובדים בלחץ מטורף של זמן כי יש לנו בלע"ה המון לקוחות ואין לנו הרבה זמן לעבוד.
והמון פעמים מגיעות אלינו מודעות מוכנות שהן לא בגודל המתאים, אין לך מושג כמה זה קורה, ואנחנו הגרפיקאיות במשרד מתעצבנות כל פעם מחדש, אבל רוב הלקוחות לא מוכנים לשלם לגרפיקאית שלהם שתשנה להם את הגודל של המודעה, ופה אצלנו עושים להם את זה בחינם אז מה אכפת להם?! מה גם, שלפעמים מגיעות מודעות ברגע של סגירת העיתון, ולכי תחפשי את הגרפיקאית עכשיו שתעשה את זה תוך 10 דקות מקסימום, אז זה מה שקורה. לוקחים את המודעה ומשתדלים לסדר אותה כמה שיותר יפה כדי שתראה טוב גם בפורמט אחר.
אין לך מה להתרגז ובאמת הלקוח שלך ישר שהוא אמר לך את זה.
אבל תדעי לך שזה קורה המון.

• הוסף לסימניות
אני לא עובדת בעיתון אך גם אני בעבר עבדתי בעיתון ואני לא מבינה על מה הקצף???
מיכל כל מילה פנינה!
נכון שזה מאכזב לראות מודעה מדהימה שעצבת שהלכו והרסו אותה-
אבל זכותו של הלקוח לעשות מה שרוצה
ואם יצא מפוקסל ומכוער ולא מקצועי זה ב'שו...
ואם הורידו את הקרדיט - הרווח הוא כולו שלך.
(וגם שלא משגע לך את המח כל יום לבנות לו לגודל אחר-זה הרווח שלך)
ואם זה בכ"א מעצבן אותך תבני ללקוח מלכתחילה את המודעה בכל הואריציות - עמוד, חצי, שליש וכו' בתוספת תשלום סמלי - וגם את וגם הלקוח יצאתם מפסוטים...:)

• הוסף לסימניות
יו, עד עכשיו חשבתי לתומי שאם לקוח משלם לי על העבודה הזכויות עוברות אליו
איך את יכולה לשמור את הזכויות? ולמה זה שימושי? (מה זה נותן לי מודעה עם לוגו של עסק של מישהו אחר?)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;445513:
גינגית -
אם הלקוח משלם כמה מאות לעיצוב מודעה
למה שהעיתון יקח את זה ויוציא לו תוצר גרוע, באיכות מפוקסלת
הוא יכול להוסיף עוד סכום קטן ולקבל את זה באיכות מעולה

קודם כל, אצלנו הלקוחות לא משלמים למעט חלק שמממנים את המגזין.
דבר שני, הלקוח רוצה לרוץ עם אותה המודעה. אז מה תעשי? תתוכחי איתו? את יודעת כמה אנחנו רצים אחרי לקוחות שישלחו לנו מודעות מוכנות בגודל המתאים?
אבל לפעמים אין ברירה. ולא תאמיני באיזה איכות שולחים. ולא תאמיני כמה שגרפיקאים לא אוהבים לשלוח לגרפיקאים אחרים עבודות שלהם.

לא תאמיני.

• הוסף לסימניות
ידעתי שיהיו פה תגובות כאלו
ואין לי בעיה עם זה, אני יודעת שגרפיקאיות בעיתונים עובדות בלחץ מטורף, ושהן רק בורג במערכת, ושלקוחות מאוד מעצבנים לפעמים. במיוחד אלה של הרגע האחרון.

כתבתי את זה כי אני חושבת שיש קו אדום שאותו אי אפשר לחצות
ופה הוא נחצה.

אני באה להוקיע תופעה.

כי אם העיתונים היו מתעקשים לקבל מהלקוח קובץ איכותי ושמיש במידות נכונות - הם היו מקבלים, תאמינו או לא. כשזה מגיע לעבודה של מישהו אחר נדרשת משנה זהירות, אי אפשר לחתוך ולגזור כאוות נפשך.

ואגב - שלי, את טועה ומטעה

זכותו של הלקוח לעשות שימוש במודעה שעיצבתי לו -
כמות שהיא בלבד, אין לו זכות משפטית לעשות בה שום שינוי, אפילו לא של מילה אחת.
על כל שינוי שהוא רוצה לערוך הוא חייב לבקש אישור מהמעצב, ולשלם לו אם יש צורך.

בנוסף, על פי החוק, גם אם הלקוח קנה מהמעצב את הזכויות לעבודה (מה שלא קורה כמעט אף פעם) עדיין חוקית אסור לו לעשות בעבודה שימוש כזה שיפגע בשמו הטוב של המעצב (זה מונח שנקרא זכות מוסרית, היא שייכת בלעדית למעצב ולא ניתן להעביר אותה).

ויש עוד סעיף רלוונטי בחוק זכויות יוצרים, שאסור להציג עבודה של יוצר ללא קרדיט.

כך שבמידה והמודעה הייתה מתפרסמת בצורה הזו הייתי יכולה לתבוע את העיתון על 3 סעיפים בהפרת זכויות יוצרים.

• הוסף לסימניות
מה העיתונים אשמים

לא הבנתי עדיין, מה מערכת העיתון אשמה?
מגיע לקוח> מבקש שינוי במודעה> משנים לו אותה> הוא מאשר> המודעה נכנסת לעיתון> ושלום על ישראל.
האם המערכת צריכה 'להתנדב' לבדוק אם זה באישור הגרפיקאית שלו או לא? ממתי העיתונים התחילו לעבוד ברשם הפטנטים במשרד המשפטים?
גרפיקאית שעובדת בעיתון יודעת תמיד שזה חלק מעבודתה, לקבל מודעה 'להרוס' אותה, כפי הקריזה של הלקוח (כמובן שהוא צריך לאשר) וזהו זה.
ובכן, גם זו טענה מגוכחת שגרפיקאית פרטית יש לה זכויות יוצרים על מודעה. סליחה, אבל ברגע שקיבלת כסף על המודעה, היא כבר לא שלך! אולי עיתונים שעושים גרפיקה בחינם יכולים להטיל וטו על שימוש בגרפיקה (אע"פ שזה גם מטופש וקטנוני), אבל אחת שקיבלה כסף מלא על מודעה? שתקי ותני לי לעשות מה שבא לי עם המודעה שלי!

וכמובן, סליחה אם הרגזתי את כל הגרפיקאיות הפרטיות שחברות בפורום כאן, אבל זו המציאות. הנה מצורף כאן החוק היבש כפשוטו (שימו לב לסעיף 35-ב שזה הנידון אצלינו), ונא להפסיק להתלונן.צפה בקובץ המצורף 70331

קבצים מצורפים

• חוק זכויות יוצרים.pdf
    KB 22.7 · צפיות: 29
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י אלי אלימלך;445858:
לא הבנתי עדיין, מה מערכת העיתון אשמה?
מגיע לקוח> מבקש שינוי במודעה> משנים לו אותה> הוא מאשר> המודעה נכנסת לעיתון> ושלום על ישראל.
האם המערכת צריכה 'להתנדב' לבדוק אם זה באישור הגרפיקאית שלו או לא? ממתי העיתונים התחילו לעבוד ברשם הפטנטים במשרד המשפטים?
גרפיקאית שעובדת בעיתון יודעת תמיד שזה חלק מעבודתה, לקבל מודעה 'להרוס' אותה, כפי הקריזה של הלקוח (כמובן שהוא צריך לאשר) וזהו זה.
ובכן, גם זו טענה מגוכחת שגרפיקאית פרטית יש לה זכויות יוצרים על מודעה. סליחה, אבל ברגע שקיבלת כסף על המודעה, היא כבר לא שלך! אולי עיתונים שעושים גרפיקה בחינם יכולים להטיל וטו על שימוש בגרפיקה (אע"פ שזה גם מטופש וקטנוני), אבל אחת שקיבלה כסף מלא על מודעה? שתקי ותני לי לעשות מה שבא לי עם המודעה שלי!

וכמובן, סליחה אם הרגזתי את כל הגרפיקאיות הפרטיות שחברות בפורום כאן, אבל זו המציאות.

זו המציאות הכואבת, והיא לא ממש מוצלחת, אז אני חותרת לשנות אותה.

ומה שאמרת על הכסף פשוט לא נכון
אחרת אף לקוח לא היה משלם שקל על תיקונים.
איך תסביר את זה שבכל זאת ברור ומובן ללקוחות שעל שינויים קטנים משלמים משהו?
(בגבול הסביר כמובן, אני לא אקח כסף על החלפת מספר טלפון, למרות שהסגירה עצמה גם לוקחת זמן, וד"א בבית דפוס על סגירת קובץ משלמים תוספת)

ונניח, אם הגרפיקאית של העיתון הייתה עצמאית, היא הייתה עושה "תיקונים" על עבודה של מישהי אחרת, בלי תשלום? (או אפילו עם תשלום, היא הייתה חשופה לתביעה משפטית רצינית על דבר כזה, איך לעיתון יש חסינות?)

ולמה אני פונה לגרפיקאיות - כי זה פורום גרפיקה.
אני פונה לגרפיקאיות, חברותי למקצוע, שיבינו כמה הסיטואציה הזו בעייתית.

כמובן שדיברתי גם עם הלקוח, והוא לחלוטין הבין את זה (עובדה שמראש הוא התקשר לוודא איתי שזה בסדר, וכשאמרתי שלא - הוא ביקש שאעשה לו את התיקון כמו שצריך) לעומת זאת במערכת העיתון הגיבו בערך כמו שהתגובות שלך ומעלי -
אז אני מבינה שאם במערכות העיתונים היו בוחרים לשמור על זכויות יוצרים של יוצרים אחרים, המצב לא היה כך.
ואם במערכת העיתון מצפצפים, ומשכנעים את הלקוח שאין לו מה לדאוג, זה פוגע בי. ובעוד שכמותי.

וכן, אלי, תקרא את השורות הרלוונטיות בחוק זכויות יוצרים, ותראה בעצמך.

לא באתי להתווכח, אני רק רוצה לעורר מודעות למצב, בתקווה לשפר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;445893:
ומה שאמרת על הכסף פשוט לא נכון
אחרת אף לקוח לא היה משלם שקל על תיקונים.

איך תסביר את זה שבכל זאת ברור ומובן ללקוחות שעל שינויים קטנים משלמים משהו?

ונניח, אם הגרפיקאית של העיתון הייתה עצמאית, היא הייתה עושה "תיקונים" על עבודה של מישהי אחרת, בלי תשלום? (או אפילו עם תשלום, היא הייתה חשופה לתביעה משפטית רצינית על דבר כזה, איך לעיתון יש חסינות?)

ולמה אני פונה לגרפיקאיות - כי זה פורום גרפיקה.
אני פונה לגרפיקאיות, חברותי למקצוע, שיבינו כמה הסיטואציה הזו בעייתית.

כמובן שדיברתי גם עם הלקוח, והוא לחלוטין הבין את זה (עובדה שמראש הוא התקשר לוודא איתי שזה בסדר, וכשאמרתי שלא - הוא ביקש שאעשה לו את התיקון כמו שצריך) לעומת זאת במערכת העיתון הגיבו בערך כמו שהתגובות שלך ומעלי -
אז אני מבינה שאם במערכות העיתונים היו בוחרים לשמור על זכויות יוצרים של יוצרים אחרים, המצב לא היה כך.
ואם במערכת העיתון מצפצפים, ומשכנעים את הלקוח שאין לו מה לדאוג, זה פוגע בי. ובעוד שכמותי.

וכן, אלי, תקרא את השורות הרלוונטיות בחוק זכויות יוצרים, ותראה בעצמך.

לא באתי להתווכח, אני רק רוצה לעורר מודעות למצב, בתקווה לשפר.

ובכן, הלקוח משלם על תיקונים עבור העבודה הטכנית. מה פשוט מזה? לא עבור הגנה מזכות יוצרים. (כמובן שבהסכם אישי שונה זה יוצא דופן)

גרפיקאת עצמאית לשינוי מודעה של מישהו אחר היתה לוקחת כסף על זמן עבודה טכני. והיא לא חשופה לשום תביעה משפטית מצד הגרפקיאית הראשונה.

גם במערכות עיתון לא מצפצפים על אף גרפיקאית, כי במערכת יודעים דבר אחד: קיבלנו מודעה לשנות ואנחנו משנים. אין לנו שום מושג אם המודעה מוכנה ע"י המזמין או ע"י מישהו אחר. זה גם לא משנה בכלל, אם יש סיכון לתביעת הפרת זכויות זה על הלקוח ולא על מערכת העתון שעושה עבודה טכנית.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה