זכויות יוצרים

• הוסף לסימניות
יש בעיה להסריט אנשים שרואים בברור את הפנים שלהם, הם יכולים לתבוע אותי???

• הוסף לסימניות
מישהו יכול לעזור לי, עד שהסרטתי עכשיו היא אומרת שאולי בגלל זה יתבעו אותה....

• הוסף לסימניות
אם לא הודעת להם אז כן וכן אם זה משהו כללי ולא טיש או משהו שבו האנשים הם לא העיקר. אם זה למשל מעבר חציה אז פשוט שימי אותו מטושטש...

• הוסף לסימניות
איך אני אטשטש אותם, אני רוצה את הבעות שלהם :(

• הוסף לסימניות
פעם מישהו אמר לי שמותר רק את הגב,
אבל אצל אנשים חשובים, מותר

נכתב ע"י שחר עולה;1813108:
איך אני אטשטש אותם, אני רוצה את הבעות שלהם :(

את צריכה את הסרטון הספיציפי שצילמת?
כי תוכלי לבקש, אולי יהיה למישהו..

• הוסף לסימניות
פעם שאלתי פה.
ענו לי שאם עוברים ברשות הרבים אין בעיה לצלם.

• הוסף לסימניות
ברור שאסור
מה אם אני הולכת בר' עקיבא
או מתפללת מותר לעשות עלי קליפ?
מותר תמונה אם יש לפחות 8 דמויות ביחד
(ככה זכור לי)

• הוסף לסימניות
בין אם מותר ובין אם אסור חוקית.
נשמע לי לא כל כך הוגן לעשות את זה.
מאוד מביך אנשים לשמוע ד"שים מהם.

• הוסף לסימניות
ה שאני צריכה זה אנשים חרדים, רחוב חרדי אז אולי באמת יש לכם לעלות לי? זה יעזור לי מאוד!

• הוסף לסימניות
איני יודעת מה החוק ואם יש עילה לתביעה, ואשמח גם לדעת את חוות דעתו של אחד מעורכי הדין כאן... :rolleyes:

(כמדומני שמבחינת החוק שברחוב אין בעיה להסריט אנשים, אך ילדים אסור לצלם ללא רשות הוריהם)

מבחינת "הוגן או לא", נראה לי תלוי לאיזו מטרה משתמשים, אם הסרטת אדם צועד לתומו ברחוב ועשית קליפ עלילה על נוכל שהתחפש לחרדי... או שעשית סרט תדמית על העיר בני ברק, ושמת אנשים הולכים ברחובות. ברור שיש הבדל.

בלון, אם צילמו אותך צועדת לתומך ברבי עקיבא, זה לא אמור להפריע לך, הרי בדר"כ לא מסתובבים שם עם חלוק ומטפחת, אז קיבלת ד"ש שראו אותך צועדת ברחוב, אז מה? וכשאת צועדת ברחוב בזמן אמת אף אחד לא רואה אותך? אז ראו עוד כמה. נו.
הבעיה כשמדובר בהסרטה שעלולה להביך את המוסרט. למשל צילמו אותך מסתתרת בירכתי איזשהו קיוסק ומוצצת בשקיקה מתוך כוס הברד שלך... וכד' זה סיפור אחר :)

הסרטות רגילות ברחוב, בכביש או בנסיעה, אני הייתי משתמשת בלי בעיה. כל הרשת מלאה הסרטות שכאלו ולא נראה לי שהזיז למישהו. יש אנשים שדווקא מאד נהנים להיות מונצחים...

• הוסף לסימניות
עד כמה שידוע לי, אין בעיה לצלם אנשים בשטחים ציבוריים ולהשתמש. אם את משתמשת בצורה שמביכה את הבן אדם או אם זה לצורך פרסום, זה אסור.
אם השימוש הוא לתיעוד או המחשה, ברור שזה מותר [נראה לכם שכל האנשים שמצולמים לצד חדשות בעיתונים וכו' נתנו הסכמה? ברור שזה חוקי]

• הוסף לסימניות
אני מבינה את אי הנעימות, כל מי שמצלם במקומות ציבוריים עלול להיתקל באנשים מן הסוג הזה.

קרה לי פעם ברחבת הכותל, הייתי בצילומים עם קבוצה. ומישהי איימה ואפילו קראה לאיש ביטחון שדרש ממני לקפל ציוד. כמובן שלא התרגשתי והסברתי שההגעה של הקבוצה תואמה עם האבטחה. (המדובר היה בקבוצה של חינוך מיוחד והיינו צריכים גישה לרכב..)

לעומת זאת כשצילמתי באזורים חילוניים ניגשו אלי לא אחת ושאלו בהתלהבות מאיזה ערוץ אני..

תבדקי את הבעיה מול המתלוננת בצורה עניינית, ובלי להיבהל.. אני אישית שמעתי בלימודים שאין בעיה חוקית לצלם אנשים בשטח ציבורי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שחר עולה;1812812:
יש בעיה להסריט אנשים שרואים בברור את הפנים שלהם, הם יכולים לתבוע אותי???

רוב האנשים לא יתבעו, (ואולי בכלל לא ידעו שצילמת אותם) אבל זו כן זכות חוקית לתבוע צילום שלא ברשות- ציטוט של החוק:

"סעיף 1 לחוק נקבע העקרון המנחה: "לא יפגע אדם בפרטיות של זולתו ללא הסכמתו".
......במידה והן נעשות ללא הסכמתו של אדם, הן מהוות עבירה פלילית ועוולה אזרחית .."

זה יכול לגרום לך לבעיה.
מישהו יודע מה ההלכה אומרת על זה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שירו;1814239:
רוב האנשים לא יתבעו, (ואולי בכלל לא ידעו שצילמת אותם) אבל זו כן זכות חוקית לתבוע צילום שלא ברשות- ציטוט של החוק:

"סעיף 1 לחוק נקבע העקרון המנחה: "לא יפגע אדם בפרטיות של זולתו ללא הסכמתו".
......במידה והן נעשות ללא הסכמתו של אדם, הן מהוות עבירה פלילית ועוולה אזרחית .."

זה יכול לגרום לך לבעיה.
מישהו יודע מה ההלכה אומרת על זה?

אני לא חושבת שצילום ברשות הרבים נחשבת פגיעה בפרטיות.
מוזר אפילו להדיין על כך בימים אלו כשצילומים מצילומים ש ו נ י ם ומזעזעים מופצים אחרי כל אירוע בטחוני. מישהו ביקש את רשות המצולמים או המשפחות? באמת.

• הוסף לסימניות
הדיון הוא כאן על מישהי שביקשה ספציפית במפגיע לא להשתמש בצילום שלה, ולכן, גם אם מותר לי חוקית, הייתי משתדלת להתחשב ברגשותיה.
אם הדיון היה כללי, המסקנות היו אחרות לגמרי.

• הוסף לסימניות
שבוע טוב :)
תסלחו לי פה. האלה שחושבים בעד
אני, בנחרצות, נגד.
לעניות דעתי - איזה מין היתר זה לצלם ולפרסם תמונת אדם ללא רשותו?
וכי אדם צריך לחשוב פעמים אם לצאת מהבית או לא, שמא חלילה לא יבקשו את רשותו ויפרסמו את תמונתו?
זה נראה לי אפילו מגוחך לשאול על חוקיות. השאלה אם זה הוגן!
אני מכירה עוד הרבה שמתנגדות להצטלם במקומות שיכולים להגיע לציבור.
דבר ראשון - אישה חרדית נראה לי ודאי אמורה להבין שזה לא מתאים לפרסם תמונת אישה בלי להתיעץ איתה ולבקש את רשותה.
אינני חושבת שמי שלא רוצה להצטלם אמורה לצאת עם כיסוי על הפנים... שמא יצלמו אותה חלילה...
זכותו של כל אדם ללכת ברחוב בלי לפחד שמישהו יפגע בפרטיותו מבלי לבקש אפילו קודם את רשותו...
לדעתי - לפני שאת מצלמת את האנשים כדאי פשוט לשאול את האנשים במקום אם זה בסדר לצלם רק לצורך תיעודי ולא לפרסומת או משהו.
ותנהגי לפי התשובה שתקבלי :)
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שחר עולה;1812905:
מישהו יכול לעזור לי, עד שהסרטתי עכשיו היא אומרת שאולי בגלל זה יתבעו אותה....

שימו לב שהיא מדברת באופן כללי על צלום רחוב, שהלקוחה מפחדת שיתבעו אותה, כי רואים שם אנשים, כולם פה התרעמו עליה שמישהי ביקשה לא לפרסם את תמונתה, אבל, היא שאלה משהו אחר בכלל.

• הוסף לסימניות
לא התרעמתי, רק ציינתי שכדאי לוותר על כך.
והשאלה נשאלה בצורה לא מספיק מנוסחת, ומכאן נבעה הטעות.
אם כך, הלקוחה צריכה לחשוב מאיפה להשיג את הצילומים, אם בצילומי רחוב היא לא מעוניינת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י בלון;1814837:
לא התרעמתי, רק ציינתי שכדאי לוותר על כך.
והשאלה נשאלה בצורה לא מספיק מנוסחת, ומכאן נבעה הטעות.
אם כך, הלקוחה צריכה לחשוב מאיפה להשיג את הצילומים, אם בצילומי רחוב היא לא מעוניינת.

לא התכוונתי דווקא אליך, והיה פה באמת משהו לא מספיק ברור בניסוח.
צלום רחוב באופן כללי לא אמור להוות בעיה, אלא אם כן, רואים מישהו בצורה מביישת, ואם הלקוחה מפחדת מתביעה, אז, שתלך לרחוב ריק, (תדאג לרוקן אותו, או לצלם ברחוב צדדי מאד) ותמלא אותו בשחקנים משלה.

• הוסף לסימניות
אוווווווו רק עכשיו פתחתי והופתעתי, כבר הרבה זמן לא היה כאן כל כך הרבה תגובות...
אז תודה!!!!
רציתי רק יותר להסביר באמת מה הסרטתי והייתי צריכה, אז ככה אני צריכה אנשים (ורק גברים) שמתנהגים בצורה רגילה ונורמלית בלי שום דברים מוזרים ברחוב, אני לא צריכה רחוב ריק!
כשהסרטתי לא ביקשתי רשות לפני פשוט כי לא תבקשי בגאולה או במא"ש או אפילו בכותל רשות של מישהו להסריט.
רק מה, פתאום הלקוחה נלחצה ואמרה שאולי יכולים לתבוע אותה, אז רציתי לדעת אם יש אפשרות כזאת....
אגב כשאני יוצאת מהבית (גם אם אני יוצאת סמרטוט), אני מודעת לזה שיש מצב שיסריטו אותי כי אני נמצאת במקום ציבורי, לדעתי אין מה לעשות אנחנו נמצאים בעולם מאוד טכנולוגי וחושפני שהכל מצולם ומשותף... רק מה באמת רציתי לדעת אם אני מכוסה בענין הזה מכל מיני טביעות...
ושוב תודה לכולם על התגובות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה