נכתב ע"י דאבל אימפקט;n5059201:את בטוחה???? זה לא מחיר לשימוש עיתונאי או משהו?
זה מה שמצאתי באתר, תראי את הדף הזה:
http://www.picjew.com/he/תמונות/חגים/שופרות/27268
זו תמונה עם רשיון גם למסחרי וגם לאילוסטרציה והיא עולה 39 ש"ח.
נכתב ע"י ariels;n5064241:לפי מה שידוע לי ההגדרה של שימוש מסחרי שעולה יקר זה - ייצור של מוצרים.
למשל -
אם אני מדפיסה חולצה לצורך יח"צ, עבור העובדים של העסק, זה לא שימוש מסחרי.
אבל אם אותה חולצה מודפסת לצורך מכירתה בחנות - צריך לקנות רישיון שימוש מיוחד (ויש הגבלה על מספר עותקים).
פוסטר שמשמש לפרסום המוצר שאני מוכרת - רישיון שימוש רגיל
(בוודאי שגם הוא מסחרי, הרי בשביל מה אנשים קונים מאות תמונות שם? בשביל ברכה לסבתא?)
לעומת - פוסטר שאני רוצה למכור ולהרוויח עליו - למשל - לעשות ממנו קישוט סוכה למכירה - דורש רישיון שימוש מיוחד.
כך שאופן השימוש שלך בתמונה משפיע על סוג הרישיון שאת צריכה לרכוש.
רוב התמונות שגרפיקאי ממוצע רוכש הן כמובן לשימוש מסחרי, אבל - רגיל
(אין לי מושג למה ב-PICJEW רוצים 400 ש"ח על תמונה עבור פלייר, נשמע לי כמו אי-הבנה,
כי אם יש מוצר פרסומי בסיסי וזול - זה פלייר, למה שמישהו אי פעם ישלם סכום כזה?)
באתרים חינמיים, וגם באתרי פונטים מחו"ל -
בד"כ בעמוד ההורדה מופיעים תנאי השימוש.
לפעמים נותנים למשל, משקל אחד לשימוש חינמי מסחרי, אבל שאר המשקלים לשימוש אישי בלבד, או לקניה.
יש אתרים (כמו פריפיק) שמבקשים מתן-קרדיט תמורת שימוש בתמונות החינמיות, ורכישת מנוי עבור שימוש בתמונות נבחרות "פרימיום".
נכתב ע"י וו;n5064338:לכן לא הבנתי איך זה יכול להיות ושוב שאלתי אותם כדי להיות בטוחה, והם כתבו לי חד משמעית כך לאחר ששאלתי אם ניתן להשתמש בתמונה עבור פלייר ורולאפ:
"לא על הפלירים הם זה לשימוש מסחרי.
על הרולאפ זה בסדר."
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים