כללי 'זכויות יוצרים' על רעיון - עד היכן?

• הוסף לסימניות
להתווכח על הנושא הזה זה מאד קשה, כי קשה מאד לצייר את הגבול draw the line בין השראה להעתקה.
לכן אמרתי שהשאלה כאן היא: "מה בין העתקה להשראה".
קודם כל, שנבהיר קודם, אני מאמינה גדולה בהשראה. אני שומרת עבודות שמעלים לכאן וכשאין לי רעיון אני מרפרפת ושוטפת את המוח בכל הגרפיקות. מכל מודעה אני לוקחת דברים שאני אוהבת. ועדיין אני מכניסה את הסגנון שלי לזה. לא יכולה להסביר יותר מזה איך זה עובד..
אבל לכולם פה ברור שהשראה זה חיובי מאד ונחוץ: הרי צריך גם להתאים את עצמנו לרוח התקופה וליישר קו עם הרמה הרווחת מאידך.
ולעומת זאת לכולם פה ברור שהעתקה זה גזל וחוץ מזה גם זה משבש חברה מתוקנת.
אז השראה זה טוב, העתקה זה לא טוב, להסביר מה ההבדל זה ממש קשה!!!!
בפורום של פרסום וכו בטח העלו כמה פעמים מודעות שהשתמשו באותו רעיון של פרסום אחר וכולם חשבו שזה מכוער. אם למישהו יש דוגמא להעלות או לינק לתת, זה די יסביר את העניין.

• הוסף לסימניות
הדוגמא העכשווית - חור בעיתון, בגרב, במחירים - בכל פרסומת - חור.
זה מעלה גיחוך גם בעיני בקורא, חוץ מהחלק של המוסריות....

• הוסף לסימניות
משמעותי מאוד לבדוק מה אומרת ההלכה בשאלות כאלה.
לא לחינם כתוב שהשאלה הראשונה שאדם נשאל אחרי 120 היא "נשאת ונתת באמונה".
כי אתיקה, כידוע, היא דבר שנתון לויכוח. אתיקה מבוססת על הגיון אנושי, והגיון אנושי - מה לעשות - הוא דבר שאפשר להתווכח עליו. (ואם נביא דוגמאות קיצוניות מתחום אחר - תחום האתיקה הרפואית - יש כאלו שסוברים שהמתת 'חסד' היא חסד, ולך תסביר להם אחרת. או שתורת הגזע היא בסיס לאתיקה חברתית).
מיהו זה שמכריע בין ההגיון שלי להגיון שלך?
רק המוסר האלוקי, האבסולוטי - התורה.
ונכון, יש כל הזמן שאלות - כי התורה היא תורת חיים, והיא נמצאת בכל מקרי החיים ונפתוליהם.
ואם יש לנו שאלה מה מוסרי ומה לא, במילים אחרות: מה מותר ומה לא - צריכים לשאול.
לכל המעוניין: יש בירושלים בי"ד לעניניי ממונות בנשיאות ר' זלמן נחמיה גודברג - והם עונים בטלפון בין השעות 8:00-11:00 בערב כל יום. המספר שם 02-5388-380
(באופן אישי, התקשרתי לשם פעם בנוגע לשאלה של זכויות יוצרים - והם 'הושיבו בי"ד" על השאלה. לא ענו לי מיד. אלא ממש דנו ובדקו ושקלו - ואז ענו לי רשימה מפורטת - מה עלי לעשות ובאילו תנאים)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה