כללי זכויות יוצרים מי יאיר את עיני

• הוסף לסימניות
אם אני רוכשת תמונה משאטרסטוק אני יכולה להשתמש בה לשימוש מסחרי?
באתרים חינמיים איך אני יודעת באיזו תמונה אפשר להשתמש לשימוש מסחרי
תודה רבה

• הוסף לסימניות
1. את יכולה אם הרשיון מאפשר זאת (וקנית ישירות מהם)
2. לפני הורדה- באתרים חינמיים, לרוב מופיע צמוד לכפתור הורדת הקובץ גם סוג הרשיון ותנאי השימוש
אחרי ההורדה - יורד קובץ טקסט עם התנאים.

• הוסף לסימניות
האמת שבדיוק תכננתי לפתוח בשביל זה אשכול.. אבל אם כבר אז כבר...
פניתי לאתר http://www.picjew.com/he כדי לברר לגבי זכויות היוצרים (יש שם כללים שמשום מה לא כ"כ הבנתי) ואז התברר לי
במידה ואני רוצה לקנות תמונה ולהשתמש בה לצורך מסחרי אני אמורה לשלם עליה בסביבות ה- 400 ש"ח!!! (ז"א לא מספיק לקנות את התמונה בחבילה מסוימת או במחיר הנקוב ליד התמונה) לי זה היה חדש... אני היחידה???....

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י דאבל אימפקט;n5059201:
את בטוחה???? זה לא מחיר לשימוש עיתונאי או משהו?
זה מה שמצאתי באתר, תראי את הדף הזה:
http://www.picjew.com/he/תמונות/חגים/שופרות/27268
זו תמונה עם רשיון גם למסחרי וגם לאילוסטרציה והיא עולה 39 ש"ח.

תודה.. אני משום מה די הסתבכתי עם הכללים שם, לכן העדפתי אחת ולתמיד לפנות אליהם.
אבל התבלבלתי לגמרי.... פניתי אליהם שוב לדעת מזה נקרא 'שימוש מסחרי' שגובים עליו כ"כ הרבה, הם כתבו לי:
"אם זה פרסום במקום ציבורי זה נחשב למטרה מסחרית" אני מנסה לברר איתם יותר לעומק את העניין, מזה נקרא "פרסום במקום ציבורי"
אעדכן כשיהיה חדש...

• הוסף לסימניות
מעדכנת. לפי דבריהם, שימוש בתמונה עבור לדוג' פלייר זה נקרא שימוש מסחרי ואין לי אפשרות להשתמש אלא אם כן שילמתי כ- 400 ₪!
רולאפ לדוג' זה נקרא שימוש פרטי, וניתן להשתמש בתמונות הנקנות גם ב 39 ₪...

• הוסף לסימניות
די נו, זה לא לעניין... למה שאני אקנה תמונה לשימוש פרטי???
ולמה רולאפ זה שימוש פרטי?

• הוסף לסימניות
לכל אתר יש תנאי שימוש שונים בתמונות שלו. יש לברר עם כל אתר בנפרד. השאלה הנוכחית עוסקת בShuttersock.

לצערי אין לי כבר מנוי לכן אין באפשרותי להעלות צילום מסך, אשתדל כמיטב יכולתי להסביר במילים.

ב Shutterstock כתוב במפורש ליד כל תמונה, לפני שמורידים, האם אסור להשתמש לשימוש מסחרי.
לחיצה על התמונה פותחת חלון בו מופיע התמונה והערות על תנאי השימוש,גודל וכו'.
ישנם תמונות בו יש הערה בערך כזו: אין להשתמש לשימוש מסחרי. האם אתה מסכים? ויש צורך ללחוץ על סימון הסכמה.
בד"כ זה קורה בתמונות של מוצרים ספציפיים בהם רואים בבירור לאיזו חברה שייך התמונה, לדוג: מצלמה של Fuji. במקרה כזה, אין להשתמש בתמונה לצורך מכירה של מוצרים, בין של החברה ובין של חברה אחרת. תיאורתית כדאי לברר היטב אם להשתמש בתמונה כזו בכלל.

אם אין הערה כזו מותר להשתמש בכיף לכל מקום בתמונה, לפי התנאים של המנוי שעשית.

• הוסף לסימניות
לפי מה שידוע לי ההגדרה של שימוש מסחרי שעולה יקר זה - ייצור של מוצרים.
למשל -

אם אני מדפיסה חולצה לצורך יח"צ, עבור העובדים של העסק, זה לא שימוש מסחרי.
אבל אם אותה חולצה מודפסת לצורך מכירתה בחנות - צריך לקנות רישיון שימוש מיוחד (ויש הגבלה על מספר עותקים).

פוסטר שמשמש לפרסום המוצר שאני מוכרת - רישיון שימוש רגיל
(בוודאי שגם הוא מסחרי, הרי בשביל מה אנשים קונים מאות תמונות שם? בשביל ברכה לסבתא?)
לעומת - פוסטר שאני רוצה למכור ולהרוויח עליו - למשל - לעשות ממנו קישוט סוכה למכירה - דורש רישיון שימוש מיוחד.

כך שאופן השימוש שלך בתמונה משפיע על סוג הרישיון שאת צריכה לרכוש.

רוב התמונות שגרפיקאי ממוצע רוכש הן כמובן לשימוש מסחרי, אבל - רגיל
(אין לי מושג למה ב-PICJEW רוצים 400 ש"ח על תמונה עבור פלייר, נשמע לי כמו אי-הבנה,
כי אם יש מוצר פרסומי בסיסי וזול - זה פלייר, למה שמישהו אי פעם ישלם סכום כזה?)

באתרים חינמיים, וגם באתרי פונטים מחו"ל -
בד"כ בעמוד ההורדה מופיעים תנאי השימוש.
לפעמים נותנים למשל, משקל אחד לשימוש חינמי מסחרי, אבל שאר המשקלים לשימוש אישי בלבד, או לקניה.
יש אתרים (כמו פריפיק) שמבקשים מתן-קרדיט תמורת שימוש בתמונות החינמיות, ורכישת מנוי עבור שימוש בתמונות נבחרות "פרימיום".

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;n5064241:
לפי מה שידוע לי ההגדרה של שימוש מסחרי שעולה יקר זה - ייצור של מוצרים.
למשל -

אם אני מדפיסה חולצה לצורך יח"צ, עבור העובדים של העסק, זה לא שימוש מסחרי.
אבל אם אותה חולצה מודפסת לצורך מכירתה בחנות - צריך לקנות רישיון שימוש מיוחד (ויש הגבלה על מספר עותקים).

פוסטר שמשמש לפרסום המוצר שאני מוכרת - רישיון שימוש רגיל
(בוודאי שגם הוא מסחרי, הרי בשביל מה אנשים קונים מאות תמונות שם? בשביל ברכה לסבתא?)
לעומת - פוסטר שאני רוצה למכור ולהרוויח עליו - למשל - לעשות ממנו קישוט סוכה למכירה - דורש רישיון שימוש מיוחד.

כך שאופן השימוש שלך בתמונה משפיע על סוג הרישיון שאת צריכה לרכוש.

רוב התמונות שגרפיקאי ממוצע רוכש הן כמובן לשימוש מסחרי, אבל - רגיל
(אין לי מושג למה ב-PICJEW רוצים 400 ש"ח על תמונה עבור פלייר, נשמע לי כמו אי-הבנה,
כי אם יש מוצר פרסומי בסיסי וזול - זה פלייר, למה שמישהו אי פעם ישלם סכום כזה?)

באתרים חינמיים, וגם באתרי פונטים מחו"ל -
בד"כ בעמוד ההורדה מופיעים תנאי השימוש.
לפעמים נותנים למשל, משקל אחד לשימוש חינמי מסחרי, אבל שאר המשקלים לשימוש אישי בלבד, או לקניה.
יש אתרים (כמו פריפיק) שמבקשים מתן-קרדיט תמורת שימוש בתמונות החינמיות, ורכישת מנוי עבור שימוש בתמונות נבחרות "פרימיום".

לכן לא הבנתי איך זה יכול להיות ושוב שאלתי אותם כדי להיות בטוחה, והם כתבו לי חד משמעית כך לאחר ששאלתי אם ניתן להשתמש בתמונה עבור פלייר ורולאפ:

"לא על הפלירים הם זה לשימוש מסחרי.
על הרולאפ זה בסדר."

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י וו;n5064338:
לכן לא הבנתי איך זה יכול להיות ושוב שאלתי אותם כדי להיות בטוחה, והם כתבו לי חד משמעית כך לאחר ששאלתי אם ניתן להשתמש בתמונה עבור פלייר ורולאפ:

"לא על הפלירים הם זה לשימוש מסחרי.
על הרולאפ זה בסדר."

ממש, אבל ממש - מוזר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה