כללי זכויות יוצרים

• הוסף לסימניות
בוקר טוב,
יש לי במחשב תמונה של ורדים (די סטנדרטית) שהשתמשתי בה לעיצוב אלבום דיגיטלי, יש עליה הרבה קשקושים ופילטרים וקשה לזהות אותה בבירור. את התמונה קיבלתי מחברה שהתחתנה והצלמת בחתונה שלה צלמה את הפרחים על השולחנות. (התונה היתה לפני יותר משנתיים..)
עכשיו צלמת אחרת בקשה ממני את הקובץ כדי להשתמש בו לעיצובים ללקוחות שלה ולשנות בכל פעם את התמונות של האנשים.
האם לדעתכם אני יכולה להשתמש בתמונה? האם תמונות של צלם שצילם באירוע פרטי והעביר את התמונות ללקוח הן לגמרי של הלקוח והוא יכול לעשות בהן אפילו שימוש מסחרי? או שצריך לבקש רשות מהצלמת שצילמה את התמונה?
תודה

• הוסף לסימניות
בבקשה...

בבקשה ממי שמבין בזכויות יוצרים שינסה לענות... זה דחוף..

• הוסף לסימניות
תפני לפורום צילום- יש שם כמה מומחים לעיניני זכויות יוצרים על תמונות...

• הוסף לסימניות
שאלה הפוכה: :)
את היית מוכנה בתמונה שאת צילמת. קרי: חסכת כסף, למדת צילום, חסכת עוד כסף, קנית ציוד.
ויצאה תמונה מדהימה ביותר. ועכשיו היא תופץ חינם? למה???

• הוסף לסימניות
האם חברות הפונטים גובים כסף על כל דבר שאנחנו עושים???
הלקוח שילם לצלמת ועכשיו התמונות שלו! למה שהוא רוצה
כמובן חוץ אם הותנא מראש אחרת או משהו כזה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תקוה;943765:
שאלה הפוכה: :)
את היית מוכנה בתמונה שאת צילמת. קרי: חסכת כסף, למדת צילום, חסכת עוד כסף, קנית ציוד.
ויצאה תמונה מדהימה ביותר. ועכשיו היא תופץ חינם? למה???

אני חושבת שיש הבדל בין תמונה שצילמת לעצמך בתור צלמת או תמונה של אירוע שצלמת למשהו.
אם לדוג' אני רוצה להביא תמונה שלי ככלה לאיזה פרסומת...(בחיים לא;) אז אני צריכה לבקש רשות מהצלם?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י האיה;943790:
אני חושבת שיש הבדל בין תמונה שצילמת לעצמך בתור צלמת או תמונה של אירוע שצלמת למשהו.
אם לדוג' אני רוצה להביא תמונה שלי ככלה לאיזה פרסומת...(בחיים לא;) אז אני צריכה לבקש רשות מהצלם?
זו ודאי סוגיה מורכבת ודנו בה רבות בפורום צילום,
אבל זה לא פשוט כ"כ גם במחשבה רגילה -
יש מחיר לצילום של אירוע פרטי ויש מחיר לצילום של משהו מסחרי/פרסומי.
כאן את לוקחת תמונה ששלמת עליה מחיר פרטי ומשתמשת בה שימוש מסחרי.

• הוסף לסימניות
אם הייתי משתמשת בתמונה כמו שהיא אז זה באמת היה יכול להיות בעיה, מן הסתם,
אבל עשיתי בה הרבה שינויים וגם ככה זו תמונה די סטנדרטית, יכול להיות שאפילו הצלמת בעצמה לא תזהה את התמונה שלה.
בסה"כ השתמשתי בזה בתור רקע ועליו יש פילטר ושינויי צבע ועוד כמה אלמנטים שמסתירים את רובה.
פעם שמעתי שאם עושים בתמונה שינויים של 80% (לא יודעת בדיוק מה זה אומר...) אז מבחינה חוקי, כבר אין בעיה של זכויות יוצרים. עוד מישהו שמע ל זה?
חוצמיזה- מבחינה פרקטית הסיכויים שהצלמת שצילמה את התמונה תראה את זה בעיצוב של אלבום דיגיטלי הם קלושים ביותר משום ששתי הצלמות פונות למגזרים שונים לחלוטין.
לגבי פורום צילום- אני לא חושבת שאני יכולה לפרסם שם הודעה כי אני לא רשומה לפורום הזה
תודה לכל המשיבות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה