דרוש מידע זלזול בפירות שביעית ובמושג אוצר ב"ד

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
הייתי לאחרונה ברשת אושר עד במחלקת ירקות ופירות
איפה שנמצא פירות ה"אוצר ב"ד"
ופשוט נדהמתי למראה עיני
היו שם ערבים,סודנים וכו וכו
שקנו את זה
וכן שהמחיר נקבע לפי משקל
תגידו לי אתם הזהו אוצר ב"ד שמרן החזו"א זיע"א תיקן???

• הוסף לסימניות
הייתי לאחרונה ברשת אושר עד במחלקת ירקות ופירות
איפה שנמצא פירות ה"אוצר ב"ד"
ופשוט נדהמתי למראה עיני
היו שם ערבים,סודנים וכו וכו
שקנו את זה
וכן שהמחיר נקבע לפי משקל
תגידו לי אתם הזהו אוצר ב"ד שמרן החזו"א זיע"א תיקן???
גם לי זה מפריע
זה נראה יותר "קונצים" מאשר ה"התר מכירה"

• הוסף לסימניות
אגב, מקום כמו משנת יוסף, זה נראה לי המקום בין היחידים (ועוד מכירות שכונתיות אם יש) שיכול למכור לא ביזיון הפירות ע"י גוים או חילונים.

• הוסף לסימניות
לא הבנתי את הקשר? :unsure:
הרבה צועקים שלמכור היתר מכירה זה להכשיל את הציבור בספיחים. העניין שיש המתירים היתר מכירה אז אין פה הכשלה לפי מי שמתיר.
אבל לתת לציבור הרחב, חילונים, ערבים, וכו' לקנות פירות קדושים בקדושת שביעית שיכולים בקלות לבזותם (מספיק לזרוק את החצי תפוח שנשאר לפח בצורה רגילה).
חוץ ממסחר בפירות שביעית שלא יודע אין פתרו אותו?

• הוסף לסימניות
שמעתי התייחסות לשאלה זו מהרב זיכרמן שליט"א איני זוכר את כל דבריו
אז תנוח דעתכם, עסקו כבר בשאלה זו ת"ח פוסקי הלכה.
מה שייך תנוח דעתכם? אם אנשים רואים לפני העיניים איסורים - חייבים לברר היטב ועד הסוף מה קורה! ולא להסתמך שעסקו בשאלה, ולא זוכרים מה.

• הוסף לסימניות
הרבה צועקים שלמכור היתר מכירה זה להכשיל את הציבור בספיחים. העניין שיש המתירים היתר מכירה אז אין פה הכשלה לפי מי שמתיר.
אבל לתת לציבור הרחב, חילונים, ערבים, וכו' לקנות פירות קדושים בקדושת שביעית שיכולים בקלות לבזותם (מספיק לזרוק את החצי תפוח שנשאר לפח בצורה רגילה).
חוץ ממסחר בפירות שביעית שלא יודע אין פתרו אותו?
אכן זה לא מצוי שנוהגים כך באוצר בית דין! לכן אנשים מתפלאים שואלים ומבררים!
לא קשור לנושא העקרוני של היתר מכירה.
אם יש תקלה ובעיה מקומית, צריך לטפל בה!

• הוסף לסימניות
לא קשור לנושא העקרוני היתר מכירה.
אם יש תקלה ובעיה מקומית, צריך לטפל בה!
זו א תקלה מקומית. סניפי אושר עד מצפון עד דקום זו תקלה מקומית?
אתם יודעים כמה גויים וחילונים קונים ברושר עד ביום?

• הוסף לסימניות
לא קשור להיתר מכירה.
קשור וחצי
אם מוכרים לגוי לחלק מהשיטות זה בסדר
אבל אם נותנים לבי"ד לנהל את זה בצורה כזו, לכל השיטות זה לא בסדר
אז מה עדיף שהחקלאי יעשה?

עריכה: כמובן שאוצר בי"ד כהלכתו עדיף

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה