כללי זכויות של לקוח על הפונט שרכש

• הוסף לסימניות
יש לי לקוח, קרוב משפחה שאני עובדת איתו הרבה ובסכומים גדולים.
לפני תקופה ארוכה, רכשתי בשבילו פונט יקר מאד שהיה צריך ספציפית.
הוא שילם על הפונט והעבודה זרמה כמו שצריך ב"ה.
עכשיו עשינו סיכום של התשלום שהוא אמור להעביר לי על העבודות, והוא מבקש שאחזיר לו חלק מהסכום ששילם על הפונט היות והוא נשאר ברשותי ואני יכולה לעשות איתו עוד עבודות רבות.

השאלה היא מה לענות לו? אני מבחינתי לא הייתי קונה את הפונט הזה היות ואני לא הייתי צריכה אותו. יש לי הרבה בסגנון המסוים ההוא והוא לא היה חסר לי. בפועל - יצא לי להשתמש איתו פה ושם לעבודות פשוטות, לא לצורכי פרסום אלא יותר לדברים פרטיים מקסימום בית - ספריים.

הוא צודק בגישה שלו? (לדעתי לא. השאלה היא מה העולם נוהג)
ואם הוא לא צודק - איך אני מסבירה לו את זה בצורה ברורה מחד אך עדינה ומכבדת כי אני לא רוצה להפסיד אותו לא כלקוח ולא קרוב משפחה.

• הוסף לסימניות
אני לא בתחום הספציפי הזה אבל המשפט הראשון שלכם עונה כבר לשאלה:
יש מצבים שלדעתי צריך לבלוע, מי שהוא גם קרוב משפחה [לקחת חשבון שעושים עסקים עם קרובים...] בנוסף לזה שהוא לקוח רציני כשלעצמו, אני הייתי מעביר את זה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אביחי בס;2100609:
אני לא בתחום הספציפי הזה אבל המשפט הראשון שלכם עונה כבר לשאלה:
יש מצבים שלדעתי צריך לבלוע, מי שהוא גם קרוב משפחה [לקחת חשבון שעושים עסקים עם קרובים...] בנוסף לזה שהוא לקוח רציני כשלעצמו, אני הייתי מעביר את זה.

בכמה?
הפונט עצמו עלה 1150 ש"ח
לבנתיים השתמשנו בו בקמפיין גדול של קרוב לשנה, ואי מאמינה שיהיה המשך.

• הוסף לסימניות
לדעתי אתלא צריכה. אץ יכולה לומר שבד"כ את קונה בחבילות שיישתלמו לך. הרי זה לא הגיוני לקנות כגרפיקאית עובדת שצריכה המון פונטים במחיר כזה וגם לא בחצי ממנו...אם הוא ממשיך לדבר כך הייתי "מחזירה" לו את הפונט.

• הוסף לסימניות
צריך לומר לו שזה מקובל שרוכשים תמונות ופונטים ללקוחות
וזה לא מוריד ממחיר העבודה

• הוסף לסימניות
אימרי לו באדיבות, כי אינך משתמשת בפונט הזה, ויש לך רבים דומים, וכי הוא יכול לקחת אותו לרשותו, ואת תמחקי אותו..
נכון שהרשיון כנראה לא על שמו, אבל אין לך צורך בו והוא יכול להיות שלו.
מסתבר שהוא יבין את הענין

• הוסף לסימניות
אין על מה להתווכח כאן.
תבררי אצל החברה שרכשת ממנו את הפונט ע"ש מי הפונט.
אם זה על שמך, הוא צודק אם.
ואם זה על שמו הוא לא צודק.
כי רשיון שימוש לפונטים הוא בלתי ניתן להעברה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אליהו פריד;2101156:
אין על מה להתווכח כאן.
תבררי אצל החברה שרכשת ממנו את הפונט ע"ש מי הפונט.
אם זה על שמך, הוא צודק אם.
ואם זה על שמו הוא לא צודק.
כי רשיון שימוש לפונטים הוא בלתי ניתן להעברה.

הפונט יצא אוטומטי על שם בעלי (משום שהכרטיס אשראי איתו שולמו היה על שמו)

הלקוח לא מתכוון שהפונט יעבור אליו אלא רק שאשתתף עימו בתשלום

• הוסף לסימניות
ב״ה

לפעמים בשביל יחסים טובים משתלם לכופף את הראש.. מדובר בסה״כ באלף ש״ח. תבקשי ממנו להתחלק איתך בחצי לפחות..

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
אם רכשת בשבילו - זה שלו. אם הוא מוותר על הפונט הוא מוותר על הכסף. אם לא - תני לו את הפונט והסירי אותו ממחשבך ובא לציון גואל.

• הוסף לסימניות
כפי שהגברת חוזרת ואומרת, הלקוח מבקש שהיא תשתתף עמו בתשלום. "תשתתף עמו" משמע, לפי הבנתי בלוגיקה, לא יותר ממחצית הסכום. כמדומני, לא כדאי להפסיד לקוח טוב וקרוב משפחה בשביל הסכום הזה.

• הוסף לסימניות
כפי שהגברת חוזרת ואומרת, הלקוח מבקש שהיא תשתתף עמו בתשלום. "תשתתף עמו" משמע, לפי הבנתי בלוגיקה ובלשון, לא יותר ממחצית הסכום. כמדומני, לא כדאי להפסיד לקוח טוב וקרוב משפחה בשביל הסכום הזה.

• הוסף לסימניות
נראה לי הוגן להשתתף עמו, וכך אני עושה עם סקריפטים וכד' שנקנים לצורך מיוחד. אני מחלק 60 עליו 40 עלי.

• הוסף לסימניות
גם אני הייתי אומרת להשתתף איתו. אמנם זה מעצבן- כי למעשה רכשת את זה בשבילו. אבל מצד שני, קיבלת פונט בוטיק יקר בחצי מחיר והרשיון על שמך כך שתוכלי לכסות את ההוצאה עם עוד עבודות איתו. מה רע?

(מזכיר לי ששמעתי מת"ח, אישיות מיוחדת, שעבד עם גרפיקאית על פרוייקט ובשביל 2 פונטים שרצה ביקש שתקנה חבילה והשאיר לה במתנה. שירבו כמותו בישראל :))

• הוסף לסימניות
אני הייתי אומר לו פשוט מאוד שלא הייתי קונה את הפונט לעצמי במחיר כזה,
השתמשתי עד עכשיו בתום לב כי לא חשבתי על זה שתרצה זכוית על זה,
(לתבוע אותך הוא לא יכול כי לא השתמשת בפונט שלו אלא של החברה)
להבא לא אשתמש עם זה ואם כן אשקול אם זה משתלם לי

• הוסף לסימניות
אם זה לקוח טוב לא כדאי לאבד אותו בשביל כמה מאות שקלים.

במקרה דומה אצלי סיכמנו (אמנם מראש) שנלך 50-50 על רכישת הפונטים. לפי דעתי כך כדאי.

לעומת זאת, כשמדובר באלמנטים גרפיים (שבתור מעמד אני ממעט להשתמש בהם, וגם הרבה פעמים זה לא יתאים לעוד עבודות), הבהרתי מראש חד-משמעית (במקרים שונים) שהלקוח משלם את מלוא התשלום עבורם.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה