צר לי מכל מי שמקניט את הציבור שלנו.
אבל לנו יש בבנין קבוע עגלה של הסופר שמביא בדווקא שכן לא חרדי!!
והשכנים הצדיקים משתדלים להחזיר אותה כל פעם מחדש.
לא שהחילוני זהיר יותר ,פשוט בד"כ יש להם רכבצר לי מכל מי שמקניט את הציבור שלנו.
אבל לנו יש בבנין קבוע עגלה של הסופר שמביא בדווקא שכן לא חרדי!!
והשכנים הצדיקים משתדלים להחזיר אותה כל פעם מחדש.
הלוואי שזה סתם המצאה אבל לצערנו זה המציאות הכואבתנראה לי שנסחפתם! מעולם לא ראיתי אנשים יוצאים מחנות עם עגלה בלי רשות. לחנויות עם חניון כמו אושר עד . כן. אבל סתם בחנות רגילה . אצלינו למשל משאירים פיקדון ובאים להחזיר.
כן ראיתי את המשלוחן הערבי עושה רונדלות בכביש עם עגלה ... לקטע
אי אפשר לבוא לומר שציבור שלם מזלזל בעגלות. יש תופעה כזו אבל משום מה דווקא אני נוטה להאמין שהרוב שואל רשות לפני שלוקח. ומחזיר .
יתכן שמדובר יותר במקומות בהם יש הרבה ילדים שעושים את זה מחוסר מודעות ואולי מחוסר חינוך
אבל לבוא לומר ש20 עגלות נעלמו בשכונה אחת. נשמע לי קצת מופרך וקצת אנטישמי להאשים את כל הציבור החרדי שמקפיד על הלכות גזל..
מה עושה אושר עד? אוכף? מה ואיך?דעתי לאכוף רק בכוח,ככה עושה אושר עד ,אין סיכוי לגנוב משם עגלות
חוץ מה5 של העגלה?פעם אחת ראיתי מודעה שמיועדת לילדים ובה היה כתוב:
שכל ילד שמביא עגלה של הסופר מקבל ארטיק קרח או 2 ש"ח
כל הילדים רצו לחפש בכל העיר עגלות...![]()
בשמגר,יש שומר במיוחד לזה אין סיכוי להוציא עגלה אפילו למונית..מה עושה אושר עד? אוכף? מה ואיך?
ודווקא יש הרבה סיכויים לגנוב, והראיה הכי גדולה היא שיש הרבה בחוצות...
כאחת שגרה מול סופר, מעולם לא העליתי בדעתי לקחת את העגלה הביתה (זה גם ממש מסורבל ולא נוח).זה כל הזמן ניסיון להחזיק את החבל בשני קצותיו:
אם לקוח שגר בניין ליד לא יוכל לקחת עגלה מהסופר הזה עד הבית ולהחזיר, הוא ישתמש בסופר ברחוב ממול.
גם בבית הדפוס, כל השטח מגודר ואפשר להוציע עגלה רק לחניון של אושר עדבשמגר,יש שומר במיוחד לזה אין סיכוי להוציא עגלה אפילו למונית..
אצלנו אם לקחנו (באישור, כמובן) אז הילד שהחזיר קיבל את ה5 שקל.פעם אחת ראיתי מודעה שמיועדת לילדים ובה היה כתוב:
שכל ילד שמביא עגלה של הסופר מקבל ארטיק קרח או 2 ש"ח
כל הילדים רצו לחפש בכל העיר עגלות...![]()
בעל הרשת אמור לשלם עובד ונהג לאסוף את מה שגנבו ממנו ?אז אם היה מאד אכפת למישהו שם בהנהלה
היה הולך לאסוף בחזרה
זה לא עניין של אמור או לא , פשוט עדיף להיות חכם מאשר צודק ...בעל הרשת אמור לשלם עובד ונהג לאסוף את מה שגנבו ממנו ?
נכון,ביקשת עצות -
בסופר ליד הבית שלי יש עגלות פלסטיק, כאלו:
צפה בקובץ המצורף 1355406
נראה לי הן הרבה פחות אטרקטיביות לסחיבת מוצרים כבדים, וממילא יגנבו פחות.
בדיוק, תרתי משמע.נכון,
אבל זה רק בסופרים קטנים...
ביקשת עצות -
בסופר ליד הבית שלי יש עגלות פלסטיק, כאלו:
צפה בקובץ המצורף 1355406
נראה לי הן הרבה פחות אטרקטיביות לסחיבת מוצרים כבדים, וממילא יגנבו פחות.
ב"רמי לוי" בביתר הייתי לפני כמה שנים, והיה שם כאלו עגלותנכון,
אבל זה רק בסופרים קטנים...
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים